2021-06-15 05:26

Niklas mat

Startat av Andreas, 2007-09-22 09:21

Föregående ämne - Nästa ämne

Andreas

I senaste avsnittet av Niklas mat - så hör och häpna - besökte Niklas en plats där man rökte ÅL! Han drog till och med ett ålskämt!

Programmet går att se här:
http://svt.se/svt/road/Classic/shared/mediacenter/index.jsp?&d=41132
Den som inte frågar får inga svar.

agnetasch

Andreas, du tar livet av mig. Jag som lyckades undvika det programmet. Nu var jag ju tvungen att genomlida alla bom-bom-jobba-jobba-schmack-poff-poff-prrrr-poosch-schmack bara för att höra ålskämtet. Jag missade det, vilket var det? Antagligen var jag för upprörd efter allt trams om att det är riktigt najs med pesto o för att inte kladda ner tröjan kan man köpa färdig pesto (kan förkläde vara ett alternativ?) Soppkoket avslutar han naturligtvis med att ringla på lite god olivolja. Såå, då blev soppan superfin!

Andreas

Förlåt förlåt! Tänkte alls inte se programmet själv men råkade bläddra förbi det precis när han sa ål. Niklas jätte-jätteroliga ålskämt gick ut på att man skulle se till att få bort alla ben från ålen så att inte svärmor får det i halsen - eller det kanske man vill hahaha. Hmm.

Vad bra att du kunde glädja dig åt peston och den goda olivoljan i alla fall.

På tal om skoj och glädje så hittade jag förresten en artikel om Niklas där han avslöjar att han inte gillar bananer i mat och där han skojar med maträtten flygande jakob. http://www.st.nu/noje/index.php?action=visa_artikel&id=459126 "Bananer kan vara okej som mellanmål men jag vägrar att använda dem i matlagning. Den där Jakob tycker jag kan fara och flyga så långt bort han kan komma."
Den som inte frågar får inga svar.

Fredrik Goldhahn

Jaha...sedär...nu fick jag nässelutslag och hamnade i allergi-chock-koma bara av att läsa om Mat-Niklas. Kan man stämma TV för sveda och värk? Var det någon som såg honom rida på Nikolai Kirk-vågen (den otroligt hypade Köbenhavn's kocken) för några år sedan? Lamare side-kick får man leta efter. Men hör och häpna; jag kunde inte låta bli att köpa eländets kokbok när den kom ut! Helt "Trotterish-look-alike" står han på framsidan och skriver en Mice en Place lista med förklädet felvänt...de fem första sidorna i boken är close-up-bilder...för att sedan visa samma bild som på framsidan...igen? Sedan följer text i reportageform blandat med smågodis, ännu mer Mat-Niklas-Historia...töntig tillbakablick till Järpen...mera Wolfgang Puck-Trotter-French Laundry-kopierad mat...och sedan somnade jag!

Jag har numera gömt kokboken bakom Kökskalendern 1956, Sju Sorters Kakor, Smultronställen i Sverige och en hel drös andra helt onödiga kokboksinköp...
Fredrik Goldhahn
http://www.eventkock.se

Andreas

Nu hänger jag inte med Fredrik, har Niklas varit sidekick i ett tv-program med Nikolai Kirk?

På vilken kanal sändes det och vilket år ungefär var det?

Dråpligt att du var en av de få som köpte Niklas kokbok! Läste just att den inte sålde vidare bra häromdagen "... böcker av Nigella har nämligen sålt relativt blygsamt i Sverige, åtminstone i jämförelse med tittarsiffrorna. Samma kan sägas för Niklas Ekstedt, som blivit en populär tv-personlighet, men vars första kokbok sålde mycket blygsamt. ." http://sydsvenskan.se/samtidigt/article266393.ece

Mycket blygsamt, hur många exemplar kan det betyda..?
Den som inte frågar får inga svar.

agnetasch


Fredrik Goldhahn

Haha...eh?...åhnej...betyder det att jag är släkt med honom!??? (Gud Förbjude!)

Side-kick...egentligen var det väl Kirk som skulle vara Niklas side-kick och om jag inte minns fel så var det TV4's morgon, så det var inget helt program (som tur var! Däremot en hel programserie med Kirk skulle vara kul, det är en grymt bra kock med en otroligt skön inställning)...men Kirk körde ju över "gröngölingen" så det skvätte om det! =) På ett sätt underhållande att se!

Tror fenomenet Niklas (fenomen var att ta i märkte jag nu) har mycket gemensamt med Nigella; antingen så älskar eller hatar man dem? ;) Nigella som person i rutan är helt vedervärdig, men hon är säkert en kul person privat.
Fredrik Goldhahn
http://www.eventkock.se

agnetasch

Förlåt. 24 ex till släkten o 1 ex till Fredrik Goldhahn ;)

Andreas

I dagens Niklas mat blir det kalvstek. Och drinktilltugg med rädisor, hallon och blomkål. Tänk om det är gul blomkål? Boka in teven ikväll Agneta!

Och läser man vidare på länken nedan avslöjas också hur man blir en bra kock hemma!
http://tvguide.nwt.se/articles/?id=35238
Den som inte frågar får inga svar.

agnetasch

Oj,missade både tråden o programmet. Men nu är jag laddad; ikväll ska Niklas laga quinoa,det kan bli intressant. Han ska t.o.m prata med någon som är uppvuxen på quinoa (det känner jag också en som är,hon är fullständigt kolerisk, men det är nog inte quinoans fel) Det skulle vara kul om de nämnde något om olika färger på quinoan, det har ju varit på tapeten här.
Alla har sina kors att bära; Andreas äter äcklig färdigmat o jag ser på Niklas mat ;D

Andreas

Ditt kors kan omöjligen vara lika tungt som mitt..? :)

Nåja för att öka din börda lite så kan du väl surfa runt på Niklas egen webbsajt några timmar om dan: http://www.niklas.se
Den som inte frågar får inga svar.

agnetasch

GLÄÄÄÄÄÄ!! HUR lyckades du hitta denna pärla?

kurt

I ål programmet talade han om att han var stolt över svensk ål. Man undrar om han var stolt över att vi lyckats utrota 95% av ålen? 

Maten blir inte bättre tillagad av att man har ett tidtagarur, eller av att man slänger ingredienserna åt olika håll. Det finns många okunniga (TV)kockar, men Niklas Ekstedt är ett unikum!

agnetasch

Varför i fridens dagar ställer han inte klockan snett bakom sig. Då ser TV-tittarna den hela tiden o Nicke behöver bara vända lite på huvudet. Nu kastar han sig över den o vrider på den; allt för att spänningen ska bli oliiiidlig antar jag ;)

Andreas

Det händer i alla fall massor med grejor runt Niklas! Nu spelar han in ny tv-serie och smygöppnar nya Stureplanskrogen ikväll. Dessutom lämnar han Hotell Kattegatt i Torekov i Skåne http://www.kattegat.se/ där han drev "Brasseri Niklas".

"- Tiden räcker inte till. Jag har fullt upp med både restaurangen i Stockholm och inspelningen av en ny tv-serie, säger han.
Niklas erkänner också att det rådde delade meningar om hur krogen i Torekov skulle drivas.
Enligt honom ville den ägargrupp som tog över fastigheten skapa något av en herrklubb" (http://www.kvp.se/nyheter/1.895381/tv-kocken-sager-adjo-till-torekov)
Den som inte frågar får inga svar.

agnetasch

Krögaren o kocken Niklas vill inte jobba på herrklubben. Vad var det meningen han skulle göra där? Strippa? :P

Andreas

Kvällens Niklas mat på SVT1 20:00 verkar väl intressant? "Vad lagar kockarna helst när de bjuder varandra på mat? Niklas vet"

Dessutom skrivs det nu mycket spännande om Niklas - faktiskt går han nu under namnet "årets svikare" nere i Skåne. Läs vidare!

Bakgrund: Niklas har haft totalt tre engagemang före det nya Stureplansäventyret 1900-
1) Restaurang Niklas i Helsingborg (år 2000)
2) Niklas i viken ett par mil norr om Helsingborg (maj 2003)
3) Hotell Kattegatt i Torekov "Brasseri Niklas"

För någon vecka sedan (förra sidan i denna tråd) kom det fram att han lämnade Torekov på grund av "delade meningar om hur krogen i Torekov skulle drivas" med nya planer på "herrklubb"

Nu kan man I Helsingborgs dagblad läsa artikeln "Niklas flyttar sitt Skånekök till Stockholm" http://hd.se/noje/2007/10/30/niklas-flyttar-sitt-skaanekoek/

Där kommer det fram att även restaurang Niklas i Helsingborg nu stängts "Niklas i Helsingborg ... gjorde honom uppmärksammad i hela mat-Sverige genom att nästan från starten placera sig högt i flera listor över Sveriges bästa krogar. Ändå gick den med förlust." ... "Varför Helsingborg är en så svår matstad vet jag inte. De verkar gladare för pizza och pasta i den staden. Det var därför jag flyttade därifrån." (Hoppsan!)

Och dessutom är framtiden är osäker för "Niklas i viken" - "Om Niklas i Viken kommer att öppnas nästa sommar är däremot inte klart. -Mina morbröder ska sälja fastigheten och ännu vet jag inte vilka villkor den nya fastighetsägaren ställer, säger Niklas Ekstedt"

Hoppar vi sen raskt över till denna intervju från sajten Stureplan http://www.stureplan.se/frame.php?main=/articles/6022/ så är det lite andra tongångar: "Jag kommer att vara i köket varje dag. Det var därför jag la ner mina andra projekt, för att kunna fokusera allt på ett enda kök." - allt det här med herrklubbsplaner, dålig lönsamhet på grund av matkulturlösa Helsingborgare samt morbröder som inte längre upplåter restauranglokaler gratis försvann visst, nu heter det istället att fokusera. ???

Och det är i denna artikel  vi även kan läsa att Niklas nu i Skåne är utsedd till årets svikare på grund av pizza- och hamburgerstämpeln på de stackars Helsingborgarna...

Annat intressant i Stureplansintervjun:
1) Målgrupp för den nya krogen:"Allt från farmor som gillar grislägg till flickvännen som du tar en drink med i cocktailbaren."
2) "Jag har just spelat in tolv nya program för SVT som ska sändas i vår."
Den som inte frågar får inga svar.

Andreas

Citat från: agnetasch skrivet 2007-09-22 11:29
Andreas, du tar livet av mig. Jag som lyckades undvika det programmet. Nu var jag ju tvungen att genomlida alla bom-bom-jobba-jobba-schmack-poff-poff-prrrr-poosch-schmack bara för att höra ålskämtet.


Apropå detta om ljuden du skrev Agneta - jag har inte tänkt på det så mycket men såg de första 8 minutrarna av förra avsnittet där han kokade 15-minuterbroccolissoppan (som inte alls verkade så tokig och dessutom värmde han vatten med vattenkokare). Och ja han gör verkligen många ljudeffekter...

BOBB - rakt i
BOM - olivolja
ner med det CHOMP
ner med två matskedar där BAM
men den är SHUIT - den är god

Sen irriterar jag mig lite på att han säger VI hela tiden "VI vill inte ha mitten av gurkan så VI tar bort den".
Den som inte frågar får inga svar.

agnetasch

Jag tyckte det lät mer som FZZUIT än som SHUIT ;D
Tur att det är paus på honom ett tag, inte nog med alla ljud; detta viftande med händerna då. Hur får han något gjort; han arbetar med en hand o kommenterar arbetet med den andra, vift, vift, pek, vrid, vrid. För säkerhets skull släpper han arbetet då o då för att vifta med båda händerna så att vi verkligen ska förstå (invecklade saker,t.ex hur man mixar broccoli o vatten)
Jag önskar han fick några lektioner i TV-framträdande o tonade ner en del egenheter; den påfrestande halvböjda arbetsställningen, det meningslösa viftandet med händerna o de störande ljudeffekterna. Hemska tanke; han kanske har fått lära sig det på TV!

Andreas

Vad passar bättre dagen när Agneta är tillbaka än att bjuda på den stora nyheten att också MatNiklas snart är tillbaka? Han ser man i rutan den 3:e april klockan 20, denna gång är han visst ute i stora värden, det talas om desserter i New York och tryffel i Kroatien. Nästan som solens mat kansle? :)

http://hd.se/noje/2008/02/28/mer-mat-med-niklas/
Den som inte frågar får inga svar.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal