Vitkålsrecept

Startat av agnetasch, 2009-02-13 17:31

Föregående ämne - Nästa ämne

smakakarin

Vårrullar!! Det är ju supergott med en massa vitkål i. Jag gjorde det till förrätt i helgen och det blev en succé.
I min fyllning hade jag vitkål, purjolök, nötfärs, curry, ingefära, hoisinsås, vitlök, hackad chili, kalvfond och salt och peppar.
Mums mums! :)

Tinto

Okej, detta låter inte så upphetsande, men det är supergott! Tar lite tid, men det är å andra sidan riktigt billigt! Tar du vanligt ris är rätten nästan gratis och grejerna har man oftast hemma. Min standardrätt i pankveckan :)

Strimla en rejäl bit vitkål (med osthyveln) och smält en STOR klick smör i din största stekpanna på medelvärme. Lägg i vitkålen och vispa runt lite. Sänk värmen till ettan eller högst tvåan. Sätt på en sats rött råris (tillagningstid 40 min) och rör bara om bland kålen då och då under tiden. När riset är klart stänker du soja över kålen och blandar ihop den med riset. Eller ät dem sida vid sida om du hellre vill det. Mycket soja skall det vara!

Kan säkert med fördel användas som tillbehör till någonting annat också.


Mickan

Video meliora proboque deteriora sequor

agnetasch

Mums , nu ramlar det in lockande vitkålsrecept vill jag säga. Precis när jag har ett stort härligt huvud med färsk vitkål som ligger o väntar.
Soppan med apelsin har en oväntad innehållförteckning, den måste nog provas :D

Sara W

Jag brukar ha en rejäl klyfta vitkål i min kycklingwok. Ger en väldigt trevlig krispighet som bryter fint mot nudlarna. Och sen gör jag gärna vitkålssallad med fint strimlad vitkål, grovt riven morot, tunt skivad purjolök eller salladslök, strimlad paprika och vinägrett på 3 delar neutral olja, 2 delar vitvinvinäger, 1 nypa salt, 1 nypa socker, svartpeppar och italiensk salladskrydda. Vinägretten blir bäst om man kokar den och slår den hastigt över vitkålen. Mums!

Teppas F

Mitt favoritrecept med vitkal just nu ar ack sa simpelt, men ocksa valdigt gott. Klyv huvudet i fyra delar men behall roten, sa att delarna haller ihop i kastrullen. Koka kalen ordentligt mjuk, ingen "al dente" har inte. Skar bort roten fran kalbitarna och lat den sedan rinna av i ett durkslag. Placera en rejal klick smor i kastrullen, vilken fortfarande bor vara varm nog. Smaksatt med rikligt med salt och vitpeppar. Servera garna med flask, eller varfor inte korv.

agnetasch

Det var en ny variant! Finns det någon speciell anledning till att man har stocken kvar när man kokar kålen?

Teppas F

Receptet är hämtat från den eminenta kokboken "Roast Chicken and other recipes" och om jag minns rätt anger författaren inga andra skäl än att kålen håller ihop med hjälp  av roten - det är praktiskt. Möjligen kan också kålens konsistens skifta jämfört med om man skulle låta allt koka sönder, även om rätten ändå serveras med kålen i det skicket. Själv har jag aldrig prövat, men det fungerar säkert också bra.

Fröken Dill

Fräst eller wokad vitkål är jättegott till Nasi goreng eller andra "torra", kryddiga risottos.
Tycker fröken Dill

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal