Förrätt: Köttbaserad pannacotta

Startat av Andreas_L, 2010-10-28 08:50

Föregående ämne - Nästa ämne

Andreas_L

Hej!
Fick ett tips av en kollega som smakat något gott på en restaurang - en förrätt som man på meny kallade för "Renstekspannacotta". Han tror att den likt en vanliga pannacotta innehöll gelatin, men var naturligtvis osötad.

Har någon av er testat något liknande? Han beskrev köttet som oerhört finmalet (passerat?).

Tar varmt emot tips och recept!

/Andreas

Kari

Spännande! Har tänkt tanken men inte börjat labba. Hänger gärna med i tråden :)

Mickan

Jag har gjort gräddfilsbaserad botten och toppat med rökt renstek.
Video meliora proboque deteriora sequor

agnetasch

Om man försöker göra om en räkpannacotta som ju är rätt vanlig:
http://www.norskfisk.se/S%C3%B6k+Recept/Recipe+Show?key=71873&menuItemkey=3532
Kan det se ut så här:

Renstekspannacotta 4 port

200 g mixad rökt renstek
4 st gelatinblad
2 dl grädde (visp?)
2 dl mjölk
Salt och nymalen vitpeppar

Mixa rensteken o ställ åt sidan. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 4-5 minuter. Koka upp grädde och mjölk i en kastrull. Smaka av med salt, peppar och någon älsklingskrydda.  Krama ur gelatinbladen och smält i gräddmjölken. Dra åt sidan och låt svalna. Lägg i den mixade rensteken. Fördela blandningen i fyra lämpliga glas eller koppar. Låt stelna i kylskåp 3-4 timmar.
Men vilken topping ska man ha?

Lena Marie

Alma Mater - mat är gott

Andreas_L


agnetasch

Citat från: Lena Marie skrivet 2010-10-28 19:28
Topping: Ett enbär :)
Eller varför inte flytande enbär; ett litet immande glas med iskallt Plymouth gin bredvid? Lite oväntat om inget annat ;D

Kari


Andreas

Renstekspannacotta klingar ganska udda, ja det är förstås meningen, men är detta egentligen inte ett slags pudding?
Den som inte frågar får inga svar.

agnetasch

Carne affumicata in panna cotta, javisst? Köttpudding.

Oscar Tegni

agnetasch - Låter mums! Hoppas jag orkar tillaga någon gång ;)

David

Klart dom skojsar, man kan inte toppa med ett enbär hehe - iof om man syltar det eller tillreder det på nåt vis - kanske frystorkar, då borde det funka.

webguide

Citat från: Andreas_L skrivet 2010-10-28 08:50
Hej!
Fick ett tips av en kollega som smakat något gott på en restaurang - en förrätt som man på meny kallade för "Renstekspannacotta". Han tror att den likt en vanliga pannacotta innehöll gelatin, men var naturligtvis osötad.

Har någon av er testat något liknande? Han beskrev köttet som oerhört finmalet (passerat?).

Tar varmt emot tips och recept!

/Andreas


En gissning är att de kört köttet i en pacojet då blir det extremt finmalet.
Det går ju ocks bra att göra en fond på köttet sila av den, blanda upp med grädde och köra i gelatin.

agnetasch


Kari

Citat från: David skrivet 2010-11-06 14:06
Klart dom skojsar, man kan inte toppa med ett enbär hehe - iof om man syltar det eller tillreder det på nåt vis - kanske frystorkar, då borde det funka.


Bara för det kommer enbär bli värsta fina kryddan snart, inneprylern Alan i köket :)

webguide


agnetasch


Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal