Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Helena Eriksson

1
Ni missar väl inte att vi varje vecka har specialerbjudande på en utvald vara?
Den här veckan (till och med lördagen den 21:a nov) har vi specialpris på torrone med pistagenötter som är en slags honungsnougat. Rebecca Törmä (nominerad till matbloggspriset) har testat den och skrivit ett utlåtande om den: http://rebeccabakar.blogspot.com/2009/11/segt-notigt-och-alldeles-alldeles.html
Torronen kostar i vanliga fall 69 kr/st, men till och med lördag kostar den bara 39 kr/st.

Vi har även satt ihop 2 paket som förslagsvis kan användas som uppskattade julklappar till den matlagningsintresserade som har allt. http://www.butikcitronodlingen.com/index.php?category_id=24

Vänliga hälsningar,
Helena
www.butikcitronodlingen.com
2
Nu har vi utökat sortimentet rejält med massor av traditionella siclianska produkter. vi har bland annat fått in fler sorter av pesto, patéer, och kryddor.
Helt ny kategori av varor är "från havet".

Fri frakt oktober månad ut.

www.butikcitronodlingen.com

Välkomna!
3
Andreas: Det verkar faktiskt inte så. De har inte pratat om det på ett tag nu förutom att de igår visade att de nu börjat vaccinera sjukvårdspersonal och andra grupper som anses vara mycket utsatta genom sitt arbete.

Nästa grupp som kommer att få tillgång till vaccin är de som har kroniska sjukdomar som kan förvärras av influensan och de som är gravida, men det är definitivt ingen hysteri över det och folk verkar inte prata särskilt mycket om det över lag heller.

Jag frågade min husläkare för några veckor sedan när jag var där i ett annat ärende, och hon hade inte ens fått någon information från myndigheterna ännu, men tyckte att jag borde vaccinera mig för att vi ska åka till Thailand i vinter...
4
Här i Italien har nyhetsrapporteringen helt klart varit mindre hysterisk än i Sverige.
Nackdelen med att följa nyheterna från två länder är att man bara blir ännu mer förvirrad, då uppgifterna många gånger är helt olika.
Det enda som rapporterats på sistone är att sjukvårdspersonal med mera nu vaccineras.
5
Jag har för mig att jag har hört det någon gång förut också, så då är det väl så då..  jag tyckte bara det lät lite lustigt  :D
6
Våffeldagen den 25:e mars

På wikipedia står det så här:
"Förr kallades denna dag, som var en helgdag, för vårfrudagen efter titeln vår fru för jungfru Maria. Vårfrudagen har i folkmun omformats till våffeldagen, vilket gett upphov till seden att äta våfflor denna dag"

Låter inte det lite långsökt? Någon som vet om det verkligen var så våffeldagen kom till?
7
Om jag inte vet hur det smakar så väljer nog i alla fall jag i första hand efter utseendet.
Säg att du står i affären och ska köpa en vara som du aldrig har smakat, det finns flera alternativ... Vilken väljer du?

Den som ser godast ut (alternativt har den snyggaste förpackningen om det är en sådan typ av förpackning där man inte ser själva innehållet), eller hur?

Samma sak om man får välja mellan två portioner av någon maträtt. Innan man har smakat kan man ju inte veta vilken som är godast och då får ögat bestämma...
8
Hej,
jag heter Helena och jag bor i Giardini Naxos på Sicilien.
För ungefär en vecka sedan öppnade jag och min sicilianska sambo vår webshop www.butikcitronodlingen.com

Sicilien har en mycket lång och rik mattradition, och vi vill gärna ge fler möjligheten att upptäcka den här soldränkta öns specialiteter.
I butiken finns just nu ett sortiment av pesto, marmelader, sylter och sötsaker av olika slag.
Produkter på ingående är bland annat olivpaté, kryddor, honung och olika inläggningar.

Alla produkter är gjorda på lokalt odlade råvaror och helt fria från konserveringsämnen och färgämnen.

Till och med den 31:a oktober bjuder vi på frakten.

Vi finns även på facebook (sök bara på butik citronodlingen) och vi har startat upp en blogg där vi presenterar nyheter:
http://citronodlingen.blogspot.com

Välkomna!!

Ps. Om ni hittar några fel får ni jättegärna säga till, vi är flera som kollar igenom alla sidor och produktbeskrivningar, men man blir lätt "blind" efter ett tag.

Vänliga hälsningar,
Helena på Butik Citronodlingen

Annonser

Powered by EzPortal