2021-05-11 22:16

Nyliga inlägg

Sidor1 2 3 ... 10
1
Är bara alla tillsatser behandlade ska det nog inte vara några problem. Rå lök går ju bort och ströbröd kan väl innehålla diverse mögelsporer som man gärna vill ta dö på relativt snabbt.
Mjölk och kryddor borde funka bra, den ena är pastöriserad och den andra är väl gasad eller strålad för att få hållbarhet.
2
Vetgirig, frågelåda / SV: Försämras köttfärs av rå l...
Senaste inlägg av Tomgustafsson - 2021-05-09 09:17
Frågan är alltid aktuell men jag hittar inget säkert bevisat svar. Är det olämpligt att blanda köttfärs dagen innan? Med lök, ägg, ströbröd, mjölk och kryddor?

Sedan tipsar jag om att använda "Rostad lök" till färsen.
3
Dessvärre är det nog inte själva knappen som fallerar. Snarare något som sitter på kretskortet. Jag har en N8 so bara går så länge man håller inne startknappen. Normalt ska den börja gå konstant efter några sekunders tryck.
Har du provat att sätta maskinen på högsta hastighet? Ibland startar de inte på de lägre hastigheterna. varför vet man inte....:-D
4
Köksredskap, utrustning och maskiner / Electrolux N8 slutar köra när ...
Senaste inlägg av Gunnar - 2021-04-22 16:33
Vår Electrolux N8 slutar arbeta när man släpper blå knappen. Dvs den fungerar bara i Momentläge. Dessutom måste man ställa hastigheten på någon av de högsta lägena. Vad göra?
5
Köksredskap, utrustning och maskiner / SV: Bruksanvisning/manual till...
Senaste inlägg av Gunnar - 2021-04-22 15:42
Hej!

Jag söker reparationsmanualer och / eller kopplingsschema till N 8. Jag har en maskin som bara går så länge man håller den blå knappen intryckt

Verifikationstexten är obegriplig. Ska stå "Vad är rött? Ris, rödbeta, mjölk eller salt?
6
Rökningen gick bra så jag är nöjd.
Nu ska fläsket ligga till sig i smörgåspapper en vecka så smaken sätter sig, sen ska det frossas  :)

Kommer att kunna kallröka ett bra tag till, har ett hemmabygge som inte genererar värme. Jättebra att kallröka i, mindre bra att varmröka med  :( Värmekällan har givit upp, använde en spisplatta.
7
Jag lyckades skaffa kundkort hos Axfood genom att registrera mitt namn = enskild firma.
Handlar frysta lingon där till bra pris (jag hatar att plocka bär i skogen) plus att dom ibland kan ha extrapriser så man baxnar. Gäller bara att ha plats hemma ;D

Lycka till med ditt bacon. Än är det väl inte för varmt med kallrökning?
8
Nu i pandemitider låter Axfoods grossistbutik (Snabbgross) privatpersoner att handla, får lite dåligt samvete när jag är där för jag tycker det är skitroligt att botanisera bland varorna :)
Stora rejäla förpackningar till fjantigt låga priser. Visst, en burk på 3 kg med strimlad bambuskott kan vara lite ohanterlig men när den kostar 30:- + moms, kan jag inte låta bli. 
 
Har investerat i sidfläsk till bra pris och lagom storlek (2-3kg). La sidorna i saltlake i mitten på mars och hade glömt bort dom men idag ska det kallrökas bacon. Förra omgången blev lite väl salt men den här gången är sältan som jag vill ha den.
9
Maträtter, recept, tillagning / SV: Matambre a la pizza
Senaste inlägg av Skogis - 2021-04-03 17:07
Är glad för oliver men kan inte svara på varför jag inte funderat på att ha på det :)
Får se hur det landar, 2 st köttbottnar ligger iaf nu i grillen.
10
Maträtter, recept, tillagning / SV: Matambre a la pizza
Senaste inlägg av agnetasch - 2021-04-03 07:23
Svarta oliver måste du väl ha på också. Eller?
Sidor1 2 3 ... 10

Annonser

Powered by EzPortal