Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Andreas

7301
Ah, tack så mycket för informationen!

Men en enda stor klyfta säger du; oftast när man lagar mat vill man ju bara ha en eller två klyftor, hur gör man då, täljer man loss en lämplig bit från Solo-löken och lägger tillbaka resten i kylen? Börjar det inte lukta vitlök i kylen då, eller lägger du den i en lufttät burk?  ???
7302
Vad var det nu igen för en konstig vitlök du berättade om häromdan Urban? Vad heter den, hur ser den ut och hur skiljer sig smaken från vanlig vitlök?
7303
Sitter här och klurar på vad som egentligen är typisk påskmat och det enda jag kommer på är ägg och lamm. I butikernas reklamblad hittar jag lax, sill, påskmust, påskskinka, köttbullar, prinskorv och sylta, men allt det känns mer som julmat faktiskt.  :-\

Någon som har fler förslag på mat som är typisk för påsken mer än just lamm och ägg?  ???
7305
Pizzeria Roberto är en liten trång pizzeria med några få stolar som ligger vid Tegs brocenter i Umeå och drivs av en Italienare.

Igår provade jag en Maldini på nämnda pizzeria. Fyllningen består av tomat, mozarella, parmaskinka, ruccola och olivolja. Botten var perfekt, precis lagom knaprig och seg med lite ruffig yta och bubblor. Fyllningen var generös, med riktigt mycket parmaskinka och ruccola.

Genuint och mycket gott, rekommenderas varmt!
7306
Hej!

Är du intresserad av mat, dryck, råvaror, utrustning, smaker, kvalitet och tillvägagångssätt och gillar att diskutera och få nya intryck har du hamnat rätt!

Matforum.nu är en diskussionssida för matintresserade som drivs av de matintresserade privatpersonerna Urban Persson och Andreas Wennström i Umeå.

Matforum.nu skall vara oberoende, opartiskt, informativt och framför allt väldigt trevligt och hjälpsamt.

Har du frågor, funderingar, förslag eller önskemål gällande Matforum.nu är du givetvis välkommen att posta ett inlägg i denna avdelning eller kontakta någon av oss via funktionen personligt meddelande.

Du kan även skicka e-post till Andreas på andreas@zzz eller Urban på urban@zzz, byt ut "zzz" mot "matforum.nu" (skriver man ut hela e-postadressen i helhet på nätet får man skräppost, därav zzz).

Det går också bra att ringa på 0732-407 520. Om du ej får svar, tala in ett meddelande där du lämnar namn och nummer så ringer vi upp så snart som möjligt.

Välkommen önskar
Andreas och Urban
7307
Läs nedanstående regler innan du börjar skriva i Matforum. Arbetar du åt ett företag som säljer mat, dryck eller köksrelaterade produkter, notera speciellt regel 1a och 3a.

Sådant som inte följer reglerna kan utan förvarning komma att modifieras eller raderas. I vissa fall kan du även bli avstängd.

Är du osäker på vad som gäller så fråga gärna någon av forumvärdarna innan du postar!

Om någon bryter mot reglerna får du gärna underrätta forumvärdarna genom att använda knappen "rapportera inlägg" som finns i anslutning till varje inlägg.

* * * * * * * * *
1. Kontoregler
* * * * * * * * *

a) Stötande eller fåniga kontouppgifter är inte tillåtna. Välj ett användarnamn som känns naturligt, gärna ditt eget namn eller smeknamn. Användarnamn som syftar på företag, produkter, hemsidor, bloggar eller liknande, kommer inte att godkännas.

b) Personliga bilder (s.k. avatarer d.v.s. den lilla bild som kan läggas in i din profil och som visas intill dina inlägg) får ej vara animerade och inte större än 2 KB (2048 bytes).

c) Din signatur (den text som syns under alla dina inlägg) får vara högst en rad lång och innehålla högst en länk. Bilder är inte tillåtet i signaturen. Signaturen får gärna vara en länk till din hemsida, men är inte avsedd för reklam.

d) Det är endast tillåtet att ha ett konto. Har du glömt lösenordet finns en funktion för att få ett nytt. Kontakta gärna någon av forumvärdarna för hjälp.

* * * * * * * * *
2. Regler för inlägg
* * * * * * * * *

a) Var trevlig, hjälpsam och respektera andras åsikter. På Matforum råder en kamratlig stämning, och vid meningsskiljaktigheter skall dessa diskuteras på ett sakligt sätt utan personangrepp. Inlägg som kan uppfattas som stötande eller handlar om olagligheter får inte förekomma. Ett vårdat språk skall alltid användas.

b) Undvik att skriva inlägg som inte tillför något till diskussionen och håll dig till ämnet. Vill du diskutera något som går utanför den aktuella trådens ämne, skall du starta en ny tråd om detta. Det är inte tillåtet att posta samma inlägg i flera avdelningar, inte heller att skriva samma åsikt eller kommentar upprepade gånger.

c) Nya trådar startas i passande forumavdelning och en rubrik väljs som tydligt avspeglar inläggets innehåll. Det är lämpligt att använda forumets innehållsförteckning eller sökfunktion innan du startar en ny tråd, eftersom vi vill undvika att samma diskussion förs i olika trådar.

d) Länkar ska vara relevanta i sitt sammanhang. En läsare ska aldrig behöva följa en länk för att ett inlägg ska få mening eller bli fullt begripligt. Om du postar en länk måste du därför alltid kort sammanfatta länkens innehåll. Det skall dessutom inte vara någon tvekan om vart länken leder. Går detta inte att tyda utifrån själva länken, måste det framgå i inlägget.

* * * * * * * * *
3. Reklam, upphovsrätt och konkurrerande webbplatser
* * * * * * * * *

a) Reklam är inte tillåtet i någon form. Detta omfattar även t.ex. slogans och bilder föreställande logotyper. Som företagare får du heller inte uttrycka dig ofördelaktigt om dina konkurrenter eller deras produkter. Saklig information om dina egna produkter eller tjänster kan vara tillåtet om det är föranlett av en pågående diskussion eller konkret fråga, men du får aldrig uppmana någon att handla av ditt företag, eller ens att kontakta dig. Tag alltid kontakt med en forumvärd om minsta tveksamhet skulle råda.

b) Det är inte tillåtet att posta texter eller bilder utan upphovsrättsinnehavarens tillstånd. Korta citat är dock tillåtet under förutsättning att källan tydligt uppges. Bilder som har en längsta sida överstigande 700 bildpunkter är inte tillåtna.

c) Diskussioner om, eller länkar till, konkurrerande webbplatser är inte tillåtna.

Annonser

Powered by EzPortal