Citat från: MiGa skrivet 2008-11-24 23:40
I senaste Allt om Mat >
MiniScones med saffran och fikon till glöggen.
Till 34 Miniscones:
8 torkade fikon klippta i småbitar
50 g smör
4 dl vetemjöl (240g)
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 1/2 msk flytande honung
1 påse saffran (0,5g)
2 dl mjölk
Gör så här:
1.Sätt ugnen på 250 grader.Hacka fikonen i bitar.Smält smöret.Blanda alla torra ingredienser samt fikon i en skål.
2.Tillsätt smör och mjölk och blanda snabbt ihop till en deg.Fördela degen i 24 dubbla småbrödsformar(kan använda vanliga
muffinsformar men grädda några minuter längre) ställda på en plåt.
3.Grädda mitt i ugnen ca 8 min.Låt sconesen svalna och servera ljumna eller rumstempererade.Går även bra att frysa.
Man kan servera dom som de är eller med lite färskost eller bredbar mögelost.