Asiagurka

Startat av johanbe, 2010-09-06 15:10

Föregående ämne - Nästa ämne

johanbe

Jag skulle väldigt gärna vilja ha lite goda recept på asiagurka - tillagning eller inläggning. :-)
Matpolisen Johan
http://matpolisen.wordpress.com

"The act of feeding someone is an act of beauty, whether it's a full Sunday roast or a jam sandwich, but only when done with love." - Matt Preston.

agnetasch

Asiagurka ska syltas inte läggas in :o

1 kg asiagurka
1,5 dl ättiksprit (12%)
1,5 dl vatten
½ msk salt
3 dl socker (240 g)
½ tsk hel vp
½ msk gula senapsfrön
En hel kanelstång (mycket viktigt)
Skala o kärna ur gurkan.Skär den i 2 cm tjocka skivor.Blanda ättika,vatten o salt i en bunke.Lägg i gurkan,lägg på tyngd o låt stå ett dygn.
Häll lagen i en kastrull.Tillsätt socker o kryddor.Koka upp o lägg sedan i gurkan.Koka till önskad konsistens (5-10 min)
Ta upp gurkan o lägg i burk.Koka ihop lagen några minuter o häll den het över gurkan.Se till att få med alla kryddor.Sätt på lock,ställ svalt o vänta 3 veckor.
Serveras till rutmönstrad fläskstek.

-Syltad asiagurka är god att finhacka o blanda med gräddfil eller creme fraiche.Passar speciellt bra till stekt fisk.
-En tärning asiagurka,en tärning skivbar leverpastej + lite stekt bacon blir ett litet förrätts-spett

johanbe

Självklart. I stand corrected.
Matpolisen Johan
http://matpolisen.wordpress.com

"The act of feeding someone is an act of beauty, whether it's a full Sunday roast or a jam sandwich, but only when done with love." - Matt Preston.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal