Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av spenaten
 - 2015-08-15 12:36
Någon som testat att göra gurpi i fjälster, lite sugen att testa då jag inte har tillgång till renmage?
Skrivet av Mickan
 - 2009-02-02 20:46
Om ett par veckor sätter vi igång. Svärfar har köpt en riktig proffsrök. Kan säkert röka 10 kg korv! Nu ska recept sökas och framarbetas, sedan ska röken testas. Återkommer...
Skrivet av Tom
 - 2009-02-02 08:30
Det var nog en liten miss att äta korvarna samtidigt. Knackwursten kändes lite smaklös i jämförelse med den mycket mer smakrika Kolbaszen.
Kolbaszen hade mycket smak av paprika och vitlök, köttet var malt med 8mm hålskiva så det gav en grövre karraktär på korven dessutom!  :)
Skrivet av MiGa
 - 2009-02-01 16:34
Den korv som jag provrökte i grillen var Chorizo Argentino.
Mycket god korv, köttig, bra tuggmotstånd (8mm hålskiva) lagom kryddig.

Har även gjort Chorizo Clàsicos som ska rökas på samma sätt nästa helg. :)
Skrivet av helfgren
 - 2009-02-01 11:35
Ser riktigt goda ut era korvar , salsus.se har många fina recept . Är en trogen besökare på deras sida . Återkom gärna med hur dem smakade .

MVH// Henrik
Skrivet av MiGa
 - 2009-01-31 21:03
Fina korvar Tom. Kan nog säga att Salsus.se har inspirerat en stor del här på matforum. En kanonsida! ;D
Skrivet av MiGa
 - 2009-01-31 20:56
Har idag rökt Chorizo i min Weber grill 57 cm.Tog Alspån och Hickeryspån la det i ett foliepaket stack några hål uppe på sen la jag det över glöden,körde sen med inderektgrillning.Trodde inte riktigt att det skulle bli bra men det blev över förväntan mycket god röksmak :P
Skrivet av Tom
 - 2009-01-31 20:46
Ett par bilder på varmrökta korvar som förhoppningsvis inspirerar någon:
Till vänster: Knackwurs
Till höger: Kolbasz
Båda recepten från salsus.se
Skrivet av Urban
 - 2009-01-25 00:15
MiGa.
Om jag vore du så skulle jag undvika att stoppa dina hemgjorda Chorizo korvar i en ABU rök pga. att den blir alldeles för varm.
Det du behöver är en kallrök som röker korvarna utan att tillaga fyllningen i korven.
Kolla upp om det finns något rökeri i närheten där du bor som kan hjälpa dig för en liten slant.
Skrivet av MiGa
 - 2009-01-24 23:49
Har idag gjort Chorizo Clàsicos efter recept från salsus.se.
Skulle vilja röka dom men har ingen rök undrar därför om man kan röka dom på ett annat sätt.Funkar en liten ABU rök?
Skrivet av helfgren
 - 2008-12-03 19:48
Kan säga att jag nu har provat att göra korv med fjälster och det blir så mycket godare , saftigare och mer smak kvar i korven .
Så gasbindan går bort och det för alltid.
Gasbinda kan man använda som krydd behållare när man gör kalops och andra grytor , fyll bindan med dem kryddor du vill ha och knyt ihop bindan , sedan är det bara ner med hela paketet i grytan . När det är klart tar man bort kryddorna och slipper sitta och pilla bort dem när man äter.

MVH// Henrik
Skrivet av nikkeo
 - 2008-08-30 23:23
Hej berätta gärna mer om detta med gasbinda!?!
Hur funkar det att stoppa korven i?
vad heter den exakt?
hehe mer info tar det smak?

Skrivet av Jonas
 - 2008-08-23 14:57
Blir inte korven torr om man använder gasbinda. Korvskinnet borde ju hålla kvar vätskan i korven?
Skrivet av helfgren
 - 2008-08-19 19:34
Här kommer en bild på korven . Den är ca 30 cm lång och 3,5 cm i diameter .

MVH// Henrik

ttt
Skrivet av bryggens
 - 2008-08-19 19:13
Har du några bilder?

Annonser

Powered by EzPortal