Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - helfgren

1
Har rökt fläskfile med mycket gott resultat, gjorde en lag på
2 liter vatten
1,5 dl salt
0,5 dl socker
20 vitpepparkorn
2 lagerblad
Filen fick ligga i denna lag ca 1 dygn, sedan in i röken och fick rökas till en temp av 72 grader .

MVH// Henrik
2
Skulle vilja veta om någon har provat att göra egen sweet-chili sås ???
Är det någon som har recept???
Sugen att göra en egen och se om den kan bli lika bra fast kanske inte lika söt.
Även andra recept på chili såser är intressant.

MVH// Henrik
3
Allmänna diskussioner / Snö
2010-02-06 10:32
Har fått massor av snö här i Sundsvall.
Nu har vi diskuterat en sak på jobbet som rör snö, så jag tänkte höra mig för här i ämnet då det verkar finnas gott om duktiga människor här.
Snö består ju av vatten, men min fråga är om det blir mer vatten i snön då det blir + grader ? Vissa säger att jag måste skotta taket för det blir så tungt om det skulle bli varmare, men jag hävdar att den blir inte tyngre bara mer kompakt så densiteten på snön som ligger där blir högre.
Hoppas ni har förstått vad jag menar  ??? .
Skriv gärna och berätta vad ni i övrigt tycker om SNÖ .

MVH// Henrik
4
Har beställt chilifrön , så nu undrar jag om det är någon här som brukar odla sin egen chili. Kom gärna med tips och råd på hur man ska göra . Hoppas på en riklig skörd så man kan prova att röka lite egen chili.

MVH// Henrik
5
Man kommer inte en millimeter närmare att besegra cancer med olika mail och statusuppdateringar som man får nästan dagligen via mail och facebook eller vad det nu må vara .

Gör så här istället: SMS:a BESEGRA (mellanslag) ditt namn till 72988 så skänker du 50 kronor till Cancerfonden. Tänk om alla som känner någon som haft cancer gjorde DET istället!

MVH// Henrik
6
Var på middag i går och åt en fantastisk soppa, det var en hönsbuljong som var red med grädde och ägg. Sedan var det gräslök och någon annan ört , vet ej vad.
Det som var det intressanta var att alla ingredienser serverades på sidan. Där vi var bjuden serverade dem musslor,räkor,skinka,västerbottensost i tärningar,stektsvamp, stekt sparris , gröna och svarta oliver, purjolök i strimlor och paprika.. Helt underbart gott blev det och alla kunde plocka det man tyckte om, även barnen laborerade friskt.
Nu kommer jag till frågan är det någon som känner igen soppan och har ett recept på själva soppbasen ???

MVH// Henrik
7
Var och håvade sik igår och fick 60 kg som jag nu håller på att rensa. Tänkte röka hälften ungefär, men skulle gärna få hjälp med recept på maträtter med sik.
Tacksam för all hjälp jag får.

MVH// Henrik
8
Fick en lapp från skolan om mina barn skulle få vaccineras mot influensan.
Jag kan säga att ju mer man läser ju svårare blir det att ta ett beslut, men efter att ha sett en barnläkare sitta och säga att det är ett helt obeprövat vaccin kommer jag att avstå tillsvidare. Hur tänker ni kring den nya influensan ?

MVH// Henrik
9
Medieavdelning / Äkta vara
2009-08-26 21:30
Hittade en hemsida som jag tycker verkar intressant ,är Mats-Erik Nilsson som skriver på den verkar det som .Fastnade för livsmedelsguider i högra fältet .

Bifogar länk
http://www.aktavara.org/default.aspx

MVH// Henrik
10
Tänkte starta en ny tråd där vi kan berätta om vårat bästa eller nyaste loppis fynd .
Är en flitig loppis besökare nu när det erbjuds .

Kan börja med att berätta om det fynd jag gjorde idag , en gjutjärnspanna från Skeppshult för 30:- i mycket bra skick och 28cm i storlek . Sedan har jag fyndat en kockkniv från Cutlex för ynka 2:- på Erikshjälpen .

MVH// Henrik
11
Undrar om det är någon som vet något om en kniv jag har köpt .
Jag tror att det står Cutlex på bladet och är gjord i Frankrike .
Köpte den på Erikshjälpen för att den var skön att hålla i . Att den sedan verkar hålla skärpan bra är ju bara bra :) . Det är en mindre kockkniv .

MVH// Henrik
12
Ska åka till Sunne och deras vattenland vecka 29 .
Nu funderar jag på om det är någon som har tips på vad man inte ska missa när man är där nere .
Hoppas ni har lite tips :) .

MVH// Henrik
13
Är ofta ute med husvagnen och i denna så finns det ingen ugn , men gasolspis finns .
Någon som har tips på enkla men goda rätter man kan göra i en husvagn utan ugn ?

MVH// Henrik
14
Har påbörjat tillverkningen av kolbullepannor igen och tänkte se om någon här på matforum är intresserad . Jag tar 200:- + frakt för dem .
Tillverkar även toastjärn att ha över elden , 240 :- + frakt är det för dem och då är det ett dubbelt mackjärn .
Stekhällar typ den som murrikka har tillverkar vi oxå . Dem är 58 cm i diameter och levereras med 3 st löstagbara ben spm är ca 25 cm lång , pris på dessa är 600:- + frakt .

Ska ta bilder som jag kan skicka vid önskemål .

MVH// Henrik
15
Vad finns det för för och nackdelar med varm vs kallrökt ?
Vad passar bäst att kallröka och vad passar bäst som varmrökt ?
Jag har bara varmrökt än så länge men är sugen att prova att kallröka något .

MVH// Henrik
16
Jag skulle vilja ha bra recept på pekingsoppa , gärna med mått angivelser . Naturligt viss vill jag veta om ni har provat den själv oxå och vad ni tyckte .

MVH// Henrik
17
Startar nu en tråd där vi kan dela med oss av vad vi rökte senast .
Själv rökte jag chilli marinerade räkor , det är nåt alla borde få prova .

MVH// Henrik
18
Tänkte göra fylld fläskfile , fyllningen jag tänkt mig är en röra som jag ska fylla filen med . Fyllningen skall pressas in med hjälp av en korvstoppare .
Tänkte göra en fyllning med fetaost , soltorkade tomater  , färsk timjan , vitlök och turkisk yoghurt . Köra allt i matberedaren för att göra det enkelt  ;) .
Sedan ger man filen en fin yta i stekpannan innan man stoppar in den i ugnen och den får gå klart där .
Vad tror ni om detta ?

MVH// Henrik
19
Måste bara hylla ett svenskt öl som kommer från Jämtland .
Tycker det är ett mycket gott öl som passar till mat i allmänhet .
Bifogar en länk till deras hemsida , där jag ser att dem har andra intressanta ölsorter som skall provas .

http://www.jamtlandsbryggeri.se/president.html

MVH// Henrik
20
Tacos i all ära är gott , men jag undrar hur ni äter den . Vad har ni till ?
Har ni något udda tillbehör som ni kan rekommendera ?
Skulle vara kul att prova nåt nytt .

MVH// Henrik
21
Någon som har provat att röka en julskinka i sin rök .
Ska det vara en färdigkokt eller ska man köpa en som är rimmad .
Borde kunna funka med en som är färdigkokt och köra den tills den blir ca 65 grader .
Då borde den behålla saftigheten , sedan får den ligga och dra i sej röksmaken i kylen ett tag.
Vad tror ni ?

MVH// Henrik
22
Jag har gjort korv som skulle torka , men råttorna tog dem istället .
Så nu undrar jag vad man ska göra för att det ska bli rått fritt .
Korven jag ska torka luktar ganska mycket så jag får inte hänga dem i källaren för min fru då blir hon inge glad .
Men jag har en bod som dem ska hängas i där det är + grader året om , men det finns råtter .
Nån som har någon ide på en lösning ?

MVH// Henrik
23
Hittade en sak på aftonbladets sida som jag tycker alla kommuner ska ha .
En sida där man kan se hur restaurangen har klarat sig vid senaste miljöinspektionen .
Bifogar länk till sidan

http://wwwc.aftonbladet.se/vss/telegram/0,1082,70871174_852__,00.html

Tycker det låter intressant

MVH// Henrik
24
Jag har en matdosa i rostfritt och ibland glömmer man bort att ställa in den i värmeskåpet . Nu undrar jag om man kan stoppa in hela dosan i micron och värma på den på det visset . Några säger att det ska gå och andra inte .

Nån som har erfarenhet av detta ?

MVH// Henrik
25
Har en fundering om man skulle kunna göra laxkorv .
Min fundering är vad man ska blanda med förutom lax , funderar på om man ska ha i lite dill eller om det smakar illa i den om man vill röka den , för jag tänkte röka den .
Kom med förslag och ideer på vad man kan ha i .
Ska stoppa smeten i krokfjälster av nöt , verkar vara det enda fjälster man kan få tag på här i Sundsvall.

MVH// Henrik
26
Har nu testat en ny grej.
Jag rökte en älgstek på ca 1 kg och saltade den inte före , den fick rökas till ca 70 grader.
Sedan kokade jag en lag på 9vatten 1del salt och sedan lade jag i 1msk krossad chilli så den fick koka med en liten stund.
Sedan fick det svalna och köttet fick ligga i denna lag ca 1 dygn .
Mycket gott till en öl eller på en smörgås
27
Jag har provat göra plättar med havregrynsgröt kokad som vanligt och jag blandade i ett ägg , lite socker och lite russin.
Jättegott,,MEN dem håller inte ihop .
Vad kan man göra för att få dem hålla ihop,ungarna älskar det men det är ett helsike att steka dem.
28
Hej alla matglada !

Jag har en fundering på vad äta rätt är . Får olika tips och ideer men ingen som igentligen vet vad det är.
Så nu vänder jag mej till er , så ni kan komma med förslag på hur man äter rätt .

MVH// Henrik
29
Hej på er !

Jag var på Ica maxi här hemma och när jag gick förbi frysdisken så sålde dem pytonorms kött och zebra kött .
Nån som ätit detta och har nåt bra recept ?
Skulle vara kul att testa men det var dyrt 799:-/kg för pytonorm och 499:-/kg för zebra , men man lever ju bara en gång  ;D

MVH// Henrik
30
Hej !
Chipotle är väl en rökt chillifrukt ?
Borde man då inte kunna göra denna krydda själv , genom att röka någon god chilli sort ?
Någon som vet nåt om detta eller har provat ?

MVH// Henrik

Annonser

Powered by EzPortal