Röka lammfiol

Startat av permanne, 2010-10-13 18:09

Föregående ämne - Nästa ämne

permanne

Hjälp!!

Finnes, en sprillans ny Big Green Egg samt två ekologiska lammfioler...

Sökes Rökt lammfiol till julbordet...


Jag har letat på forum och på youtube men inte hittat ett fullständigt svar. Hickory spån verkar vara gångbart samt dryga 300 grader fahrenheit.

Sen kommer ju detaljera, hur länge på grillen, preparera lammet innan??

Hittade många tips i detta forum så ja kanske ska börja me nått av de "recept" som finns å öva mej lite, de ä ju et tag till jul  ;D

agnetasch

Ska du verkligen ha hickoryspån till lammfiol? Julbordets lammfiol är ju ingen traditionell BBQ-grej, den bör kanske rökas med mer neutrala spån som al eller ev äpple.

permanne

Ingen aning, de ä ju därför ja frågar :-) Det enda receptet jag hittat var med hickory.


agnetasch

Jag har aldrig rökt ett lammlår, men något åt det här hållet skulle jag nog göra:
Börja med att lägga fiolen i 10%-ig saltlake ett par dygn. Ta upp o låt ligga o torka i kylen ett dygn. Rök med lönn, al eller äppelspån i 85-90°C minst fem timmar.
Jämför detta recept med det du har o kom fram till en bra kompromiss.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal