Vad blir/blev det till middag idag 2008?

Startat av Urban, 2008-01-01 17:54

Föregående ämne - Nästa ämne

Anne

Igår: Biff, en majssalsa på grillad majs, fetaost och koriander, och klyftpotatis.
Anne's Food - min matblogg

agnetasch

Sepia con cebolla; bläckfisk med lök. Hade också lite vin över fast vitt. Kokte bläckfisk,lök, tomater o kryddor i olivolja o vin. Frasigt bröd till.

Romarin

Idag blir det Fettucine al Salmone. Världens enklaste att göra och alltid uppskattat.  :P

http://www.gourmetodling.com/

Buon Appetito

Maskros

Skilled professional since 1979

jelvis

Hittepå-Ceviche med lax, chiliflakes, lime, granatäpple och rödlök tillsammans med haricot vertes och röd quinoa.

Kari

Big Mac &Co, Cola utan is. Extra gurka.  ;)

annamaria

Lite tips inför helgen kanske....det här lagade jag förra helgen.

Chimi churri-kryddad helstekt biff med kantarellsås. Supergott!

http://annamariasmatblogg.blogspot.com/2008/09/chimi-churri-kryddad-biff.html

kryddburken


Sari

Idag köpte jag med mig pizza på väg hem från jobbet. Orkade inte ställa mig och laga mat. Så här efteråt känner man sig så kass..... Men jaja, det händer ju inte så ofta som tur är.

ingegerd

Idag blev det kesopannkaka med en god o krämig kål sallad!låter kanske inte så gott men hu va gott det blev!! :D
Och igår blev det kassler gryta!

recepten finns här;  matochbakochannat.blogspot.com

webguide

Lite pasta bara, men har bakat en sockerkaka smaksatt med tonkaböna. Ska bli intressant att smaka på...

agnetasch

Tonkaböna? Intressant; jag googlade o fick se att tonkabönan innehåller kumarin. Då borde kakan alltså ha fått vaniljsmak. Stämmer det?

Romarin

Idag blir det kycklingfiléer med ramslöksalt. Jag låter de tina upp i kylskåpet och har redan saltat (köttet blir saftigare så). Ramslöksaltet är en ny favorit. Det är alldeles limegrönt faktiskt och doftar vansinnigt gott av både lök och vitlök!!
Jag ska sen "krama" om filéerna i ekologisk bacon (helt utan nummer!) för att få den extra lilla sältan. In i ugen och sen pressad potatis till och ett gott italienskt rödvin till...  ;D 

annamaria

Romarin: var hittar man Ramslökssalt - eller gör du det själv kanske?

Här blir det någon fläskfilévariant med gorgonzolasås, har inte funderat klart ännu. Ugnsbakade halverade och gott kryddade bakpotatisar till. Blev sugen på kålsallad när jag såg Ingegerds sallad så det får nog bli något cole slaw-liknnade.

Romarin

Hej annamaria!

Hittade det igår på en delikatessaffär här i Köpenhamn. 

http://www.meyersdeli.dk/

Underbar limegrön färg på saltet som doftar underbart så jag var tvungen att skriva en post på min blogg också.  :D

Spännande örtsalt är ju inte så svårt att göra själv så odla ramslök måste testas. De hade faktiskt också ramslöksolja som säkerligen är supergott att steka i och att använda i dressingar.  Ska testa och rapportera.



   


webguide

Citat från: agnetasch skrivet 2008-09-26 10:10
Tonkaböna? Intressant; jag googlade o fick se att tonkabönan innehåller kumarin. Då borde kakan alltså ha fått vaniljsmak. Stämmer det?


Ja, jo det drar åt vanilj, det är svårt att säga vad den smakar, Tonka är väl mest rätt att säga. En varm, mustig parfymig oh blommig smak. Gott är det iaf.

webguide

Ikväll blir det middag på Bo Pensionat i Vickleby på Öland, de fick en ny kökschef i juni, skall bli intressant att se vad han hittar på!

sarkku

Ikväll blir det flygande jacob hos mig...  :P

Sari

Ikväll så tänkte jag göra crêpes med svampstuvning. Och en god sallad till detta.

kryddburken

Citat från: webguide skrivet 2008-09-26 16:45
Ikväll blir det middag på Bo Pensionat i Vickleby på Öland, de fick en ny kökschef i juni, skall bli intressant att se vad han hittar på!


Hur smakade det Webguide?
Var du på Öland bara över skördefesten? Bo Pensionat har ju rykte om riktigt bra mat!

Annonser

Powered by EzPortal