Citat från: Knivmannen skrivet 2007-06-03 23:09
Ändträ är den hårdaste delen av trät och därför mest olämplig att skära mot.
Citat från: Knivmannen skrivet 2007-06-03 23:09
Frusen mat bör man inte skära med dyrare kniv. En kniv där härdningen ligger över 56 HRC klarar inte av kylan och då blir bladet sprött. Om man dessutom vickar på kniven eller vrider den när man skär så finns det stor risk för att det faller ur en flisa ur bladet. Jag ser sånt här för jämnan.
Citat från: Knivmannen skrivet 2007-06-03 23:09
Det finns speciella knivar för att skära i fruset med
Citat från: Rob skrivet 2007-05-30 21:11
Ni som bor i Norrland, kolla med någon som fäller en stor gran (eller annat bra träd) och kapa en 5-10 cm tjock skiva, barka av, olja, sätt gummitassar och hacka så knivarna glöder... Bara att slipa av när det blir slitet, billigt och bra!
Citat från: crlhrv skrivet 2007-05-30 21:12
Till fryst kött och ben använder man väl en köttyxa/huggare?