Jag håller med Paul här.
Att räkna och namnge olika knivtyper är ogörligt. Det är som att räkna hur många ord det finns i ett språk. Av alla grundtyper finns det varianter, lokala skillnader, specialslipningar etc.
Min favoritkniv just nu är en Momizi. Detta är en variant av Funayuki som i sin tur är en slags Deba.
En Gyuto är ett mellanting mellan Fransk (rakare egglinje) och tysk (kraftigare markerad egg kurvning) kockkniv. En wa-gyuto är en gyuto med traditionellt japanskt handtag.
Att räkna upp alla knivvarianter låter sig inte göras.
Jag säger som M. Rhulman; Du behöver en stor och en liten.
Att räkna och namnge olika knivtyper är ogörligt. Det är som att räkna hur många ord det finns i ett språk. Av alla grundtyper finns det varianter, lokala skillnader, specialslipningar etc.
Min favoritkniv just nu är en Momizi. Detta är en variant av Funayuki som i sin tur är en slags Deba.
En Gyuto är ett mellanting mellan Fransk (rakare egglinje) och tysk (kraftigare markerad egg kurvning) kockkniv. En wa-gyuto är en gyuto med traditionellt japanskt handtag.
Att räkna upp alla knivvarianter låter sig inte göras.
Jag säger som M. Rhulman; Du behöver en stor och en liten.