Varmkorv

Startat av Urban, 2007-09-13 19:40

Föregående ämne - Nästa ämne

agnetasch


roffekock

Innehåll
Gris- och nötkött, vatten, potatismjöl, nöthjärta, nötlunga, fett från gris, bindväv från gris, mjölkprotein, koksalt, blodprotein av nöt och gris, potatisfiber, druvsocker, kryddor, arom, antioxidationsmedel E300, konserveringsmedel E250.

Köttmängd
Köttmängd 33 %


Näringsvärde per 100g
Energivärde 750kJ (190kcal)
Protein 12g.
Kolhydrat 3g.
Fett 14g.

Allergiinformation
Gluten -
Komjölkprotein / Laktos Ja
Sojaprotein -
Äggprotein -
Ärtprotein -

Här är bullens recept på den sk korven. Som all annan skit blodplasma,lungor.bindväv från gris ( i fackspråk sk svålpulver ett pulver som tillverkas av svål och som har förmågan att svälla 7 ggr sin egen vikt och ett utmärkt bindemedel) Denna korv reprecenterari dag en modern charkprodukt som inte borde få kallas korv med dagens mått mätt, inte när det finns korvar som innehåller kött och inget annat. Men ni som gillar sådant livsmedel varsé go det är valfritt i detta land.

Hasse: Nostalgitripp är rätt uttryck men inte gott. Jag håller med du. :D :D
Matforum är bäst

agnetasch

Urk,innehållsdeklarationen såg äcklig ut tyckte jag. Men sen kom jag att tänka på vad jag själv har i korv (de få gånger jag gör korv) Kött,visst,men också hjärta,fett o svål. "Så gott" säger folk"o så härligt med en korv som man vet vad det är i" (Trodde ni ja) ;D

Fredrik Goldhahn

Hehe...vad gömmer sig i korven egentligen? Det enda man kan säga om Bullens är att den har på tok för lite köttmängd.

Från den kokta till den stekta...Vi gjorde en "salsiccia" på kalvfärs, späck, kryddor...riktigt fjälster och allt det där och jag skulle byta ut 22 pkt hotdogs mot en av dessa godsaker utan att tveka en sekund.
Fredrik Goldhahn
http://www.eventkock.se

agnetasch

Nu har jag provat även Bullens Varmkorv (o fått frysen full med korvar på kuppen) Den var som den Bullens jag minns; längre, tjockare, ljusare i färgen än Pilsnerkorven. Skinnet var kraftigare(segare) o sprack inte vid kokning. Men smaken..? Dom skryter med att dom alltid använt samma recept. Det vore kanske på tiden att byta? ;)

Andreas

Hur kan korven vara ljusare i färgen om det är exakt samma recept? ??? Var smak och konsistens på pricken lik pilsnerkorven?
Den som inte frågar får inga svar.

agnetasch

Receptet kanske är samma men tillverkningen annorlunda. Själva korvsmeten (ja ,den är smetig) verkar att vara likadan, det är skinnet som skiljer de olika korvarna åt; Pilsnerkorven har ett skörare mer rökt skinn (gissar jag eftersom det är mörkare, det smakar inte så mycket mer rökt) Eller nåt ???

kryddburken

Jag tycker det är stor skillnad på dessa två burkar, både i utseende & smak! Den svarta burken, smakar salt & rökt & korven är kraftigare i smaken. Bullens Varmkorv är mer som en riktigt varmkorv ska vara, det är den "lilla svarta" som utmärker sig....

Rune

hej,jag tycker at dom besta varmkorven er nylen hugosons,det er 56%køtt.
Små ock stora burkar.
Mycke bettre en Bullens!

Rune

Nyhlens Hugosons ska det vara,dom produseras i norr :)

Lars Bergström

Citat från: kryddburken skrivet 2007-09-16 10:29
Antar att du köpte den lilla "svarta" burken? Det är i den stora konservburken som är blå/gul/röd dom GODA ligger! Fast den finns nog inte i mindre sort än 40 dessvärre...


Vart i Skåne (Malmö, Ystad) hittar jag Bullens Varmkorv på burk, blågula burken med 40 st?

agnetasch


Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal