Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Agik
 - 2009-09-15 15:11
Va bra! Då vet jag hur jag ska göra! =) Tack för hjälpen!
Skrivet av Mickan
 - 2009-09-13 19:06
Åh, jag var lite otydlig! Jag har den alltid i kylen när jag långjäser. Idag har jag t ex en deg där jag väckte vetesurdegen på morgonen, blandade i vetemjöl och vatten kl 15.30, matade med vatten, rågmjöl, salt och honung kl 16.30. Nu vilar den i kylen till i morgon när jag tar den ur kylen ca 16.30, bakar ut och låter ligga 2-3 h innan jag bakar av. 
Skrivet av Agik
 - 2009-09-13 18:32
Tack för hjälpen! Såg ett tips ang att låta degen stå över natt men istället för att fortsätta på morgonen så ställer man in den i kylen tills dess att man kan bearbeta den vidare. Har du testat det någon gång, Mickan?
Skrivet av Mickan
 - 2009-09-13 17:30
Jag har sällan möjlighet att baka ut på morgonen och gör första delen relativt sen kväll dag 1 och andra delen så tidig eftermiddag eller kväll jag kan dag 2. Inga problem! Var bara försiktig när du hanterar degen dag 2 då den kan vara instabil och du samtidigt ha en önskan om fina hål!
Skrivet av Agik
 - 2009-09-13 16:09
Någon som vet hur det funkar med jäsningen av surdegar? De flesta recept jag kommer över ska börjas på kvällen dag.1 och sedan fortsättas med på morgonen dag.2 D

et jag funderar över är om man kan dra ut på första jäsningen till eftermiddag dag.2 istället? Eller jäser man sönder degen helt då?

Annonser

Powered by EzPortal