Grillbilder

Startat av Sweber, 2007-06-24 14:00

Föregående ämne - Nästa ämne

Sweber

2007-06-24 14:00 Last Edit: 2007-06-24 17:24 by Sweber
Hittade ingen sådan här topic...

Första bilden är en entrecote från Åby Gårds gårdsbutik. En biodynamiskt odlad glad kossa med högt kilopris och hög kvalite.

Bild två och tre är fransyska grillad med indirekt värme enligt bild 1.
Weber One Touch Gold 22,5" lätt modifierad, samt Weber Go-Anywhere helt i orginal.

Sweber

Ett par bilder till
Weber One Touch Gold 22,5" lätt modifierad, samt Weber Go-Anywhere helt i orginal.

Urban

Bra initiativ Sweber. Det var jättefina bilder!.
Men skriv gärna vilken metod du använder dig av och ifall du använd rökspån (isåfall vilket rökspån).
Jag skulle också gärna vilja veta vilket kött du tillagar.
Att det är karré på dom nedre bilderna kan jag se.. Men vad är det för kött på dom övre bilderna?
Det behöver inte vara något långt utlägg om du inte vill, vore bara kul med lite mera info.

Andreas

Den som inte frågar får inga svar.

Sweber

2007-06-29 10:40 #4 Last Edit: 2007-06-29 10:55 by Sweber
Nya bilder eller snarare dom som jag gömt på Flickr. :)


Lägg två tändpåsar på kolgallret och tänd dessa.


Ställ det fyllda tändröret över de brinnande påsarna. Röret kan innehålla briketter, kol eller en blandning av dessa om man så vill.


Nu har det gått ca 25-30 minuter och det börjar att bli dax att hälla ut glöden ur röret.


Så här kan glöden se ut när man just hällt ut den ur röret.


Glöden breds ut till en jämn glödbädd i detta fall. I andra fall kan man ha en tjock glödbädd i ena halvan av grillen och nästan ingen glöd i den andra. Då får man flera temperaturzoner att jobba med. Bra när man grillar tjockare köttbitar som kycklinglår eller hel fläskfile.


Detta är dagens grillobjekt, skivad fransyska, penslad med olja och kryddad med nymald svartpeppar och salt. Oljan håller pepparen kvar på köttet och minskar risken att köttet fastnar på gallret.


Jag tror att denna bild talar för sig själv.


Locket på så snabbt som möjligt.


Det ska ryka när man grillar.


Så här blev resultatet denna gång. I skålen simmar riven vitlök omkring i smält smör. Detta penslar jag köttet med precis innan serveringen.


Potatissallad, zatsiki, rött vin och grönsallad, det blev tillbehören denna gång.
Weber One Touch Gold 22,5" lätt modifierad, samt Weber Go-Anywhere helt i orginal.

Andreas

Det blev ju riktigt snyggt det där! Och 400 pixlar breda bilder var nog ganska lagom i ett sånt där inlägg.

Just fransyska brukar vara svårt att få mört tycker jag, köper du någon speciell kvalitet och hur länge grillar du den?
Den som inte frågar får inga svar.

Sweber

Att den blev 400 pixlar är en slump, jag förminskade bilderna till det gränsvärde som gäller för bilagor. Det var innan jag kom på att prova att lägga upp dom på Flickr och länka som jag nu gjort. Annars hade dom gärna fått vara lite större, speciellt de två sista som dessutom ser lite mörka ut.

Att det blev fransyska beror på att min fru skulle köpa något att grilla och det fanns inte så mycket att välja på. Hon såg marinerade grillskivor av fransyska och tänkte att hennes man nog kunde skuva en hel bit själv. Har aldrig provat tidigare. Detvar ingen speciell kvalite och det blev ganska torrt och lite segt jämfört med en fin karre, men inte dåligt eller svårätet. Smaken blev riktigt bra. Jag borde ha haft högre temp, tex med hjälp av kol, och kortare tid på gallret. Man lär sig något varje dag. Grilltiden blev tills det blev hygglig färg på presentationssidan, dev den sidan som syns när man serverar. 2-3 minuter kanske. För lång tid i alla fall.

Nu blev det många bilder och kanske lite svåröverskådligt, men jag ville visa hur jag normalt går till väga. Då det ställts en del frågot i en anna tråd om tändrör/skorstenständare, ville jag visa hur den kan se ut när man använder den. En stor fördel med den jämfört med eltändare och tändvätska är att briketterna glöder jämnt, värmen blir jämn och fin. Jag tycker att man ser det på glödbilderna.
Weber One Touch Gold 22,5" lätt modifierad, samt Weber Go-Anywhere helt i orginal.

Urban

Fransyska är ju gennerelt ett svårt kött att tillaga om man nu inte ska göra sig en rostbiff, stek eller en köttgryta.
Från kalv kan det kanske hända att det funkar bättre.. Nån som vet?

Sweber

Normalt sett gör jag rostbiff av fransyska, att det blev grillat denna gång beror på att jag delegerade ansvaret för inköp av grillobjekt... ;)
Weber One Touch Gold 22,5" lätt modifierad, samt Weber Go-Anywhere helt i orginal.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal