Citat från: Andreas skrivet 2007-09-20 09:14
Ska man steka i oliv- och rapsolja gäller det att tänka på att den ska vara varmpressad - den kallpressade kan få bismak. Rapsolja är bättre eftersom den innehåller-omega fettsyror.
Citat från: Fredrik Goldhahn skrivet 2007-09-20 19:58
Hmmm..."nörd" och professionell kock som man är. Säg att vi ska steka kött. När man steker vill man täppa till köttets porer för att behålla så mycket köttsaft som möjligt
Citat från: Andreas skrivet 2007-06-29 12:39
På tv-kanalen Discovery science går ett intressant program som heter "Kemi i köket". För en vecka sedan (faktiskt första och enda gången jag sett programmet) handlade det om precis detta och där visade de med experiment att det här med att täppa till porer, det fungerar inte.
Det går helt enkelt inte att stänga inne köttsaft genom att täppa till några porer. Den enda regel som finns är att ju mer du värmer upp och ju längre du tillagar desto mer vätska tappar köttet. Så därför, vill du ha en saftig köttbit: var snäll med ditt kött och utsätt det inte för värme mer än bara minimum absolut nödvändigt för att det skall vara ätbart.