Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - jobro

1
Så du har en blogg som du postar i, varför inte låta potentiella läsare få nyheterna direkt levererade till MSN Messenger via Windows Live Alerts? Det är enkelt samt gratis, och när det hela är installerat på din blogg så kan alla som vill ta del av alla dina nyheter bara genom en enkel knapptryckning.

1. Börja med att läsa igenom istruktionerna.

2. Skicka in beställningen till Microsoft.

3. Du kommer få ett epost från Microsoft som ber dig bekräfta din beställning med en länk i epost meddelandet du fick.

4. Läs igenom licens avtalet. Det är mycket text men det är bra att du gör det så nogrant som möjligt.

5. När du har bekräftat din beställning genom att godkänna avtalet så kommer du få ett nytt epost inom 2 arbetsdagar med information om hur du använder dig av dina Live Alerts.

6. Nästa gång du uppdaterar din blogg så kommer ett nytt meddelande att skickas ut till alla som har beställt Live Alerts från dig.

Och för att visa hur enkelt det är: Här beställer du Live Alerts från mig:

2
Allmänna diskussioner / Kattråden
2007-12-02 10:19
Såg att vi har en hundtråd här men ingen katt tråd. Något jag nu tänker åtgärda. Funderar på att skaffa katt och skulle vilja veta vad man bör tänka på.

Här är för övrigt en bunt med sjukt gulliga och roliga video klipp på youtube:
http://www.youtube.com/view_play_list?p=C77AF2F118915D48
3
Käkade en krydda nån gång för länge sen som hade en så frisk smak, kryddan heter thrimbi eller frimbi (osäker på stavning) och den kommer från Grekland. Vet någon om man kan få tag i den kryddan här hemma?
4
Gillar du vanlig svensk husmanskost men är intresserad av att förnya dig lite? Ok här är ett av mina paradnummer. Enkelt, men ack så j--a gott om du gör det på rätt sätt. Nu är jag inte så bevandrad i kastrullmått men kommer försöka ange måtten i liter.

Ingredienser till 4 potioner:

1 Kg spaghetti
1 ring Falukorv
4 ägg
Salt
Peppar
1 krm stark chilisås
1 gul lök
1 röd lök
1-3 kl. vitlök efter smak
8 cl. Whisky (se nedan för regler)
1 gul paprika
1 röd paprika
1 dl. flytande margarin

Tag en liten kastrull och häll i whiskyn och 2 dl. vatten, låt koka på svag värrme. Detta kokar bort all alkohol i wiskyn. När all alkohol är borta så pressar du i vitlöken samt chilin i spadet.

Skala och hacka lökarna och paprikan, blanchera snabbt. Ställ av och låt svalna

Koka spaghettin aldente, ställ av och låt svalna.

Dela och stek upp korven knaprigt men utan att bränna den.

Ta nu fram en 15l kastrull och häll ner 1dl margarin i den samt spaghettin och korven. Sätt den på SVAG värme, du vill väl inte bränna spaghettin eller?

Ta nu gul och röd paprika och lök, häll ner vitlökswhiskyn samt en skvätt vatten till. Reblanchera och slå ner grönsakerna i den stora kastrullen med korven och spaghettin.

Ta äggen, knäck dem nere i den stora kastrullen.

Blanda runt och tillsätt saltet och pepparn. För att få en lite rundare kulinarisk upplevelse så kan du slå i 3dl matgrädde eller nån av keldas goda såser i kastrullen.

Servera och låt er väl smaka.

Rekommenderad dryck: Nån god välkyld fruktjuice för att får ännu större kontraster till maten.

Varför whisky? Jag har hört vrålet Hälgerån när jag nämnde det. Men tänk nu efter. Whisky är förutom alkohol lite vatten och kryddning.  Genom att koka bort alkoholen så får man kvar kryddningen. Om whiskeyn: Ju rökigare desto mer smak, ju längre lagring desto intensivare kryddning.

Smaklig spis!
5
Tjenis tjenis till alla, Johan här, älskar mat i alla dess former och har gått med här för att försöka få lite råd om matlagning. Men mer om det senare. Tycker ni om potatis? I så fall bör ni prova den här kryddningen. Häll ner kryddningen i vattnet. Låt kryddorna blandas med vattnet innan du lägger ner potatisen. De kryddor som du ska ha till handa:

1 krm. vit peppar mald
1 krm. Cayenne peppar mald
2 krm. Vitlökspulver
2 krm. Dragon

Lägg ner potatisen. Låt kryddorna och potatisen koka tillsammans tills potatisen är klar.

Du kan för omväxlings skull byta ut vitpepparn emot svartpeppar och Cayenne pepparn emot Curry för att få en mer pasta vänlig fyrtaktare.

Tips: Spar vattnet och koka upp grönsakerna i det för att få samma goda smak  på dem.

Det var allt.

Annonser

Powered by EzPortal