Jag söker namet, och gärna receptet på den formen av potatis som ibland servas på krogen. Den är något mellanting mellan kokt och stekt, ofta små och har liksom som ett tunt skal/ yta, ibland lite stekyta också.
Ryktet sa man kokar potatisen med mycket salt i vattnet och man låtter vattnet koka bort så bildas ytskiktet på potaisen...
När du skriver mycket salt är det kanariska potatis jag tänker på.
http://www.tasteline.com/recept/kanariska-potatisar/
Men är det de du menar?
Vet inte om det är detta du söker men detta är något jag brukar göra hemma.
Ta små potatisar, gärna Amadine eller liknande, ner i en traktörpanna sköljda med skalet på(så de täcker botten inte staplade) med 1,5-2cm vatten en stor klick smör salt och peppar.
Få detta i kok med lock på, inte helt tätt, vattnet kommer ånga bort och sedan steks de nykokta potatisarna i smöret.
Detta ger en krämig stekt potatis med en god yta.
Fungerar alltid och är enkelt och lättskött när man har gäster.
/g