Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - tomsbjorn

1
Här är en länk till ett fin BBQ ställe med mycket innehåll:
http://amazingribs.com/
2
Hej jag håller på med lite rökning och även korvstoppning som jag sedan röker.
Tänkte kolla vad ni andra använder för att röka ert kött/korvar med?
Själv har jag en Bradley men jag tycker att det går så mkt pengar för briketterna. Funderar på att köpa ett skåp som man kan bränna spån/flis i stället. Hittade på Nima men de är lite kostsamma.

Hittade också det här:
http://www.nyttochnoje.se/agenturer-jakt-och-fiske/multismoke
Det verkar vara direktimport från Holland med hyffsade priser.

Vad tycker ni andra, vad använder ni? Tips?
3
Jag har inte testat grova fryspåsar, tror att det går men ska göra ett test. F.ö så blir jag mer och mer nöjd med den. Enda nackdelen är att man inte kan svetsa så många fogar ( se mitt förra inlägg om bruksanvisningen) innan dem stänger av svetsfunktionen för att den blir för varm. Lite krångel om man som jag packar köttfärs vid älgjakten. Man kan dock avhjälpa detta genom att ta en fuktig trasa och dra över svetselementet för att kyla ner det.
4
Tja nu har jag inte haft den mer än några veckor men den går bra och man kan köra direkt, ingen uppstartstid. Enda som jag hittat i bruksanvisningen är att man inte skall köra för hårt med den då den inte är byggd för kommersiellt bruk. Tillverkaren rekomenderar att man tar en paus på ca 30 min om man kör typ 40 svetsningar på kort tid. Tror inte att det skall vara något problem, antar att det måste stå så för den amerikanska marknaden...

Det finns både automatisk funktion som sköter allt själv med vaccum och svetsning med en knapptryckning Sedan en mauell körning då man först kör ur luften tills man själv är nöjd och med en annan knapp förseglar.

Det finns 3 lägen på vaccumsugen vad det gäller hastigheten och två lägen på svetsfogen. En för torrt som är lite tunnare (men fullt godtagbar) och en som är grövre. Det som skiljer är att den grövre tar några sekundet till.

Sen finns det en slang med för att använda till speciella behållare.

Rullen (om man kör sådana) ligger inne i maskinen och där finns det också en skärare så man enkelt kan skära av rullarna i den längd man vill ha.

Enda med dessa maskiner (alla vaccummaskiner) är priset på påsar och rullar...
Någon som har tips på billigare alternativ?


För vad det är värt...
5
Ville bara tipsa er som inte köpt någon vaccumaskin ännu att kolla in den här sidan. De säljer Foodsaver och har bra och snabb leverans. Har själv en V2860-I och den enda frågan jag ställer mig är varför jag inte köpt en tidigare.

http://www.laderprodukter.se/butik/products-mainmenu-64?page=shop.browse&category_id=53&vmcchk=1

håll till godo.
6
Tack Henrik de va en bra idé.
Funderade annars på att ta från en gammal spisugn med termostat och allt men detta verkar ju mkt enklare...

En annan fundering jag har är hur gör för att inte fettet ska droppa ner på elslingan och på så sätt skapa obehagligheter i form av brand...
Hur har ni löst det?

//Björn
7
Tack för era svar.

Det är precis de här åsikterna som jag är sugen på...

Det jag vill är att få till ett lite större skåp, med en bradley rökgenerator. Min fundering var om det drar så mkt gasol jämfört med elen som ett 500W element kostar.
Tomas, du får gärna undersöka vidare med det där med elslingan. Med lite händighet kanske man kan använda en slinga från en skrotad köksugn?

//Björn
8
Tjena

Ny här på forumet och har lite tankar om att bygga en egen rök.
Har en kompis som köpt en Bradley digital som jag testat. Jag är dock inne på att köpa rökgeneratorn (Bradley) separat och bygga ett eget skåp.

Nu till mina tankar kring detta.

Vad tycker ni man ska ha för värme i skåpet? Vill ha det så nära Bradleyn som det går med enkelheten, alltså inget vedeldat för mig. Jag funderar på en elslinga eller gasolbrännare. Vad jag kan se runt om på nätet så finns det inte mycket skrivet om detta i Sverige. Vad har ni för uppfattning?

Mina andra tankar är hur man skall bygga detta rent praktiskt. Jag har tänkt mig att bygga själva skåpet i trä och man vill ju helst inte att det skall brinna ner under första rökningen. :P
Vet hur Bradleyn ser ut innuti med droppskydd och så och blir det elslinga så får man göra någon sådan lösning. Men om man ska välja gasol så blir det lita annat, någon med erfarenhet?

De enda prylarna jag hittat i Sverige på nätet är på Nima

http://www.nimaab.se/se/art/gastillsats-till-smoky.php

http://www.nimaab.se/se/art/eltillsats-till-smoky.php

Dessa är till ngt skåp som kallas Smokey men man borde lätt kunna modfiera dessa till eget skåp.

Långt inlägg detta, vi börjar så.

//Björn


Annonser

Powered by EzPortal