Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Mimmi

1
Det här odlingssättet är en nödlösning för oss, då vintern överrumplade. Normalt sett sätter vi klyftorna i sent in i oktober.
Ber att få återkomma när vi testat färdigt och har mer fakta kring metoden.
2
Andreas, vi kommer först att ha vitlöken i kallt utrymme där det är 5°C, för att sedan ställas ut i växthuset för vintervila.
Men vi drar även igång inomhusodlingen med skott och groddar.

Anna-Maria, vi kommer att ha en hel del fröer som ska dras upp för utplantering. Det blir även stratifiering, dvs köldbehandling, av frön för buskar, träd och örter. 
3
Nytt år och snart dags att så nya frön.
Vi hann inte få ner vitlöken i höstas som tänkt var, snön kom och överraskade, men nu sätter vi den inne så den får rota sig innan utsättning sker i köksträdgården.

Jag har en liten tävling på bloggen där man kan vinna fröer från min trädgård.

Hoppas du vill vara med/ Mimmi
5
Nu är det bäddat och vinterklart för vitlöken. Fem sorter ska få samsas i jordsängarna och förhoppningsvis ge god skörd.
6
Så spännande med alla era physalis. Jag har haft mina i stora krukor som stått ute på stora trappan på sommaren och sedan tagit in dem över vintern. Förra sommaren gav jag upp när de blivit för stora för att ha inne på fönsterbrädorna.

I går planterade vi ut melonplantor i den en av odlingsbäddarna. Där har vi bl.a haft senapskål, spenat och rädisor, som vi nu skördat färdigt av. 

Varma sommarvindshälsningar/ Mimmi
7
annamaria, man sår frön och drar upp sparrisplantor som man sätter ut. Precis som vanligt vid odling. :)
Har beskrivit med bilder och text på bloggen, hur man går tillväga vid anläggningen av en sparrisbädd.

I går kom så även mandelpotatis och Asterix i jorden. Vi har kupat den tidiga potatisen, dags för en andra gång.
8
Tråkigt för dig, Mickan. Du som verkar varit så sugen och inspirerad. Du får ha god lycka med din balkongodling för övrigt, det låter lovande med det du har.

Nu ser det ut som om värmen kommer, hurra. Jag såg också att det redan stuckit upp några små sparrisknoppar ur jordbädden.
9
Nu är vi med sparrisbädd också. Det lär dröja innan vi får skörda, men den som väntar på något gott...
10
Härligt med lite vårtecken i trädgårdslandet, Andreas.

Men det är på tok för kallt här i Värmland, inte växer det som man hade önskat för årstiden. Det står stilla och stampar.

Vi har satt King Edward & Marine. Det ligger mandel och Asterix i vedboden och väntar på utsättning.
11
Fint att få höra om dina odlartankar, annamaria.
Vi har ett antal hemmabyggen med träram och gamla fönster som lock. Har fungerat väl i många år. Återvunna fönster och lite virke så är ni på god väg. Fixa några träkilar så ni kan lufta när det blir riktigt varmt däri.

I går söndags sådde vi en massa frön i odlingsbäddarna. De första späda som är så otroligt gott väntar vi nu på med förtjusning.

12
Så roligt att se bryggens. Vi har precis kommit in efter att ha krafsat fram det gröna på våra vitlökar. De har legat inbäddad i hö under vintern, tror att mikromiljön där är mums och att det även ska smaka så småningom.
13
Vi går ut och äter idag, firar dotterns 20 årsdag och sedan blir det tårta här hemma.
15
Härligt bryggens, vi tänker faktiskt detsamma idag. Nu börjar det närma sig en ny och spännande odlingssäsong.
Vintern verkar inte ge vika riktigt än, så det lär inte bli något trädgårdsarbete till påsk som jag hoppats på.
16
Det är om inte annat bra att bryta upp nytt land genom att börja odla potatis. Ogräsrensning är gjord och lucker jord står till buds nästa säsong.

Här har vi i helgen skördat av våra jordärtskockor. Det är ju så lätt att odla dem och godare jordamat får man allt leta efter. Lagade en gudomlig soppa på de första knölarna som jag varmt kan rekommendera så här i hösttider.



17
En gammal klassiker fick chansen hos oss i går, Slottstek med gräddsås. Nu på lite nytt vis och det smakade så gott med alla tillbehör som hör till. Nostalgistund!

http://mimmismat.wordpress.com/2009/09/27/slottstek-som-sondagsmiddag/
18
Vi har smakat de två glas som blev på den lilla omgång av flädervin som jag satte i Juli. Festligt med bubblor i glasen och framförallt en kul grej att prova på.

Har ni andra någon erfarenhet av eget mousserande vin så häng gärna på i tråden.

Här får ni möjlighet att ta del av recept och även lite bilder.

http://mimmismat.wordpress.com/2009/08/14/mousserande-fladervin/
19
Det borde gå vägen. Bönor vill ha det varm och gott när det växer. Återkom om du testar och berätta mer för oss.
20
Idag blev det något extra gott som stekt abborrfile med smörstekta kantareller. Förutom recept kan ni få några fina metartips.
http://mimmismat.wordpress.com/2009/08/11/abborrfile-med-smorstekta-kantareller/

Annonser

Powered by EzPortal