Citat från: Andreas skrivet 2009-04-12 12:27
Den var trevlig men är den verkligen eldfast, ser inget om det?
http://webshop.verner-verner.se/showArticle.do;jsessionid=0?primaryId=SEB-400150
Citera
Men visst måste väl en tallrik fylld med vätska värmas betydligt långsammare och därigenom inte utsättas för lika häftiga temperaturväxlingar?
Citat från: Andreas skrivet 2009-04-12 12:27Bakplåtspapper?
Plus att man slipper grisa ner nån plåt.
Citat från: ena skrivet 2009-04-11 10:28
men när jag gör löksoppa hemma brukar jag rosta brödet, lägga på rejält med ost o gratinera det på en plåt i ugnen och sedan lägga på den varma soppan...
Citat från: Mickan skrivet 2009-04-11 20:36
Pillivuyts soppskål "Lejon" är underbar men dyr. Köp ett par då och då...
Citat från: ivanl skrivet 2009-04-11 23:14
Problemet med keramik är inte värmetåligheten i sig utan spänningarna som uppstår vid häftiga temperaturväxlingar.
...
Spänningarna tar kål på den. Vet inte om soppa som är 20 eller 80 grader gör väldigt stor skillnad.
Citat från: ena skrivet 2009-04-11 10:28Jag med
men när jag gör löksoppa hemma brukar jag rosta brödet, lägga på rejält med ost o gratinera det på en plåt i ugnen och sedan lägga på den varma soppan...
Citat från: Andreas skrivet 2009-04-11 09:40
Eldfast är ett lustigt ord, betyder det bara ugnssäkert, eller som det låter, att det tål att läggas i en brasa?
Citera
Hur små är små bruna formar? Jag har sett stengodsformar som är runt 10 cm men de är ju tänkta till portionsefterrätter och alldeles för små för en middagssoppa.
Citera
Vad händer med en vanlig tallrik om man stoppar den i ugnen, spricker den av temperaturchoken? Är tallriken full med redan varm soppa borde soppan ha en utjämnande effekt tycker jag.