Vad blir/blev det till middag idag 2008?

Startat av Urban, 2008-01-01 17:54

Föregående ämne - Nästa ämne

Anne

Vi fräste lite zucchini, rödlök och körsbärstomater i olivolja, hällde på en skvätt sherryvinäger, och blandade med kokt matkorn. Stekta karrékotletter till det, och en sås på turkisk yogurt, sambal oelek, vitlök och dijonsenap.
Anne's Food - min matblogg

Mimmi


Andreas

Citat från: elka skrivet 2008-03-28 17:12
Idag blir det Kryddburkens pizza med tomatsås på egna tomater.. Vågar jag säga att jag ska slösa med gula kantareller på pizzan...? ::)  :P


Vaa? Har du hittat kantareller?

Igår Scans kümmelkörner bratwurst och mos. En köttig och fyllig korv, ganska ovanligt med kumminsmak men gott. Fast jästextrakt är väl en onödig krydda Scan?

Idag blev det en festlig risrätt från frysen.
Den som inte frågar får inga svar.

Mimmi


Kari

2008-04-01 19:55 #244 Last Edit: 2008-04-01 20:00 by elka
Andreas: Hittat kantareller i frysen..  ;D

--

Idag får vi sik i ugn med pären och kall sås. Siken är så färsk att den börja vibrera när jag salta inne i buken. Egen fiskad så klart!  ;D

Till lunch blev det grillad abborre och bakad potatis på stranden, sol och vindstilla. Behöver jag säga att abborren var färsk?  ;)


Mimmi


Norfdas

Idag rester från igår, simpel köttfärslimpa med fransk pulverlöksoppebas addat med krossad vitlök och chili.
I morgon rimmad oxbringa med rotmos, hittade oxbringan under ett ströbesök hos en butik jag brukar passera ibland.
Brukar inte vara vanligt i köttdiskarna här i Umeå.
Kokar den i kväll för att efter Tore Wretmans rekommendation lägga den att kallna under press.
Den blir lättare att skära då skriver han.

kryddburken

Mimmi!
Det är ju så gott med blöta.... Om jag ändå hade haft en bit tunnbröd hemma nu.... Har knappt fått i mig nånting på tre dagar och fortfarande lika hög feber sen i söndags, är så trött på baciller nu så.....  >:(




jelvis

2008-04-02 21:44 #248 Last Edit: 2008-04-02 22:38 by jelvis
Jag beslöt mig för att använda en del av min vetesurdeg till surdegsblåbärspannkakor. Blev riktigt bra, godare än mina vanliga på filmjölk/youghurt och mjöl.

http://astas.org/recept/blandat/surdegspannkakor

Edit: Ovanstående ger definitivt intrycket av att det är min sajt och mitt recept men det är det inte! Jag länkade bara till Astas fina recept och sajt. Det enda jag gjorde var att byta ut olivoljan mot smör (vad gjorde olivoljan där?). Dessutom vill jag infoga att min vetesurdeg hade ett viktförhållande mellan vatten och mjöl på 1:1. Det hade nog inte skadat att blanda i lite extra mjöl.

kryddburken

Jelvis!
Det såg jättegoda ut, tror jag börjar få aptiten tillbaka!! *S*
Har förresten helt missat din matsida, jättefin, ska ta en närmare titt nu!

jelvis

Citat från: kryddburken skrivet 2008-04-02 21:49
Jelvis!
Det såg jättegoda ut, tror jag börjar få aptiten tillbaka!! *S*
Har förresten helt missat din matsida, jättefin, ska ta en närmare titt nu!


Oj, gav jag intrycket av att det var min sida? Ledsen för det och stort förlåt till Asta! Jag har ingen matsida själv och länkade bara till receptet jag använde. Jag hittade några amerikanska också men jag tyckte inte att de var lika bra.

Skönt att höra att du börjar bli hungrig! Då finns det hopp. :)

Kari

Hemmalagad pytt i panna på resterna av lammsteken. Får väl se hur det blir? Någon teori Agnetasch?  ;)

agnetasch


Anne

Scans nya "kryddiga" Txistorra. Inte så himla kryddig, men rätt god. Vi delade den på längden och stekte i halvor. Till det tunt skivad potatis, zucchini, fänkål och tomat, varvat i en ugnsform och gratinerat med lite fetaost.
Anne's Food - min matblogg

Mimmi

Krya på dig Kryddburken, tunnbrödblöta gör nog susen...
Pizza med vitlöksfrästa champinjoner har vi ätit...

http://mimmismat.wordpress.com/2008/04/03/vem-vill-dizza-en-pizza/

kryddburken

Jaha ja, ute på banan igen då! *S* Trots ingen tunnbrödblöta...
Jelvis, jag trodde det var din matsida, men hur eller hur så var den fin! ;-)

Dagens middag blev sejfilé som jag stekte i stekpannan tillsammans med körsbärstomater, lite cremé fraiche & dill! Till det blev det potatismos! Faktiskt väldigt gott!

Kari

Hemma kebab på lövbiff i strimlor och hela kittet till! Brutalt gott efter en hel dag på stranden! ;D

Cohen

Citat från: elka skrivet 2008-04-04 21:16
Hemma kebab på lövbiff i strimlor och hela kittet till! Brutalt gott efter en hel dag på stranden! ;D


Hemmakebab? Vad är det?
Låter gott!

roffekock

En god "hemmakebab" kan göras av malet kött om man lägger en klick färs mellan två plast typ byggplast och kavlar ut den till en tunn skiva som man sen kan krydda på olika sätt beroende på vad man gillar sen kan du kutta dessa skivor till strimlor och du har basen till din kebab det går att använda vilket kött man vill. När strimlorna sen är färdiga så kan du frysa dom i port som är lätt att ta fram och kör i mikron"hoppsan" på stekpanan. Detta är ett tips till allla ICA vid alla grönsvansade isbjörnar som kan numera hitta billig färs i diskarna.

Den här "byggplastbiten" är en mycket använbar del i köket tex om du vill banka ut din egen lövbiff ta en bit kött lägg mellan plasten och banka med tex en kastrullbotten på plasten och köttet flyter ut till önskad tjocklek,detta är bättre än att köpa skivad ytterlår som gärna blir segt.

/rolf
Matforum är bäst

roffekock

Matforum är bäst

Annonser

Powered by EzPortal