Brunsås? Gräddsås? (god sås till köttbullar)

Startat av Jomael, 2008-03-19 17:57

Föregående ämne - Nästa ämne

roffekock

jag håller med du hasse. Men i dag så blir det mycket Blå Band eller köttglace på dunk eller?

/rolf
Matforum är bäst

Hasse

Nu lagar jag inte så mycket sås att jag behöver köpa råvaran dunkvis.   ;)

Skämt åsido, det är ju klart att buljongen är det som ger smak åt såsen. Om man har tillgång till äkta buljong, är det naturligtvis allra bäst. Men jag använder t.ex. Bongs färdiga fonder och tycker att det kan bli riktigt bra. Speciellt om buljongen får koka en stund med lite fräst lök, lagerblad och någon ört, kanske. Med tanke på att ett riktigt buljongkok tar nästan en hel dag i anspråk, så är det tyvärr inte ofta som jag ägnar mig åt det. Men jag känner ett styng av dåligt samvete varje gång jag använder fabriksbuljongerna.

Vad gäller Blå Bands pulversåser så har jag faktiskt aldrig använt dem.

roffekock

hasse gör dina egna fonder i mindre skala och frys =kanon. Det är som natt och dag. :)

/rolf
Matforum är bäst

vilsjin

Jag gjorde en mycket lyckad gräddsås till köttbullar med kokt sparrispotatis häromdagen.

Jag fintärnade rökt sidfläsk och stekte fräste det sen tillsatte jag en liten finhackad gul lök.
Efter denna tur i pannan hällde jag i lite buljong och vetemjöl, därefter mixade röran slät med en stavmixer.
Efter att ha passerat såsen genom en chinoise så tillsatte jag grädde, soja, svartpeppar och lite tomatpuré.
Sjöd det hela en stund och smakade av.

Hasse

Det låter mycket gott, Vilsjin!

Vilken typ av buljong använde du?

vilsjin


Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal