Recept med stuvad katt vann mattävling i Australien

Startat av crlhrv, 2007-09-02 20:10

Föregående ämne - Nästa ämne

crlhrv

Aftonbladet rapporterar att ett recept innehållande vildkatt vunnit förstapris i den australensiska mattävlingen Bushfoods/Wildfoods Culinary Competition. Till rätten behövdes bara en flådd vildkatt, citrongräs och en ökenfrukt. Vildkatten hotar stora delar av det unika djurlivet men djurvännerna rasar ändå.

Artikeln, komplett med bild och allt finns på: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article687230.ab
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Hasse

Hmm, enligt receptet ska grytan koka i fem timmar. Det måste betyda att kattkött är ganska segt. Nja, jag tror att jag avstår.

Tracey

Det var en av de mest motbjudande artiklar jag läst någon gång. Någon borde tillaga en gryta av Jenny Hains, tycker jag.

agnetasch

Fast jag skulle nog smaka om jag blev erbjuden(kattstuvning inte Jenny Hainsstuvning)det vore väl enda gången i sitt liv man fick en sån chans ;)
Såg i artikeln att som skadedjur har de,förutom vildkatter,duvor(varför äter dom inte duvor?) o kameler.KAMELER?"Usch,nu har kamelerna trampat ner tulpanerna igen" eller "Jag ska ut nu i skymningen o slå ihjäl lite kameler,dom brukar komma fram då" ;D

Maja

Menar ni att det är mer synd om en katt som plågas till döds än en gris som plågas till döds? Grisen är det ju värre för eftersom det gör ondare på den. Tänk på det ni!

;) :) :D ;D >:( :( :o 8) ??? ::) :P :-[ :-X :-\ :-* :'(

Hasse


Rookie-T

Påminner om när Erik Haag tillagade marsvin i första säsongen av landet brunsås men inslaget blev stoppat. Året efter så åkte han till peru där det är vanligt och inslaget kunde sändas.

Olika djur har olika ställningar i olika delar av världen. Kor är heliga i indien och man äter insekter i asien. I japan äter man delfin osv osv.....

Kött är kött och allt kött kommer från en levande varelse. Det viktiga är väll inte vilket djur det är utan hur djuret behandlats.

Sen så kan man ha hur många personliga anledningar till varför man inte vill äta vissa djur. Men allt kött kommer från djur. Katterna skulle väl förmodligen jagas eftersom dom inte hör hemma i faunan. Bättre att de som vill äta dem gör det än att låta gå till spillo
53 55 47 20 4d 49 4e 20 52 c3 96 56 21

webguide

Jag har svårt för att ta dubbelmoralen många människor har, de tycker att det är OK att äta ko eller gris, men om man säger att man äter hund eller katt så blir de upprörda. Äter man kött så är man med på att döda ett djur fär att äta det, punkt. Det är varken bättre eller sämre att äta en hund än en ko.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal