Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Rob

21
Jag har ingen direkt erfarenhet av Linas kasse (bra pris forresten) men vi hade under en period :
http://www.middagsfrid.se/

tyckte precis som du att det skulle tillfora inspiration mm.

Slutsatser nar vi sa upp abbonemanget:
+ Over lag god mat
+ Val tilltagna portioner aven om proteindelarna var ganska sma ibland
+ fina ravaror
+ Vi hittade flera organisak och hogkvalitativa ravaror som vi kopte regelbuindet efterat
+ Vi hittade ett antal recept som vi fortfarande gor
+ vi at betydligt mer gronsaker an "vanligt" (och mer udda)
+ bekvamt da man bara handlar basvaror

- maten var inte barnvanlig (vi har en 3.5 och en 1.5 aring, de at sallan mer an 1-2 av de 5 middagarna
- Den utlovade tillagningstiden holl inte
- Ofta blev det att vi inte lagade en eller flera ratter for att jag reste eller annan kvallsaktivitet
- trassligt med fakturor (de forsokte inte lura oss, men det var en hel del fram och tillbaka med forskott och annat nar man inte hade det varje vecka)


I slutet hade vi bara leveranser var 3e vecka och det funkade ok. Det var inget de annonserade att de hade, men nar man ville saga upp avtalet fick man det erbjudandet.
22
VAAA?
Byter de sortiment i Aladdin? Vilket helgeran. Tyvarr har IKEA har bara Paradis och jag gillar inte den...
Alltsa blev det ingen Marabou i juletid. Att inte nagon hade den goda smaken att skicka oss en ask, vilka kompisar man har.

Suck!
23
Det är inte bara jag som gillar unicorn!
Chad Ward som skrivit "An edge in the kitchen" (som är en bra bok om ni gillar knivar eller går i knivköpartankar) rekommenderar den en bit ner på hans bloggsida.

http://www.chadwrites.com/
24
Den är fin!

Kan väl säga att Cleavern är suverän nu när jag använt den ett tag. Det tog lite tid att vänja sig vid 450 gram, men när det var över så.

Genrellt är det en användbar design. Jag använder den till alla typer av hackarbeten och sedan tar man framkanten och använder som spade...

För några år sedan letade jag efter någon bra cleaver i Sverige, men hittade bara mjuka grejjer i rostfritt. Tråkigt för jag tror att fler kunde uppskatta en formen om man fick möjlighet att testa på ett billigt sätt.

Ha det gott!
25
Jag har enbart positiva erfarenheter av Koki.
Men jag ber honom ALLTID att oppna och titta pa det han skickar mig. Hittills har ingenting varit fel/problem med.

Hiromoti AS ar grymma knivar. Jag tycker fortfarande att bla och vita stalen fran Japan ar kanon. Rostfritt ar enkelt, men jag trivs fortfarande bast med kolstal.
26
Citat från: Andreas skrivet 2009-12-11 16:40
Hur menar du ur ett traditionellt perspektiv?


Det kanns lite som om Japaner plotsligt skulle lansera pannbiffar som ser ut som kottbullar...

Knivar ar ett mycket traditionsbundet omrade i Japan. Jag forstar att Fiskars vill sla mynt av trenden, men deras knivar bar valdigt traditionella namn medans de inte ar det.
27
Hmmm, Fiskars har tojt begreppen ratt bra om man ser det ur ett traditionellt perspektiv. Men Hankki har helt ratt, "inspirerad" ger stort utrymme.

De har en enkelslipad Yanagiba (slipad som ett stamjarn), man undrar om den har konkav baksida? Det ar en av de mest utmarkande dragen for de enkelslipade japanska knivarna. Man bor nog inte kombinera denna med deras rollsharp da den snart kommer att vara "vanligt" slipad.

Deban ar uppsatt som "liten gronsakskniv". Det ar traditionellt en enkelslipad kniv som anvands for att stycka fisk. Den kan skara genom fiskben mm, tjockare blad och kraftigare uppbyggd.

Usuba ar ocksa en enkelslipad tunn kniv som anvands for gronsaker. Man anvander den for att skara mycket tunna skivor.
 
Hoppas i alla fall att Fiskars saljer bra av dem!
28
I butiken dar jag handlar (I usa) finns flera tomatsorter som ar grona, men mogna.
Om ni hittar sa kolla aven pa "tomatillo" en gron tonmatliknande sak med ett ytterskal och en klar rabarberton I smaken.
29
Cranberries ar det tranbar? Som sagt jag har ingen vidare erfarenhet av baren...

Sylten funkar bade till mat och till macka.
30
Cranberry sasongen ar igang som varst har.

Jag har aldrig tidigare testat, men i forrgar gjorde jag sylt. Kanongott!

Enkelt som bara den.

Blanda 200 gram socker med lite vatten, koka upp.
Hall i 454 gram skoljda cranberrys, lat skjuda i 10 minuter.
Svalna

Riktigt gott alternativ till lingonsylt, dessutom tyckte min 3.5aring om nar de "poppade" (baren som sprack)

31
Jag har kvar en kryddhacka (san dar med krokt dubbelblad) men traplattan ar borta.

Sedan far jag val erkanna att jag har fler koksknivar och skarbrador an jag behover ocksa.

Men over lag sa brukar det som inte anvands stryka med nar vi flyttar (vilket ar 2 ganger de senaste 5 aren)
33
Vi "fick" en Kitchenaid 5qt assistent till huset nar vi flyttade till USA.
Vi bakade brod (forsta gangen sedan vi kom) igar kvall och jag maste saga att jag inte ar imponerad. Maskinen ar nastan helt ny och hade stora problem med en deg om ca 1 liter vatska.

I Sverige har vi en gammal arvd elektrolux hushallsassistent och den ar grymt stabil jamfort med Kitchenaiden.

Givetvis kan jag inte uttala mig om hur Kitchenaid har utvecklats de senaste aren, men jag gissar att de har sparat bra pa kostnader i olika delar och darmed minskat pa kvaliten.
36
Jaha sa var det dags.... :)
Butch ar fardig med min "cleaver" och till den blev det en till petty som skall ga till svagern.
Dimensioner ar 220*110
Rosttrogt CPM154 stal som ar 2,4 mm som tjockast.
37
http://www.110220volts.com/Power/Voltage+Converters.html
De har rejäla omvandlare, men de ligger i USA. Hyfsade priser. JAg har inte nagon själv, men jag har sett dem och jag tror de har ringkärna vilket innebär att de är tunga.

Kitchen Aid är stingsliga om att flytta deras produkter, jag frågade om de hade konverteringskit eller dylikt. Fick ett långt svar som i princip sa "köp nya prylar".
38
Jag har en 4000 och hade en 1000/6000 combo.

Jag har lite svårt med 4k stenen, den känns som om den beckar igen alldeles för fort.

Mitt minne av 1k/6k var att den var bättre men det är ett tag sedan jag använde en. Jag tycker dock att det är en bra startsten (och skulle välja den framför 800/4000)

Det finns oändligt mycket info om stenar på ett renodlat knivforum, men det har du säkert upptäckt...

En sista brasklapp, tränar du inte flitigt med vattenstenar så blir inte eggen bra vilken sten du än köper....

39
Butch köper stålet som platta och gör resten själv.
40
Nakaya, http://www.nakaya.se/index.do har Shaptonstenar som jag tycker är bra (använder själv pro-serien som jag handlat via dem).

Men att hitta det billigare än i USA blir svårt.

Så tunga är de inte...

Annonser

Powered by EzPortal