Läste på en Falksalt burk:
"Vårt salt hämtar vi ur 250 miljoner år gamla saltdepåer...."
Sen står det Bäst före 16 nov 2011.
Saltet köpt 2008 (tror jag)
Hur vet dom att saltet blir dåligt just efter 253 miljoner år ??? >:(
Citat från: Lasse skrivet 2009-07-18 22:38
Läste på en Falksalt burk:
"Vårt salt hämtar vi ur 250 miljoner år gamla saltdepåer...."
Sen står det Bäst före 16 nov 2011.
Saltet köpt 2008 (tror jag)
Hur vet dom att saltet blir dåligt just efter 253 miljoner år ??? >:(
Antar att du menar 250 000 003 år. ;)
ja. ungefär nåt sån't......
Man undrar ju på vilket sätt saltet blir dåligt? Surnar det? Ruttnar eller möglar det? Slutar det att smaka salt eller förvandlas det till något fruktansvärt gift?
??? ??? ??? ??? ???
Är det inte så att man måste ha ett bäst före eller sista förbrukningsdag på livsmedel?
Själv har jag ätit salt som legat i fiskeväskan som är minst tio år över...
Skulle inte tro att saltet blir dåligt, men de kanske tänker att efter 3 år lär det ha kommit in en viss mängd fukt i förpackningen så att saltet blir klumpigt.
Det är inte så att salt med tiden tar åt sig smak av annat?
Har aldrig märkt av det. Men jag tror inte det. Smaksatt salt brukar väl ha aromer eller torkade örter som smaktillsats.
Om det är jodberikat så kan det vara att jodhalten har minskat efter 3 år och att dom inte klarar den halt som är deklarerad?
Bäst före får vara max 3år efter produktion
Bäst före ska ha marginal och innebär att varan är oförändrad vid datumet utgång.
http://mobil.aftonbladet.se/nyheter/article7531620.ab
http://www.slv.se/sv/Fragor--svar/Fragor-och-svar/Markning-av-livsmedel/Fragor-och-svar-om-markning-med-bast-fore-dag-eller-sista-forbrukningsdag/
Mattias
Skickat från min mobiltelefon