Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Fredrik Goldhahn

1


I slutet av oktober 2011 lanserades äntligen Mohac's numrerade upplaga av M2-kockkniven i den hett efterlängtade Mohac Mannerström Edition! En svensk kockkniv av en svensk designer som hyllar svenska bruksredskap, svensk kokkonst och inte minst en svensk kock-ikon; Leif Mannerström.

Mohac har diskuterats i bloggar och forum och lanseringen har skjutits upp gång på gång till mångas förtret och skepsis. Nu har du möjligheten att upptäcka den avgörande skillnaden själv.Snabbfakta kring Mohac Mannerström Edition:

Stål: Svenskt RSP-stål, RWL-34
Härdning: 61 HRC
Skaft: Oljad och vaxad Bubinga
Färg på skaft: Naturell röd/ ljusröd till mörkröd
Bolster: Mässing
2
Jag måste få ha lite hemligheter Andreas ;)

Modellen (som det stämmer att jag inte skriver så mycket om) känns väldigt enkel och gör att det hela blir både praktiskt, väldokumenterat, objektivt oavsett tidigare erfarenheter av kockknivar (och eventuella favoriter som jag inte ser som en nackdel. Det finns en anledning varför just den kockkniven är en favorit - och det är intressant för läsaren) och plats för både vetenskapliga fakta, fakta från knivtillverkare mm mm.

Och hur det ska genomföras? Vi lever i kommunikationsåldern (eller vad vi nu ska kalla det?), eller hur? Nu ska jag nog inte säga så mycket mer! ;)

3
Såg att det var länge sedan det kom någon form av uppdatering här på Matforum! Dåligt, dåligt...

Det har runnit alldeles för mycket vatten under broarna för att uppdatera och skriva om allt som hänt sedan sist men skulle ändå vilja uppmärksamma er på ett par saker.

Nu kan du Chatta Live med Eventkock.se! Få tips, råd, information och svar på dina frågor direkt på hemsidan!
Snart är "nya" Eventkock.se här! Inom kort lanseras den nya plattformen - håll ögonen öppna!

Feedback mottages tacksamt!

Allt gott!
4
Absolut inte 1000-kockar-test Andreas! =) Det har det aldrig varit tal om...

Jag har en bra idé på hur ett vettigt knivtest skulle gå till! Ett kombinerat vetenskapligt och praktiskt test som dessutom utan några större problem skulle bli väldigt väldokumenterat och uppmärksammat eftersom det finns en genomtänkt modell på hur det skulle genomföras och dokumenteras nu. Den här idén har legat länge, länge i "konceptmappen" och jag har presenterat den för olika agenturer (givetvis även de som jag inte själv arbetar med!) och intressanta testkockar på hela skalan från novis till professionell kock. Tror nämligen att det behövs den bredden. Det finns ingen kockkniv/ knivmärke som är "den bästa kockkniven" för alla - allt ligger i händerna på användaren. Three sides to every story! Minst! Konceptet med detta knivtest är ett sådant och dessutom ett fortlöpande projekt.
5
Jag rekommenderar ett besök på "La Dame Noire" på Scheelegatan - fantastiskt god mat! Rekommenderar deras Confiterade Anklår med en helt slät Äggröra smaksatt med tryffel, Puylinser i tät rödvinsdojja och Ankleverpotatis...för 225 kr kommer man inte närmare himlen! =)

Promenader i all ära - Stockholm är fint - men äta gott är ett måste när man är där...
6
Just nu är det Vårkampanjer på Eventkock.se - dels så ligger massor av produkter ute i kategorin "Kampanj - Just nu" men sedan finns vi även med på Klarna's Vårkampanj där man kan handla Fraktfritt april ut och betala först siste juni!

Ett av de senaste tillskotten i köksbutiken är flera olika modeller av "Blade Guards" som på ett effektivt sätt skyddar dig själv och dina kockknivars egg från "onödigt slitage".

Vi har också dragit igång våra "Mat, Dryck och Köksredskap" Event på Hamngatan 15 b - i Cava Rosa - fler inspirationskvällar kommer framöver.

Sedan vill jag tipsa alla er som funderar på att starta en Internetbutik; nu kan du enkelt testa din affärsidé med JetShopFree och Payson! Den här modellen av "gratisbutik" känns faktiskt helt ok när det kommer till funktioner och design - kolla tex hur "Jamie xXx Shop" som jag snickrade i hop på en förmiddag ser ut...

Allt gott och ha en fortsatt fin måndagskväll,

Fredrik på Eventkock.se


7
Vi på www.eventkock.se är väldigt glada och stolta att informera att eventkock.se numera har Distributionsrätten för en svensk kockkniv: EKA Christer Lingström i Sverige, Norden och Europa. Vårt samarbete med EKA-knivar i Eskilstuna blev helt klart häromdagen.

EKA Christer Lingström är en svensktillverkad kniv signerad en av våra mest välrenommerade svenska kockar. Handtag är tillverkade av noga utvald Afrikansk Bubinga som oljats för bästa hållbarhet och skönhet. Bladet i Lingström serien är av högvärdigt svenskt kvalitetsstål - Sandvik 12C27 - och en knivserie med bästa möjliga avvägning mellan form och funktion. En kockkniv som passar både avancerada hemmakockar som professionella matkreatörer. EKA ger 10 års garanti på fabrikations- och materialfel på samtliga Ekaknivar! Läs mer här>>>

Har du företag och söker en uppskattad företagsgåva, en vass present till personal eller kunder, kvalitativa reklam- eller profilgåvor? Att trycka ditt företags logotyp, personlig hälsning, budskap eller annan viktig information innebär bara en engångskostnad för dig på 450 kr inkl moms - sedan ingår lasertryck på knivarna och du kan fylla på med fler om du skulle behöva vid ett senare tillfälle eftersom informationen sparas. Knivarna levereras dessutom i en representativ presentförpackning och för den stora kockkniven finns ytterligare två förpackningar att välja mellan - ett tillval som är helt kostnadsfritt! (se extrabilder i köksbutiken). Kontakta oss så hjälper vi gärna till.

Har du en present-, inrednings- eller köksbutik; fysisk eller på Internet och är intresserad av att sälja EKA Christer Lingström är du varmt välkommen att kontakta www.eventkock.seKundservice: 013 - 465 56 11.

Allt gott och ha en fortsatt fin dag,

Fredrik Goldhahn
www.eventkock.se
fredrik@eventkock.se

8
Har fastnat för Gnarly Head - Vintage 2007 Old Vine Zin från Lodi, California Zinfandel. Kostar 89 kr/ flaskan. Passar speciellt bra till vitlökskryddade kötträtter. Nästa gång köper jag en hel låda!
9
Ett annat säkert tips kan vara att gå på kärntemperatur...94 grader för ljust och 96 grader för mörkt. "Allt" har ju som bekant en temperatur när det är "färdigt"...
10
Det var länge sen vi uppdaterade företagsavdelningen här på matforum.nu så här kommer ett uppdateringsrace - helt i okronologisk ordning - över några av nyheterna i köksbutiken. Vi kommer vässa eventkock.se's sortimentet ordentligt under hela hösten - så därför är det extra kul att börja med en av de senaste nyheterna:

Eventkock.se - Bloggen Självklart finns det en blogg även på eventkock.se! Nu kommer det att bli ännu enklare för dig som kund att hänga med vad som händer. Vi kommer fylla på med alla nyheter, uppdateringar, information om kommande event och projekt mm - men även recept, köksskola, tankar kring kreativ matlagning, mat och dryck i kombination och mycket, mycket mer - så titta gärna in ofta!!!

Kockknivar och knivvarumärken:
RAN snyggt damaskerade kockknivar från japanska Yaxell
Shun Elite och Shun Kaji exklusiva japanska kockknivar från välrenommerade Kai Shun
TWIN 1731 grymt fina kockknivar i knivserien från Zwilling J.A Henkells
Grand Maître köksknivar från den scweiziska arméknivtillverkaren Wenger

Köksredskap:
vitavit Premium nya serien tryckkokare från Fissler
Jamie Oliver Stainless Steel II är den nya serien kastruller, stekpannor och grytor från Tefal
Jamie Oliver Bakformar by Tefal i användarvänligt silikon
Jamie Oliver Köksapparater en liten serie köksutrustning som hjälper hemmakocken att grilla, mixa, skiva, strimla, blanda mm

Vin och Bar:
Vi har uppdetarat kategorierna Vintillbehör och Vinöppnare - för vem vill inte ha en Sabreringssabel från hi end tillverkaren Laguiole en Aubrac?

Inom den närmaste framtiden kommer det hända massor på eventkock.se så prenumerera gärna på Eventkock.se - Bloggen eller vårt Nyhetsbrev Vassa Erbjudanden så får du alltid den senaste informationen om produktnyheter, kampanjer, erbjudanden och mycket mer.

Du vet väl att du som kund hos oss har tillgång till samtliga varumärken och produkter i våra leverantörers breda portföljer? Är det något du saknar, söker efter, vill tipsa om eller om du själv behöver tips & råd så tveka aldrig att maila oss eller ringa Kundservice013 - 465 56 11. Vi svarar snabbt på era förfrågningar och gör allt för att tillmötesgå era önskemål. Kundservice är det bästa vi vet och vi hjälper gärna till att räta ut frågetecknen!

Vi ser fram emot en spännande höst - Välkommen till eventkock.se!

Fredrik Goldhahn
fredrik@eventkock.se
www.eventkock.se
Kundservice 013 - 465 56 11

Eventkock.se's Showroom i Linköping hittar du på Hamngatan 15 b - Öppet måndag till fredag
Endast bokning efter överenskommelse via Kundservice - välkommen att boka ditt personliga möte hos oss!

Bor du i Linköping?
Vi har fria leveranser inom Linköping och levererar din beställning direkt hem till dörren, till din arbetsplats eller efter överenskommelse.

11
Tack Roffe för att du svarade åt mig också! Det var ju fredag och jag var precis på väg till landet så mitt svar fick vänta.

Tråden handlar inte om tillagningsteknik utan vad som egentligen finns i Grilldisken - och vad vi får för pengarna vi spenderar där. Jag grillade i helgen - en till oigenkännlighet bankad bit av nötkött - jag brydde mig inte ens om att se efter varifrån den kom den här gången - även solen har fläckar =) men jag kunde konstatera att trots mina över 20 års erfarenhet av att jobba som kock professionellt så var den här köttbiten utom räddning, den var mer än död - bildligt och bokstavligt talat...

OM ni vill ha bra, kvalitetskött så gör er besväret att ta er till någon som fattat att vi inte kan fortsätta att massproducera på det sättet vi gör nu - och tom importera kött som vi inte rent krasst vet ett skit om. Jag har som sagt tur att jag jobbar i branschen - om än med annat fokus vilket bara har sina fördelar - och kan därför ta alla kontakter jag behöver på ett smidigt sätt. Men som "konsument" finns möjligheten. Så varför finns det då inte enbart kvalitetskött i affären? Vad är det som får oss att välja skräpet i kött & grilldiskarna? Jag vet inte säkert men jag tror att det heter "Snålhet", "Lathet" och "Okunskap"...för vad får annars en i övrigt helt normal människa att välja och äta skräp? Nu är jag hård & kantig och kanske väldigt snabb med att dra alla kött- och grilldiskar över en kam - jag HAR de facto hittat kött som varit riktigt bra även hos stormarknaderna - men jag har nog 8 av 10 ggr ratat ALLT som legat där också av olika anledningar...

Länkarna jag postade tidigare är en bra början om man bor i Östergötland/ Norra Småland. Åk på ett besök, prata med bonden, inspektera hur djuren har det/ vilka levnadsförhållanden som gäller, vilket foder de får, antalet djur i besättningen, fråga varför de föder upp just den rasen de gör, hur de slaktar dem, hur länge de hängmörar i sin gårdsbutik, om du kan beställa special-detaljer/ längre hängmörning (om man inte kan ordna det på egen hand), mm mm mm mm mm mm

Det tar bara bråkdelen av en blå sekund att fatta ett beslut som känns rätt...

Gör det du också...NU! =)
12
He he...absolut inte! =)
13
Vad är det för fråga? Vet du inte hur en grill fungerar? Eller menar du att jag ska lämna ett recept? Eller förklara vad kvalitetskött är? Vill du veta min syn på vad dåligt kött är? Eller vill du veta hur ofta jag grillar?  ???
14
Den jag brukar köpa är varken för sur eller direkt sträv - rätt i kastrullen bara! =)
15
Jag blir mest trött, ledsen och förbannad när jag går i affären bland alla konstiga, illa styckade grillbrickor, grillspjut och annat trams. Fast vi borde inte reagera lika hårt på scan och co falska marknadsföringstrix - då de tex kallar vissa detaljer som inte ens varit i närheten av filén för just filé - som dagens urusla köttkvalitét. Pumpad kyckling, pumpat kött och aldrig en vettig styckningsdetalj i sikte...Fransyska går utmärkt att grilla - så länge det är kvalitét på köttet. Rev och bringa går att grilla och köra på lågtemp med utmärkt resultat - så länge det är kvalitét på köttet. Men var hittar man det?

I Östergötland och i närheten av där jag bor hittar jag det här bla;

http://www.vikingbeef.se/
http://www.ydrekott.mu/hem.html
http://www.skonero.se/
http://www.smultronboda.se/

Utöver dessa så är jag väldigt glad att jag har goda kontakter med jägare som kan förse mig med vilt i alla former - och funderar på om det kanske är dags att gå en jägarexamen? Hur som helst - de stora kedjornas köttdiskar och grill-driver ger jag inte en spänn för...
16
Grädde i surkålen??? Hugaligen...men annars lät det ju gott även om jag inte förstår vitsen med att skölja burk-surkål! =)
17
Senaste loppisfyndet var en köttkvarn Husqqvarna 8 Reliance som såg alldeles oanvänd ut - dessutom hittade jag en "putt-i-från-gaffel" - en brödkniv där man kunde ställa tjockleken - en i stort sett "obläddrad" Thora Holm "Kokbok" (jubileumsupplagan!!!), en väldigt välbevarad "Hemmets Stora Kokbok och Rådgivare" (Adelsköld/ Westfelt/ Zethelius)...jag gav 120 kr för allt! =)

Grämer mig lite över att jag inte köpte gjutjärnsgrytan på 5 lit för 30 kr och ytterligare en Reliance från Husqvarna - fast nr 10 - för 50 kr...det är ju gratis om ni frågar mig...den här loppisen kommer jag ALDRIG berätta för någon vart den ligger. Den är öppen en lördag per månad under sommarhalvåret så ju mindre folk som kommer dit desto bättre...för mig! =)
18
Och om ni; precis som jag, älskar damaskerade kockknivar så bör ni absolut besöka Mikael Uhac's hemsida www.mohac.se

Ramla inte av stolen bara! ;)
19
Vi på eventkock.se har som första företag i världen fått möjligheten och privilegiet att uppleva en VÄRLDSNYHET i knivvärlden: MOHAC M2G Mannerström - en svensk Hi-End kniv med PM-stål och en tung intigritet vad gäller design och ergonomi - och alldeles lysande skäregenskaper...faktiskt något av det grymmaste vi testat!

Läs mer>>>http://www.eventkock.se/page.asp?pge_id=92

20
Alla Slipverktyg slits när man använder dem - om du använt brynet frekvent kan det helt enkelt slitits så pass mycket att det inte tar längre. Spyderco Tri-Angle har keramiska stavar i två kornigheter - fin och medium - och det går att köpa till Diamantbrynstavar om man vill.

Annonser

Powered by EzPortal