Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - agnetasch

1
Blanda grönsakerna med lite hackad kyckling och gör en soppa.
Lägg i ugnsform, häll ostsås över och gratinera.
Mosa grönsakerna, blanda i ägg och stek som vegetariska biffar.
Blanda grönsakerna med brynta bitar av kryddig korv. Krydda med paprika och kummin.
Mosa grönsakerna ordentligt och ät till fläsklägg eller rimmad kyckling.
+ tusen andra användningsområden ;D
2
Röd lök=rå lök, gul lök=tillagad lök. Så tänker jag. Rödlök i grekisk sallad, som dekoration på snittar och i ättiksinläggningar. Gul lök i Jansson, sjömansbiff m.fl varma rätter.
Enda gången jag blandar färgerna och alltså har röd lök i varm mat är i klyftpotatis.
3
CiteraVad smakar stärkelse?
En tesked potatismjöl borde ge svar på den frågan ;D
4
Om du vill slippa köpa nya formar kan du ju alltid lägga bakplåtspapper på plåtarna och låta gratängformarna stå i blöt en dag så behöver du inte gnugga.
5
Jag lyckades skaffa kundkort hos Axfood genom att registrera mitt namn = enskild firma.
Handlar frysta lingon där till bra pris (jag hatar att plocka bär i skogen) plus att dom ibland kan ha extrapriser så man baxnar. Gäller bara att ha plats hemma ;D

Lycka till med ditt bacon. Än är det väl inte för varmt med kallrökning?
6
Svarta oliver måste du väl ha på också. Eller?
7
Oj! Jämfört med mitt kök är allt det där toppmodernt :-[
Kul med förklädena; "husfar" och "husbarn", hahaha.
Elektronugn? Kallade man verkligen mikron det?
8
Vilket klipp! Hur mycket florsocker gör du igång på ett år? ;D
9
Jag personligen tycker det blir för sött. 50/50 blir bäst upptäckte jag när jag skulle grava fisk innan jag kallrökte den (najadlax t.ex) Då experimenterade jag med olika förhållanden mellan salt och socker. Fiskarna med mer socker än salt smakade urk medan se saltade blev lite för salta. 50/50 smakade bäst så jag beslutade att dom smakade bäst även som "bara" gravade. Dessutom är det lättare att komma ihåg att det ska vara lika mycket av vardera när man ska svänga ihop en grav-rub lite kvickt (som vi säger i De Minnessvaga Förening) ;D
 
10
Det är socker som är gott ;D  Eller rättare sagt ger laxen en mjukare konsistens. Förr hade jag mer salt på gravlaxen och fick en tvättbrädehård slutprodukt. Numera tar jag fifty-fifty och är rätt nöjd med det.
11
Jag blev lite nervös; min senaste knäcke-favorit är Wasas Runda Sesam. Är dom också fyllda med små gasballonger av sesam? :o
12
Du får frossa i maträtter som man inte förväntar sig någon smak av. Sparrissoppa, frikadeller, äggstanning/äggröra, kokt kyckling, stuvade grönsaker, kalvkorv, kokt torsk. Tvekar du att salta på maten; använd citron i stället. Det ger en illusion av salt och är basiskt och välgörande för kroppen.
Lider med dig. Efter en våldsam bukhinneinflammation upplevde jag att allt smakade bränt gummi >:( Traumatisk upplevelse för en matnörd.
13
Ett huvud isbergssallad kan man hålla liv i hur länge som helst om man inte skär i det. Plocka i stället blad efter blad vid behov o stoppa det sen i plastpåse som vakumförsluts mellan varven.
14
Det finns ju olika storlekar på mjölkförpackningar. En halvliter är väl inte så himla stor? Eller småtetror=2 cl. Annars får man väl köpa torrmjölk ;)
15
Alla affärer har mjölk med lång hållbarhet. Själv har jag alltid ett par liter från Lidl stående i skafferiet.
Tänker man grönsaker ska man kanske inte välja dom känsligaste sorterna, typ sallad, gurka ,tomater och champinjoner. Gå in för rotfrukter i stället, kålrötter, morötter, palsternackor o kålrabbi som håller hur länge som helst. Gör annars en stuka på balkongen, hahaha  ;D
16
Till pizza? Om man gör en asiatisk pizza med räkor och svamp. Till kyckling- eller bläckfisknuggets? Till vardags till fiskpinnar? Till sojamarinerade kycklingvingar? Till sojamarinerad lax? (a la Laxbutiken) Till rökt anka? Passar nog bäst till fisk och fågel, inte så bra till rött kött och korv.
17
Jag är också väldigt förtjust i sjögrässallad men äter det bara till sushi. Vad har man det annars till?
18
På Saigon Food finns djupfryst kassava, både rå och kokt. Kan det vara användbart?
19
Konsumentfrågor / SV: Fusk med vikt
2020-09-23 06:44
Säljer Skånemejerier kött? ???
20
Konsumentfrågor / SV: Fusk med vikt
2020-09-19 07:30
Stora mängder av vad?

Annonser

Powered by EzPortal