SV: Vad blir/blev det till middag idag 2009?

Startat av kryddburken, 2009-01-01 13:41

Föregående ämne - Nästa ämne

kryddburken

2009-09-23 21:05 #860 Last Edit: 2009-09-23 21:07 by kryddburken
Ett gäng danska smörrebröd var inte alls tokigt som sen kvällsmiddag idag!
http://kryddburken.wordpress.com/2009/09/23/danskt-smorrebrod/

Kari


Mimmi

En gammal klassiker fick chansen hos oss i går, Slottstek med gräddsås. Nu på lite nytt vis och det smakade så gott med alla tillbehör som hör till. Nostalgistund!

http://mimmismat.wordpress.com/2009/09/27/slottstek-som-sondagsmiddag/

Ia

förrätten igår var en riktig höjdare - bästa jag någonsin lagat!! Champagne-och örtrisotto i parmesankorg. Så vackert också! http://iasmatblogg.blogspot.com/2009/09/champagne-och-ortrisotto-i-parmesankorg.html
Ia´s Matblogg

CII

Igår blev det årets sista kräftor, jag gjorde en egen lag till köpta kinesiska kräftor. Jag använde mig av Tore Wretmans recept och det blev ganska bra, men jag har gjort godare lag tidigare.

Jag drack pilsner och Läckö slottsakvavit, sambon drack Leth, Duett Riesling Grüner Veltliner Trocken 2008.

Västerbottenpaj och åt vi naturligtvis också.

kjpil

Idag blev det rostade rotsaker med oregano - mycket gott. Till detta en kall sås, samt ugnsstekt lax inlindad i lufttorkad skinka. Vi var inte överens angående skinkan runt laxen, om det var en bra sak - jag kommer nog inte köra skinka och lax tillsammans på det sättet igen.

Mickan

Trattiskorgen proppfull och i utbyte mot en hög svamp fick jag en stor klyfta pumpa. Detta gav följande söndagmiddag:

Ravioli fylld med pumpacrème smaksatt med basilika och muskot.
Sheperd's Pie med trattkantareller i färsen.

Lördagkvällen bjöd:
Fikon glaserade med hallonbalsamico och rostat surdegsbröd med lammpaté.
Helstekt kotlettrad späckad med vitlök, rosmarin och timjan, vårlöksrisotto med getost och rabarberchutney.
Osttallrik med Roquefort, Vacherol och plommonkompott.

En stor gryta pumpasoppa blir bra lunchmat denna veckan.

Video meliora proboque deteriora sequor

Andreas

Idag har det skördats rödbetor och då passar det bra med rödbetspaj.
Den som inte frågar får inga svar.

Kari


Kari

Vanlig veckodag - vanlig mat? Hösttema:
Fyra rotfrukter & en gris tyckte jag att det skulle heta från början men... ;)
Fyra rotfrukter med rosmarinsaltad kotlettrad låter bättre.. Å så sås förstås ;D

ena

Falukorvsgryta med bl a chaminjoner o fetaost i... o så kokta rotsaker till det... riktig höstmat här med *S*
man kan prova allt -minst en gång!!;)

Alice

Idag blev det en veganiserad version av en marockansk gryta med citron, ätet med ris.

Mickan

Pumpasoppa med ingefärsyoghurt och hembakt knäcke med kryddsmaksatt Gamle Ole.
Video meliora proboque deteriora sequor

Kari

Det som blev kvar av Gnocchilådan i från den köttfria måndagen :)

Mickan

Pumpagryta med tärnad pumpa, grön paprika, kikärtor, koriander, spiskummin och koksmjölk.
Video meliora proboque deteriora sequor

webguide

Igår blev det hängmörad entrecote med kantarellsås, smörbakad hasselbakspotatis och mjölkkokt endiv.

kryddburken

Maken & jag har nyss delat på en frysform med quornlasagne! Inge vidare tyvärr...
http://kryddburken.wordpress.com/2009/10/01/quorn-lasagne/

Sari

Idag blir det köttbullar med potatismos.

annamaria

Tomat, basilika och mozzarella-fylld fläskytterfilé. Klyftpotatis och en god skysås. Mums!

Mickan

Lammpaté igen! Det är svårt att göra lite...
Lax med blomkålscrème och getostdoftande ärtor
Sans Rival
Video meliora proboque deteriora sequor

Annonser

Powered by EzPortal