Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av CII
 - 2009-08-14 20:49
Jo, men vi som inte kan få tag på färska svenska kräftor vinner på att göra en ny lag på de frysta kräftorna.
Skrivet av Mickan
 - 2009-08-11 20:12
Jag tycker inte att egen lag hjälper! Köper bara svenska, färska!
Skrivet av CII
 - 2009-08-11 13:31
Jag gjorde en egen lag till frysta kinesiska jumbokräftor, jag hittade den i nyaste Bonniers Kokbok och det var ett enkelt sätt att höja smaken på de frysta kräftorna.

Lag till 1 kg frysta kräftor.

3L vatten
2dl Porter
1dl salt
12gr socker (eller 3 bitar)
ett knippe dillkronor, bara kronorna.

Koka upp och låt koka i 10 minuter, låt därefter lagen bli kall och byt ut dillkronorna till nya och häll över kräftorna som får stå i lagen över natten.
Skrivet av annamaria
 - 2009-08-09 21:04
På lördag inviger vi vårt eget kräftfiske! Åh så härligt!!!
Skrivet av Mickan
 - 2009-08-06 15:02
Såg i förbigående att någon kvällstidning klarat av det stora kräfttestet. Jag har genomfört mitt! Igår var det dags för smygpremiär.

Kräftorna kostade 220 kronor per kilo men mammas gamla skolkamrat gav oss lite rabatt och tog 200 jämnt. Storleken var efter min önskan medel med tillägg av fyra jumbo. Jag kan lova att jumbo var jumbo! Skalet var relativt ljust rött och mer hårt än mjukt. Krondillen var kraftig men ändå frisk och sältan var helt rätt. Det var gott om kött i klorna och knappt hälften var honor med ljus som. Mitt betyg blir "lysande" och det ska bli kul att köpa några kilo till när det är dags för den stora skivan.
Skrivet av Mickan
 - 2009-08-05 19:07
Nu är det dags igen!

Idag köpte jag och maken ett kilo fina Vätterkräftor hos en lokal fiskare. Vi köper alltid där och senare i kväll ska de smakas av. Vår tradition går ut på att vi äter ett kilo för oss själva med enbart rostad hemfranska och kryddost från Falbygdens ost. Efter det tillfället är det dags att ladda för övriga kräftskivor.
Skrivet av Filippa
 - 2008-09-17 07:54
Sicken stilig hatt !

Skjuta kräftor med luftgevär *skrattar så tårna rinner*
Skrivet av agnetasch
 - 2008-08-24 16:06
Såja, nu var årets kräftskiva avklarad!

Det blev ingen ny lag jag la kräftorna i utan jag gjorde på ett nytt sätt; lät kräftorna tina länge (fyra dagar) o lät dem rinna av ordentligt (c:a 10 tim) Vid serveringen duschade jag dom ordentligt med en liten infusion kokt på några dl vatten, salt, socker o mycket dillkronor som jag hällde upp på en plastsprayflaska. DET gjorde susen! Dom smakade som nykokta!

I väntan på kräftorna vankades det "köttfat" Lite tyska godsaker; vitlökskorv från Rostock o rökt leverpastej från Stralsund. Egen produktion; rökt vildsvinslägg o rökt säl (såg ut som blodpudding men smakade rätt bra) Färsk ananas, rödlök o plommontomater lättade upp allt det rökta lite.

Nytt för i år; alla skulle ta med egen kräfthatt. Kreativiteten blomstrade! Men till slut vann den stilfullaste (min) ;D
Skrivet av agnetasch
 - 2008-08-15 10:43
Dom kanske planerar att "befria" kräftorna; att släppa ut dom ur burarna. Helst några mil från ett vattendrag >:( Handla först o tänk sen.
OT Upprepa gärna den geniala fritagningen av minkar där mängder av dem dog o resten förstörde fågelbeståndet i skärgården OT
Skrivet av Andreas
 - 2008-08-15 09:22
Agneta: Upptåget med luftgevär lär nog djurens rätt uppskatta... :) Speciellt apropå nedanstående:

Citat från: Andreas skrivet 2008-08-14 12:30
Och här är några kräftartiklar:
¤ Lena Lindström, etolog på Djurens Rätt berättar att de pratat om att "ta tag" i försäljning av levande kräftor http://www.jnytt.se/Read__17663.aspx


Undrar förresten hur de menar "ta tag i".
Skrivet av annamaria
 - 2008-08-14 18:42
Jag har inte hört något annat sätt. Någon annan som vet annat sätt? Kanske det är något gift - aha så det är därför man kan bli så sjuk dagen efter?  ;D
Skrivet av agnetasch
 - 2008-08-14 17:38
Citat från: Andreas skrivet 2008-08-14 17:29finns dem som har ihjäl dem på annat sätt innan kokning

Man kanske kan skjuta dom? Luftgevär? :D
Skrivet av Andreas
 - 2008-08-14 17:29
Agneta: Vad bra att du inte heller sett det, då är det inte jag som ser dåligt utan då finns där nog inget om det. :) Men det hade varit intressant om det framgått.

AnnaMaria: Jag hade för mig att jag hade hört att det finns dem som har ihjäl dem på annat sätt innan kokning men jag kanske minns fel. P.S. Du kanske skulle behöva ett kamerastativ så du slipper tänka på att fota nykter? :)
Skrivet av annamaria
 - 2008-08-14 17:08
Ja jisses - de får inte vara döda - då är de oätbara. Då ska du slänga dem. Men se till att vattnet kokar ordentligt.
Jag har ett recept här (+ recept för en hel kräftskiva  ;D): http://annamariasmatblogg.blogspot.com/2007/10/skaldjursfest.html

OBS! vi hade kräftskiva i lördags - lär av mina misstag. Man ska aldrig fotografera efter att första snapsen är tagen.  ;) Så nu får vi ju ha en skiva till - för fina bilder menar jag.

ttt
Skrivet av agnetasch
 - 2008-08-14 13:36
Citat från: Andreas skrivet 2008-08-14 12:30"sammanställer kräfttester"

Nej kära Andreas, jag vet inte vilka tester som ingår :)

Annonser

Powered by EzPortal