Matforum

Hemmalagat - laga själv => Vetgirig, frågelåda => Ämnet startat av: Andreas skrivet 2008-01-03 18:13

Titel: Hasselnötkärnor, sötmandel, valnötskärnor - vem knäcker nöten?
Skrivet av: Andreas skrivet 2008-01-03 18:13
Till julen sitter man hemma med sin nötknäckare och knäcker och krossar nötter men hur blir de perfekt färdigknäckta nötter - hasselnötkärnor, sötmandel, valnötskärnor - man använder till bakning och matlagning till?

Det är ju jättesvårt att knäcka en nöt med nötknäckare och ganska pillrigt att lirka loss nöten från skalet så hur i allsin dar kan de då göra det maskinellt, för inte sitter det väl nån stackare och plockar med varje nöt i nötpåsarna?
Titel: SV: Hasselnötkärnor, sötmandel, valnötskärnor - vem knäcker nöten?
Skrivet av: kryddburken skrivet 2008-01-03 18:35
nån stackare som får liten lön för väldigt mycket "extraknäck"! ;-) har också funderat på det, MÅNGA gånger, särskilt valnötterna som jag sällan får ut ens hela i halvor!
Titel: SV: Hasselnötkärnor, sötmandel, valnötskärnor - vem knäcker nöten?
Skrivet av: agnetasch skrivet 2008-01-04 10:00
Har ni inte sett Willy Wonkas arbetskraft? Får jag presentera deras snabbaste valnötsknäckare som just byter om till arbetskläder: