Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av annamaria
 - 2012-12-01 21:54
Sockerbullar med vaniljkräm. Fy bubblan så gott!
Skrivet av pralin
 - 2012-12-01 08:05
Jag försöker baka olika kakor varje år, dock har vi här hemma favoriter som bakas varje år fast med lite förändringar. Jag brukar baka polsk sernik, men varje gång på olika sätt. Det känns som en annan kaka varje gång.
http://matmedmera.eu/category/mjuka-kakor/ostkaka-cheesecake-sernik/
Skrivet av annamaria
 - 2012-11-29 20:18
Kolakakor och Drömtårta ligger nu i frysen. Massor med år sedan jag bakade drömtårta, åh så smarrigt det är. Hade glömt det  :)
Skrivet av smakakarin
 - 2012-11-26 14:47
Idag svängde jag ihop en av mina absoluta favoriter; Mjuk pepparkaka!

Skrivet av RobertR
 - 2012-11-18 19:54
Peppar-kakor, lussebullar brukar vi baka hemma. Förra året testade vi även på att göra munkar men det blev inge bra eller gott :(

Jag såg att Lidl har börjat komma ut med egna "bakverk" är det någon som vet om det är bra kvalitet på dem?
Skrivet av Sara W
 - 2011-12-11 21:42
Ja, Anna-Maria, min fruktkaka har lång hållbarhet och bör dessutom helst vara en-två dagar gammal innan man börjar äta av den. Men god är den och saftig!

Jag har inte receptet på bloggen, men om du går till Tasteline och söker på fruktkaka, så finns det där, upplagt i mitt namn.
Skrivet av annamaria
 - 2011-11-19 21:44
I dag har det börjat....julkakebaket.  ;D Det blev Hallongrottor, chokladkakor (sega med vit choklad i) och kolakakor. In i frysen...
Skrivet av annamaria
 - 2011-11-15 20:28
Citat från: Sara W skrivet 2011-11-14 18:21
Jag bakar alltid följande:
- till första advent: fruktkaka med mörk choklad och mandel, saffranssnurror med mandelfyllning
- till julafton: halvmånar som är en plättbakelse med sylt mellan och florsockerglasyr ovanpå, chokladkaka eller mjuk pepparkaka. Sen blir det ett gäng småkakor och ev radiokaka, men det varierar från år till år.


Sån där fruktkaka har jag i många år tänkt baka. Är det lite av en sån tysk variant - som håller länge?
Skrivet av Sara W
 - 2011-11-14 18:21
Jag bakar alltid följande:
- till första advent: fruktkaka med mörk choklad och mandel, saffranssnurror med mandelfyllning
- till julafton: halvmånar som är en plättbakelse med sylt mellan och florsockerglasyr ovanpå, chokladkaka eller mjuk pepparkaka. Sen blir det ett gäng småkakor och ev radiokaka, men det varierar från år till år.
Skrivet av annamaria
 - 2011-11-12 19:54
Nu har jag börjat kika i diverse tidningar och böcker efter de härliga kakor som ska bakas till Jul.

Vilka kakor bakar ni?
Bakar ni alltid samma varje år?
Ser det olika ut beroende på var man bor?

Vad bakar ni i år?

Annonser

Powered by EzPortal