Skriv svar

Följande fel inträffade under postandet av inlägget:
Varning - medan du läste inläggen, hann någon posta ett annat svar i ämnet. Du kanske bör se över ditt inlägg.
Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Skogis
 - 2024-05-20 08:14
Sprang på kycklingfärs i butiken och ville minnas att jag gjort Chicken Kiev för inte allt för länge sedan. Sökte på nätet och jovisst hittade jag ett recept, detta  :)  :)

7 år ryms nog inte inom "inte allt för länge sedan" men jag ska följa råden jag gav då och krydda upp färsen för sig.
Skrivet av Hasse
 - 2017-05-03 19:05
I de recept jag har sett är det någon form av krydd- eller örtsmör man använder. Jag tror att persilja och vitlök är vanliga smaksättare. Frågan är om det finns något originalrecept till en så gammal rätt? Jag vet inte.

Engelskspråkiga Wikipedia har en artikel om Chicken Kiev:

https://en.wikipedia.org/wiki/Chicken_Kiev
Skrivet av Skogis
 - 2017-05-02 20:10
Låter mer som på riktigt men detta funkade bra.

Är originalreceptet med kryddsmör?
Skrivet av Hasse
 - 2017-05-02 19:49
Liksom Agnetasch har inte jag heller fått tummarna loss att laga Chicken Kiev. Men jag har aldrig sett ett recept med kycklingfärs. I de recept jag har sett gör man en ficka i ett kycklingbröst och stoppar in smöret där.
Skrivet av Skogis
 - 2017-05-02 08:52
Diners Drive-ins and Dives med en kille som heter Guy Fieri på någon av TV-kanalerna.
Jo, jag erkänner att jag tittar på det.
Men om man bortser för alla varianter på pulled pork burgare så kommer det ett och annat guldkorn då och då.
Chicken Kiev, veganburgare, hur man får till Buffalo wings, friterad fläsksvål är väl några saker som väckt mitt intresse.

Sökte på nätet och hittade Guys egna recept på Chicken Kiev.
Justerade kryddningen som vanligt efter vad som fanns hemma.
smör, timjan, persilja, vitlök, dill, rökt paprika, riven ost, dragon, hackad chili i lagom dos blandas till kryddsmör, rullas i plastfolie och fryses. Kycklingfärs fördelas till 100gr burgare, skär en bit kryddsmör och göm smöret (15-20gr) i färsen. trippelpanera med mjöl, ägg, ströbröd kryddat med basilika, vitlökspulver, salt, peppar, lökpulver (Italien breadcrumbs), ägg och till sist panko.
Fritera tills den fått en bra färg, efterbaka i ugn 185° tills färdiga 10-15minuter.

Vi åt det med pressad potatis.
Det blev gott men jag ska nog krydda upp köttet för sig nästa gång, det blev mest en panerad gummiboll med smör i. Kycklingfärs är ett klistrigt gegg att hantera.
Skrivet av agnetasch
 - 2017-05-02 07:07
Citat från: Skogis skrivet 2017-04-30 09:32Ikväll blir det Chicken Kiev inspirerad av trippel-D  :)
Trippel-D?? Kan man få receptet på din Chicken Kiev (Har alltid velat laga den rätten men aldrig fått tummarna loss)

Annonser

Powered by EzPortal