Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av dePaul
 - 2008-09-21 14:53
Citat från: Rob skrivet 2007-07-16 13:06
Gerber håller helt ok kvalite, men jag vet inte vad det är.
Gerber kör med AISI 440A i de flesta verktygen. Enda skillnaden är att vissa verktyg lämnas mjukare och andra som t ex bladet hårdare i samband med värmebehandlingen. Detta gäller förståss de flesta andra multiverktygstillverkare också, såsom Victorinox och liknande.
Skrivet av Sweber
 - 2007-08-08 22:44
http://www.clasohlson.se/Product/Product.aspx?id=381278
(ett litet platt och billigt diamantbryne)

Denna har jag provat, urusel kvalite på plasten i stommen och skivarna med diamantpulvret lossnar och man får limma fast dom igen. Men visst går det att få till en hygglig skärpa på en morakniv om den inte är för slö. Det är ett bryne, inte en slip.
Skrivet av crlhrv
 - 2007-07-19 18:28
Såg nu att Naturkompaniet säljer en slip-grej för just Gerberknivar för 149 kr, kanske kan vara nåt.
Skrivet av Rob
 - 2007-07-17 11:39
Yepp, Korinklippet med en vanlig kock-kniv duger utmärkt.
Skrivet av Urban
 - 2007-07-17 10:39
Kanske finns den sliptekniken med i någon av "you tube" länkarna som du postat tidigare? http://matforum.nu/index.php?topic=398.0
Skrivet av Rob
 - 2007-07-16 21:20
På samma sätt som en kökskniv. Dumt svar, men enklast är att söka på youtube eller gå till jck tex.
Skrivet av crlhrv
 - 2007-07-16 13:27
Hmm då får jag köpa en sån liten slipsten och prova mig fram :)
Rob: hur menar du att man slipar rak egg på samma sätt som alltid?
Skrivet av Rob
 - 2007-07-16 13:06
Den som finns på knivar.nu är Fällknivens DC, jag har ett och det är mycket bra. Gerber håller helt ok kvalite, men jag vet inte vad det är. Annars är väl deras huvudpunkt att man kan byta skäregg mm på olika verktyg samt deras tång.

Man slipar för övrigt den raka eggen på  samma sätt som alltid. De tandade blir svårare att fixa...
Skrivet av Urban
 - 2007-07-16 12:03
Jag har som fått för mig att Gerber har ett stål av hög kvalite.. En gammal vän till mig hade alltid sin Gerber multitool med sig på sina fisketurer och har var jättenöjd med den..
Han använde ett liten brynsten som var ca: 3 cm bred och 10 cm lång då han vässade denna kniv.. Och resultatet blev en mycket vass kniv.
Det finns även små diamantbrynen att köpa i jakt o fiskeaffärer lämpade för små knivblad som man kan bära med sig i fickan vid behov. Clas Ohlson har också en del diamantbrynen på lager.

http://www.knivar.nu/webstore/asp/produkt.asp?id=930
(detta är ett kombinationsbryne dvs. en sida består av diamant och den andra har en keramisk yta)

http://www.clasohlson.se/Product/Product.aspx?id=381278
(ett litet platt och billigt diamantbryne)

http://www.clasohlson.se/Product/Product.aspx?id=12074050 (Ett bryne i pennmodell)


Huruvida bra dessa brynen är får nog knivexperterna svara på.
Skrivet av crlhrv
 - 2007-07-16 09:18
Möjligen att det är off topic för matforumet men då det verkar finnas många kniv- och slipkunniga här så frågar jag ändå.
Är det möjligt att slipa kniven på en Gerber Multitool? Är det någon som har erfarenhet av detta? Vad är kniven (och övriga verktyg?) gjorda av för stål? Skulle vara mycket intressant att veta..  8)

Annonser

Powered by EzPortal