2021-06-15 05:51

Niklas mat

Startat av Andreas, 2007-09-22 09:21

Föregående ämne - Nästa ämne

Shanta

Han känns lite stel som programledare. Besöket i ostgaraget var helt klart höjdpunkten med programmet, i övrigt.. Soppan var det väl inget fel på.. Lasagnen var nog ganska god.. Men de känns lite för vardagliga, för tråkiga. Nu när vi har internet så ligger ett lasagnerecept bara några klick bort, så om man ska hålla intresset uppe för ett sånt här program behövs det lite mer spännande saker. Saker man kanske inte testar så ofta. Man vill bli inspirerad, och jag blir tyvärr inte det av Niklas mat. Plus i kanten för dessertspecialen i New York dock.

kurt

Behållningen var ju att få lära sig att zucchinin är grön medan auberginen är svart - eller var det tvärt om?

Jomael

Mmm jag gillar honom iallfall, denna Niklas :). Undrar om han är singel...? ;)

annamaria

Vem är nästa veckas brödbagare då? Han pratade surdeg och jag tänkte förstås på brödbloggare Martin. Nån som vet?


Tobias


agnetasch

Så spännande, BÅDE Jomaels blivande boyfriend OCH Bröd-Martin!

Andreas

Jodå, det verkar som om många tycker att Niklas är en stilig kille och det är ju ingen dålig egenskap för en programledare. Fast det här med singel, jag undrar jag, vad är det för ett fruntimmer han står tillsammans med på bilden från Schulman-festen tidigare här i tråden?

Shanta: Det är bra synpunkter du har - "om man ska hålla intresset uppe för ett sånt här program behövs det lite mer spännande saker" och "vill bli inspirerad" - och jo jag håller med men det beror lite på vem programmet vänder sig till. Om målgruppen är nybörjarmatlagare så kan ju lasagne vara väldigt spännande och inspirerande? Vilka är målgruppen egentligen, framgår det klart när man ser programmet?

Kurt: Ska vi tolka det där som mild ironi? Passa dig så att inte Niklas bussar Bosse Bechamel på dig. :)

Annamaria: Att det är BrödMartin står ju här lite tidigare i tråden, har du varit och gosat med Staffan så mycket att du missat det? ;)
Den som inte frågar får inga svar.

annamaria

Åååhhh ursäkta min ouppmärksamhet. Jag har haft fullt upp att beundra min favorit Andreas  :-* Förresten vem var nu Staffan så du?  ;D

johannao

Citat från: Andreas skrivet 2008-04-07 14:17
Men visst är tråden i nuläget för negativ, jag ser jättegärna att ni som verkligen gillar Niklas mat står upp för det och säger vad ni tycker, kan inte du skriva nåt positivt Johannao?


hehe, det vet jag inte om jag kan... ;) Jag brukar nästan aldrig se programmet. Jag stör mig inte särdeles på hans person, men är inte heller särskilt imponerad av programmets innehåll. Jag tycker att formen är rent av irriterande, recepten sällan fängslande och side-kickarna (har väl varit några) jättetrista! Det är ju ett väldigt dåligt betyg att jag, som vanligtvis slukar allt med minsta mat-anknytning inte alls bryr mig om att försöka kolla in programmet.

Och visst ska man väl få kritisera hur mycket man vill, jag kan bara allt för lätt föreställa mig hur jag, om jag var Niklas, skulle googla mig själv och läsa allt vad folk tycker och sen inte kunna somna på kvällen om jag hittade den här tråden. Men det behöver ju inte betyda att han gör det. Han kanske är en arrogant J*&%¤## som bara tänker "haha, era nollor, jag är i alla fall med i TV och vilka är ni era losers??" eller nåt...;)

/överempatiska Jo

Lisa FW

Vill bara ge Andreas en eloge för att han jobbar för att hålla en trevlig konstruktiv ton. Proffsigt!

Det är inte jag som tipsat redaktionen på Mat-Niklas om Pain de Martin. Möjligt att Niklas läst om honom på Taffel.se. Men jag vet att både Niklas och hans redaktion följer bloggar. Det har gjorts ett tidigare inslag om matbloggare för något/några år sedan i samband med att vi hade en bloggträff.

Vad gäller Niklas civilstånd kan ni kolla på Facebook ;-)

Personligen har jag inga åsikter om Niklas som programledare. Eftersom vi så otroligt sällan tittar på teve  (föredrar att dumsurfa) har jag knappt sett honom. Privat är han extremt trevlig, generös, ödmjuk och passionerad. Att kommunicera detta via en tevekamera är inte det lättaste.


Trevlig söndag! Jag funderar på att gå på Grill med familjen.


johannao

När du ändå är här Lisa kan jag passa på att säga att jag gillade dina inslag, visst var det i Niklas mat i början eller kommer jag ihåg fel? De var roliga att titta på. det blir så svårt att göra tv som både ska tillfredsställa den mest rutinerade matletare och kännare och den totalt ointresserade som ska bli nyfiken att prova på. Som med all Tv blir det bara brett och platt. Efter ett tag så känns ingenting nytt längre...tyvärr. Smalare matprogram eller åtminstone som det Lisa gjorde, små nerdykningar i intressanta matfenomen och teman, inte "vilken är sveriges äckligaste pizza" eller "pulvermosets historia". (för nyfikna tror jag att de reportagen finns kvar på svt.se/mat)

Dessutom måste jag säga att Niklas jakt på ogräs i skåne tyckte jag var superspännande, mer sånt! (återigen, visst var det väl Niklas som gjorde det reportaget???)

Mat-tv är svårt nuförtiden. Kock-duellen zappar jag genast bort. Tv4:s "köket" tyckte jag var riktigt bra. Jag uppskattade dina inslag där också Lisa!
Det värsta med mat-tv det är i alla fall när det ibland visar sig någon som är uppenbart okunnig om det han/hon gör. Det händer ibland men den kategorin tycker jag iaf. inte att det verkar som man kan placera Niklas under, trots att jag har sett rätt få avsnitt med honom.

Jomael

Hihi nu känner jag mig som värsta stalkern, men blev ju så nyfiken så jag kollade Niklas på facebook :). Kan upplysa om att man inte kan se hans profil om man inte är hans vän....

Så nu vet ni det :)


Hasse

"Stalker"    ???
Vad är det?

Andreas

AnnaMaria: Hmm den gubben går inte, när du blir sådär alldeles-för-kärvänlig helt plötsligt är du definitivt otrogen. ;)

Hasse: En stalker är en jobbig person som förföljer kändisar.

Jomael: Har du lyckats bli Niklas vän då? ;)

Lisa: Tack, fast jag går bara efter reglerna som direktøren for det hele satt upp. På torsdag måste du väl förresten se programmet när Bröd-Martin är med?

För att vidga diskussionen om Niklas mat ytterligare så är det snett att bara klanka på programledaren, ett tv-program är ett teamwork, om man ska vara rättvis är det nog fler som borde bära hundhuvudet. Jag skulle gärna vilja veta vilka som sitter i redaktionen och är ansvariga för programinnehåll, upplägg, regi och produktion men det framgår inte av programmets hemsida vad jag kan se.

Med rätt uppbackning/produktion skulle det bli bättre tv, ett stort problemen är att han själv måste fylla ut de ganska sega inslagen när han lagar till något. Tina hade Tomas Tengby som höll igång henne och fyllde ut tiden med småprat. Och ser man Gordon Ramseys F-word så har de i stället klippt och komprimerat ihop själva matlagningen till att Gordon just så pass bara säger ingrediensnamnet och att man ser en närbild på ingrediensen åka ner i skålen, ingen dötid där att fylla ut.
Den som inte frågar får inga svar.

kurt

Det är rätt, det är ingen mening att kritisera enskilda programledare för innehållet i program. Speciellt faktadelen bör definitivt vara ett ansvar för hela redaktionen. Dessutom finns det ju väldigt många bra kockar som inte göra sig lika bra i TV, liksom säkert få av de bra TV-kockarna gör sig bra i en restaurang! Nästan alla svenska matprogram använder sig ju av en "bistittare" som kompletterar med frågor, inte bara Tina utan också t ex Saras kök och många av matprogrammen i TV4. Men att ha s.k. kändisar som bisittare blir ju oftast bara misslyckat, det fungerar sällan att improvisera  fram en vettig och intressant konversation.

justrom

Nu har jag sett inslaget om Martin (Finns på svt).  :)

Inte direkt djuplodande 4 minuter men kul ändå att se. Isbitar i botten av ugnen var smart. Sen hade han en väldigt snitsig brödspade att stoppa in brödet med. Brödet såg supergott ut.

Egentligen hade det nog varit bättre om de gett Martin en kamera så hade han fått göra en videodagbok över hur han gjorde brödet. Nu fattade man ju ingenting över brödbaket. Men hoppas det gick hem hos många att det går att göra gott bröd hemma också.

Andreas

Kurt: Ja att improvisera är knepigt vare sig bisittaren är kändis eller ej men det finns ju inget som hindrar att bisittaren har ett bra manus att utgå ifrån!

Justrom: Jo jag håller med dig, tycker helt ärligt det var ett jättetrevligt inslag men genomtänkt upplägg saknades helt, det kändes mest som "kolla här bara vilka spännande grejor" istället för "så här gör man när man bakar surdegsbröd".
Den som inte frågar får inga svar.

Andreas

Här är en ETC-artikel där Niklas pratar ekologisk mat http://etc.se/artikel/17278/konsumenter-maste-kraeva-ekologiskt

" Jag undviker även att köpa fisk som är rödlistad av WWF, såsom scampi och torsk. På restaurangen (1900, han startade den i höstas) använder vi i princip enbart råvaror som är producerade i Sverige eller Norden, vilket i och för sig inte garanterar att det är bättre ekologiskt sett."

"...som TV-kock har jag hittills inte fått några önskemål från publiken­ om att laga ekologiskt ... - Som TV-kock vill jag först och främst inspirera människor till att lägga ner mer tid på den mat de serverar sina barn. "

Och här är en dagsfärsk Mia Gahne/TT Spektra-artikel med rubriken "Niklas Ekstedt - en superstar i köket"  http://hd.se/mat/2008/04/29/niklas-ekstedt-en-superstar-i

Här får vi veta att han har flickvän (ledsen Jomael), åker skateboard och skidor men är ointresserad av allsvenskan samt att hans tredje kokbok kommer ut om några veckor. Niklas: "- Det är lättare att uttrycka sig i text. Jag blir mer välformulerad och folk hänger inte upp sig på småsaker som i tv."
Den som inte frågar får inga svar.

agnetasch

Jag förstår inte riktigt varför ETC vänder sig till Mat-Niklas som vore han ett ekologiskt orakel, han verkar ju knappt förstå, eller ens uppskatta, begreppet. Eller är det till att dra sig ur försiktigt när det i fisande-ko-debatten visade sig att ekologiskt inte är så bra som man trott ???
Kommer inköp av ekologiska varor att bli en klassfråga? Tveksamt, redan i den ekologiska mellanmjölkens barndom visade det sig att de som köpte mest av den var ensamstående mödrar o de var ju ingen penningstark grupp som kunde strunta i prisskillnaden.
Har man pengar över tror jag att man lägger dom på lyxiga  o ovanliga matvaror som inhandlas i diverse trendiga saluhallar eller så går man på restaurang. Ekologiska varor köper man om man är övertygad om nyttan av dem o då är man kanske beredd att prioritera.
Niklas tycker det är svårt att handla: "Nu äter jag inte anklever, men jag kan ibland tänka att det vore bättre att köpa det än exempelvis kaffe som plockats av fattiga bönder" Ska han stoppa anklevern i kaffebryggaren? Rättvisemärkt kaffe, hört talas om det? ;)
Är det inför sin nya bok som Niklas är så aktiv i medierna nu? I beskrivningen av den kan man läsa: "Här får vi får följa med honom på en upptäcktsfärd bland spännande smaker och närodlade råvaror: citron, tomat, dill, pepparrot och skogsbär" ;D

Andreas

Damma av finporslinet Agneta, snart är Niklas i ditt vardagsrum igen!

Ty 9:e april smäller det, då är damernas favorit Mat-Niklas tillbaka med en femte säsong där han förutom matlagning och reportage om bland annat ekologisk mat och tillsatser utlovar personliga berättelser om livet som tv-kock. http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=907&a=478526
Den som inte frågar får inga svar.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal