Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av kallebakom
 - 2013-10-11 22:25
varför calzskrove hädelse ? prova som jag gör kl 08,00 ca 7km jogging,arbeta sen fysiskt under dan,sen till kvällen lovar jag att den får plats i magen -iallafall på mig på 70kg,och en sak till ,RIKTIG hunger ÄR bästa kryddan
Skrivet av Kvasthilda
 - 2010-03-08 18:48
Tja, är det konstigare än kebabpizza....? :)
Skrivet av Andreas
 - 2009-12-16 19:08
Idag såg jag en annan konstig sak på Döner: falafelpizza :o, den kostar 55 kronor. Nej, jag beställde den inte.
Skrivet av Kvasthilda
 - 2009-02-27 17:04
Citat från: Andreas skrivet 2009-02-24 08:22
alla som någon gång befinner sig inom 500 meter från ett ställe där calzskrove serveras måste äta en. :)


Ok jag ska hålla mig ifrån Skellefteå!! (Det där är ju inte mat, det är nåt annat. Förhävelse?)
Skrivet av Andreas
 - 2009-02-27 10:48
Jovisst är det halvtragiskt. När hittar nån på lasagnepizza?

Men tokiga saker säljer. Och även om det kanske inte säljer så ger det i alla fall massor av gratisreklam. I Umeå har Restaurang Ängen börjat med en "Pizza De Luxe" för 10.000:- kronor, japansk kobe beef, Pata negra, buffalo-mozzarella, tryffelsalami från Toscana och belugakaviar toppat med italienska oliver, riven Västerbottensost och 22-karats guldflingor. (Verkar mest som de slafsat ihop det dyraste de kunde komma på utan tanke på om det passar ihop.) Lokaltidningen VK svalde förstås betet med hull och hår och publicerade två artiklar om detta, här är den ena http://www.vk.se/Article.jsp?article=246524 och den andra hade de på bästa nyhetsplats (finns tyvärr inte på nätet). Sån reklam kan inte köpas för pengar.

Skrivet av Jonas
 - 2009-02-26 13:46
Jag vet att man inte ska svära men va vid alla grönsvansade isbjörnar är det där. Dom hädar ju.
Fick lära mig som liten att man inte ska leka med maten men det här är ju på gränsen till vidrigt.
Skrivet av Andreas
 - 2009-02-24 08:22
Rolf: Det var lite av en pärs faktiskt, trots att jag inte fick i mig hela tog calzskroven bort middagsaptiten helt den dagen och jag var även halvmätt till frukost dagen efter.

PerG: Jag hade varit norröver så jag körde E4 genom Skellefteå, total omväg blev under 1 km. Och där går också gränsen enligt reglerna - alla som någon gång befinner sig inom 500 meter från ett ställe där calzskrove serveras måste äta en. :)
Skrivet av PerG
 - 2009-02-23 23:11
Andreas, åkte du dit bara för att äta den och hur långt åkte du isåfall? ;) Eller hade du vägarna förbi?
Skrivet av roffekock
 - 2009-02-23 22:34
Ser ut som en handgranat briserat i den lömska sk pizzan. Ta dej i akt för sådant Andreas.
Skulle bra gärna vilja se ett självpoträtt av dig efter måltiden. Vilken ansiktsfärg du fick. Det kunde sitta fint att bjuda på en sådan på släktmiddag det skulle med all säkerhet ha varit nog för alla. ;)

/rolf
Skrivet av Andreas
 - 2009-02-22 17:50
Idag vid lunchtid har jag varit på Tre kronor i Skellefteå http://www.3kronor.nu och ätit calzskrove á 95 kronor inklusive dricka. Först tillagas alltså ett helt vanligt skrovmål med 2x45 grams hamburgare, sallad, dressing och strips. Detta stoppas sen inuti en något-större-än-normalt calzone med tomatsås, skinka och ost. Titta under skylten "Nyheter!" så  skymtar min burgare bredvid den utkavlade pizzadegen.

Pizzan är imponerande stor och uppblåst vid servering men när jag skär i den sjunker den ihop. Inuti ligger burgaren utspridd huller om buller, vet inte om de lägger den så med flit eller om den åkt omkring när de hanterat pizzan i ugnen. Ingen vacker syn, fast vad gör det om det är jättegott?

Calzskroven inbjuder verkligen till många spännande kombinationer. Jag börjar med att smaka på burgaren, dvs. burgerbiffen tillsammans med hamburgerbröd, sallad och dressing. Det smakar som en fullt ätbar hamburgare, enda skillnaden är väl att brödet är varmare och mjukare än normalt. Burgerbiff tillsammans med pizzabröd är inte heller så illa. Går vi sen vidare till stripsen så nej det är inte alls gott med mjuka och sladdriga pommes indränkta i ost, pizzasås och hamburgerdressing. Kletig hamburgerdressing på pizzabröd är inte heller gott. Pizzafyllning med burgare är inte heller gott. Provar även att äta bara pizzakomponenterna för sig men nej själva pizzan i sig är inte lyckad, dels gillar jag inte för grovt skuren skinka och dels är brödet alldeles för mjukt i konsistensen. Fick jag i mig allt? Nej. Lämnade en hel del strips och skinka och pizzadeg och började faktiskt småhurvas på slutet. Men hade jag ätit den vid middagstid hade jag kanske klarat äta allt utan att må illa.

Calzskrove är nog det vidrigaste jag någonsin ätit i snabbmatsväg men även det är ju en upplevelse. Restaurangen ligger bara 300 meter från E4 så för den som har vägarna förbi Skellefteå är det definitivt ett måste.
Skrivet av Andreas
 - 2009-02-14 11:39
Hjärtformad pizza är också lite udda men förstås passande idag.
Skrivet av ivanl
 - 2009-02-14 09:53
Det är inte så konstigt att dessa kombo-måltider med "extra allt" kommer från landets pizzerior.
De flesta drivs av personer från Mellanöstern eller Balkan där man har en tradition av att servera dignande meze-bord med "extra allt" som blandas valfritt på tallriken.
Kom precis hem från Jerusalem, där jag avnjöt den lokala kebabtallriken - shwarma - med äkta lammkött i rullen.
Normalversionen var en läcker tallrik med "extra allt" dvs kebabkött, falafel, ris, bön-röra, sallad, tomat, lök, persilja, syrade grönsaker, inlagd gurka, hummus, stark sås, vitlökssås, till detta ett nybakat pitabröd. Om man inte är nöjd kan man verkligen säga till om "extra allt" och då finns det ytterligare tiotalet tillbehör som man kan mätta sig med.
Fick tyvärr inte med någon bild men gott var det.



Skrivet av roffekock
 - 2009-02-09 20:56
Jag såg döm till min förvåning en pizza som var inbakad i en glasflaska, vektygen som man skulle äta det med var ett sugrör. Kan det va nåt? Och jag undrar om man kan få räksallad till.

Jag höll på att garva halsen av mej när jag såg det. ;D ;D

Ja alla dessa pizzamodeller lever sitt eget liv eller?

Jag undrar just hur det tricket gick till.

/roffe
Skrivet av Mickan
 - 2009-02-09 20:27
Läste på annat ställe om korvbröd fyllt med kebabkött och sedan räksallad på. Fyller inte som ovan nämnda men lite läskig känsla trots allt.
Skrivet av annamaria
 - 2009-02-09 11:53
Jag vågade inte ta för givet att jag förstod.....men det var ju precis så.... ;) ;D

Annonser

Powered by EzPortal