Vad bakade du för matbröd senast?

Startat av Andreas, 2007-05-06 13:41

Föregående ämne - Nästa ämne

Mickan

En stor foccacia med rosmarin, citron och mycket olivolja. Kommer att smaka gott till kvällens grillade lamm!
Video meliora proboque deteriora sequor

Mickan

Baka kan jag. Nu ska jag bli duktig på det där med foto!


Video meliora proboque deteriora sequor

Kari

34 frallor med vetesurdeg, dinkel, anis och fänkål. Inge vidare smak varma iaf :(

Sara W

Havrebullar och mjuka tunnbröd. De förstnämnda är stora favoriter. Tunnbröden var svåra att få så tunna som jag önskade, men var smakmässigt helt okej och inte alltför jobbiga att göra. Recept finns på www.matblogg.feeldelaren.se .

Groet

Ett minst sagt udda bröd!

300g egenkokad kycklingfond, ganska svagt spädd
300g vetespecial
1krm jäst

dag 2 eftermiddag
100g grahamsmjöl
100g vetemjöl
50g rågsur

Det vart ett gott bröd, mest bara för skojs skull. Familjen märkte inget annorlunda förrän jag sa något.

MatgeekJohan

Gjorde precis ett superenkelt surdegsbröd som heter Susan's Ultimate Sourdough.
Det är verkligen ingen utmaning, men med några enkla knep förvandlas det till bland det godaste jag ätit!

Slängde upp receptet på bloggen:
http://matgeek.se/2009/07/03/susans-ultimate-sourdough/

Andreas

Igår bakade jag fyrddubbel omgång av ett av mina favvobröd: Annes grova bröd med hasselnötter och honung. Och idag dubbel omgång av en annan favvo: Frukostbullar med fikon
Den som inte frågar får inga svar.

kryddburken

Ikväll bakade jag Fyllt bröd med Soltorkade tomater, Kapris & Fetaost!
Blev himla gott till kvällens grillade! :-)
http://kryddburken.wordpress.com/2009/07/16/fyllt-brod-med-soltorkade-tomater-kapris-fetaost/

Fanny

2009-07-16 23:17 #408 Last Edit: 2009-07-16 23:20 by Fanny
Jag bakade glödhoppor!

Jag brukar kallas för mattant, vilket är ganska härligt.
Detta för att jag hellre står i köket än festar och dansar som andra 21-åringar gör.

Jag bakar så ofta jag kan. I brödväg blir det limpor och portionsbröd med olika mjölsorter, frön, kryddor och frukter. I kakväg blir det allt mellan himmel och jord...

http://lindkvist.wordpress.com/category/bakverk/




ena

Hej och välkommen till Matforum Fanny:)
hoppas du kan hitta inspiration och kanske bli inspirerad själv...
man kan prova allt -minst en gång!!;)

bryggens

Bakade kalljäst vitt bondbröd ur Tulla Grünbergers bok Matbröd.

annamaria

Det ser supergott ut bryggens. Är det ett väldigt långt recept eller kan vi kanske få det nedskrivet här?  :) Känns som ett perfekt semesterbakningsbröd.

Kari

Medelhavsbröd fick fruga till i "nya" apparaten ;D

Groet

Schyssta brön Kari! Vad är det för mjölblandning i de där? De fick så fin mörk skorpa tänkte jag.

Kari

Änglamark och Kungörnens durumvete, ska kolla med frugan som gjorde hur fördelningen var.
Lite mörka är nog 5-7 min för mycket gräddning.. Annars var det bara krossade tomater som degvätska.

bryggens

Citat från: annamaria skrivet 2009-07-19 20:02
Det ser supergott ut bryggens. Är det ett väldigt långt recept eller kan vi kanske få det nedskrivet här?  :)

50g jäst, 1 msk honung, 1msk salt, 5 dl kallt vatten, 12dl vetemjöl special.
Blanda deg som vanligt, dvs lös jästen i vattnet, tillsätt resten och knåda på.
Lägg i plastbunke med lock eller plastfolie över natten i kylen. (jag hade inte plats i kylen så det blev matkällaren istället, något varmare där).
Sen formar man till ett avlångt bröd, jäser i 30 min på plåt. Gräddas 20min i 250grader, sen stänger man av ugnen och gräddar ca 15-20min till. Jag satte in en termometer och tog ut brödet vid 94 grader.

annamaria

Tack snälla! Passar perfekt till lite grillat eller en god Sommarsoppa....gissar jag.

bryggens

Glömde att : Man ska pensla in plastbunken med lite olja innan degen läggs i.

Romarin

Lergrytebröd med massor av olivolja i grytan. Egentligen borde lergryta vara perfekt när man bakar focaccia kom jag på och ska provas  ;)

http://www.gourmetodling.com/lergrytebrod/

Kari

Rågsurbröd med dinkel. Håller på och mognar nu!

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal