Vad blir/blev det till middag idag 2007?

Startat av Andreas, 2007-05-02 10:37

Föregående ämne - Nästa ämne

kryddburken

2007-06-28 15:41 #120 Last Edit: 2007-06-28 19:52 by kryddburken
Här blev det lite tidigare middag idag, barnen uppe i ottan... *gäsp*
Iallfall! Fläskpannkaka med banan & turkisk yoghurt! & så blev det en liten blåbär-pannkaka! *S*

http://kryddburken.wordpress.com/2007/06/28/flaskpannkaka-med-bananturkisk-yoghurt/


Och så en uppdatering med resultat på blåbärs-pannkakan, som smakade paj! ;-)


Aradil

Här blev det lammstek till middag. Vi hade tyvärr inte tid med den rekommenderade temperaturen och tillagningstiden som säkert hade gjort rätten ännu godare - men det var fortfarande riktigt smarrigt!

Receptet hittar man här:
Jamies femtimmarslamm

kryddburken

Här blev det till lunch en liten förrätt som jag provlagade inför en bjudning vi ska ha längre fram. Det blev Canneloni med gräddstuvade champinjoner smaksatt med vitlök. Barnvänlig helt klart, de åt med stor aptit!

http://kryddburken.wordpress.com/200...-champinjoner/

Till kvällen har mannen lovat suprise, han skulle handla på väg hem från jobbet, jag behöver inte fixa eller förbereda nånting så det ska bli väldigt skönt att "låna" ut köket till maken en stund... *S*

Misstänker att det kan gå åt det grillande hållet... ;-)

Andreas

Citat från: kryddburken skrivet 2007-06-26 21:22
Det är knappt så jag vågar erkänna det men för ett års sedan hade jag aldrig lagat en fiskrätt i hela mitt liv


Ah. Det förklarar kanske varför du aldrig skrev något om matjesill. ;) Och fisk som är så gott och lättlagat.

Citat från: kryddburken skrivet 2007-06-27 21:28
Tomatpurén jag använt är helt naturell utan kryddning!


Var hittar man sån?

I förrgår åt jag gratäng på ris, kassler i stavar, majs, soltorkade tomater och kalamataoliver toppat med ost.

I går provade jag Kryddburkens kycklinglasagne med citron.
http://kryddburken.wordpress.com/2007/06/18/kyckling-lasange-med-citron/
Beklagar Kryddburken, men jag måste vara ärlig, den var inte helt i min smak tyvärr, trots störe mängd kyckling tycker jag det blev för obalanserat syrligt av creme fraiche och citron och så kändes den lite tung. (Till råga på allt fanns det tyvärr bara fullkornslasagneplattor hemma och sådana gillar jag inte riktigt.)

Nåväl, smaken är ju högst personlig. Men en sak jag funderade på är varför du anger en koktid på 10 - 15 minuter på kycklingen? Jag klockade mina kycklingbitar och de var ordentligt genomkokade på 5 minuter. Och egentligen, är det inte onödigt att över huvud taget koka kycklingen innan man stoppar den i lasagnen, kycklingen blir ju ändå färdig i ugnen..?
Den som inte frågar får inga svar.

crlhrv

I går intogs en stor kebabtallrik till lunch (recension kommer senare) och några korvar intogs på promenaderna mellan krogarna.
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

kryddburken

2007-07-01 17:18 #125 Last Edit: 2007-07-01 17:21 by kryddburken

Citat från: Andreas skrivet 2007-06-30 14:11
I går provade jag Kryddburkens kycklinglasagne med citron.
http://kryddburken.wordpress.com/2007/06/18/kyckling-lasange-med-citron/
Beklagar Kryddburken, men jag måste vara ärlig, den var inte helt i min smak tyvärr, trots störe mängd kyckling tycker jag det blev för obalanserat syrligt av creme fraiche och citron och så kändes den lite tung. (Till råga på allt fanns det tyvärr bara fullkornslasagneplattor hemma och sådana gillar jag inte riktigt.)

Nåväl, smaken är ju högst personlig. Men en sak jag funderade på är varför du anger en koktid på 10 - 15 minuter på kycklingen? Jag klockade mina kycklingbitar och de var ordentligt genomkokade på 5 minuter. Och egentligen, är det inte onödigt att över huvud taget koka kycklingen innan man stoppar den i lasagnen, kycklingen blir ju ändå färdig i ugnen..?


Ja, smaken är som baken! Jag gjorde lasange även till min mamma förra helgen då hon hade gäster & den blev mkt uppskattad! Men alla tycker vi olika! Koktiden förlängde jag bara för att få de extra möra & dra till sig buljongen! De var dessutom frysta!

Dagens snabblunch blev en Korv & Pasta Wok!
http://kryddburken.wordpress.com/2007/07/01/korv-pasta-wok/

tomatpuré finns på tub eller glasburk i ja, alla mataffärer skulle jag tro! Bredvid kethup o sånt!

Andreas

Kryddburken: Jag tyckte det lät som om du använde någon specialvariant på helt "naturell" tomatpuré... jag hade för mig att de flesta innehåller salt?

Igår blev jag bjuden på jättegod laxpaj och bönsallad.

Idag blir det strimlad fläskkotlett i black-bean garlic stir-fry sås med ris och avokado.
Den som inte frågar får inga svar.

Anne

Jag gjorde fläskfilé med honung och stark kryddblandning (cajun-krydda, lite röksalt, koriander, spiskummin och rökt paprika). Vek ut fläskfilén så den blev platt, droppade över flytade honung och så på med kryddorna, gnuggade in ordentligt. Vi stekte, men grilla hade förstås gått bra det med. Stekt färskpotatis till, och en avocadoröra med mycket citron och koriander, och så ruccola, finhackad rödlök, gurktärningar och hemodlade tomater. Väldigt gott.
Anne's Food - min matblogg

Urban

Till lunch blev det en kycklingsmörgås på Subway

Till middag så blev det grillade revbenspäll med en rökig glaze på. Till det serverades en sallad med en vitlöksdressing till.

Kari

Äntligen så börjar det komma strömming i bra storlek här i Stockholms fina skärgård!
Fiskade igår, rökta idag em med obligatorisk provsmakning, oj stoppade i mig 8-10st och rom i hälften!

Gissa om det var gott..!  ;D

kryddburken

Citat från: Andreas skrivet 2007-07-01 19:59
Kryddburken: Jag tyckte det lät som om du använde någon specialvariant på helt "naturell" tomatpuré... jag hade för mig att de flesta innehåller salt?

Jo, salt innehåller de flesta, men den jag använder är naturell, alltså inte smaksatt med örter, vitlök, chili mm...

Dagens blev : Majskyckling med Ris & wokgrönsaker
http://kryddburken.wordpress.com/2007/07/03/majskyckling-ris-wokgronsaker/

Anne

Ikväll ska jag göra en nudelsallad med morötter, paprika, risnudlar och jordnötssås, och lite skivad biff på toppen :)
Anne's Food - min matblogg

Andreas

Elka: fina fisken! Vad har du för slags fiskebåt? Gör du nåt annat med strömmingen än röker den?

Kryddburken: då förstår jag, tack!

Anne: vad för slags jordnötssås..?

Igår blev det spaghetti och köttfärssås. Jag har laborerat fram och tillbaka en del med att tillsätta både fonder, bacon, tomatpuré, olika grönsaker, vitlök osv. Och likförbaskat tycker jag köttfärssåsen blir allra godast med bara köttfärs, krossad tomat, hackad lök, salt, svartpeppar och en nypa oregano. Less is more!

Idag blir det Annas saffransfisk ur Annas mat med kokt potatis.
Den som inte frågar får inga svar.

Kari

2007-07-03 15:46 #133 Last Edit: 2007-07-03 19:26 by elka
Citat från: Andreas skrivet 2007-07-03 15:30
Elka: fina fisken! Vad har du för slags fiskebåt? Gör du nåt annat med strömmingen än röker den?


Sardiner på dom minsta, i tomatsås/vitlök som kokas från grunden, inge puré!
Strömmingsflundror på dom som är stora nog att filéas, dill, peppar och salt (endel har en sträng Kalles som gott klister i mellan). Riktigt gott med potatismos till.

Och sen lite till frysen. Föräldrar & grannar åker på lite orensat *hihi* och böckling å.

Båten är en knappt 4m roddare med liten snurra, inge märkvärdigt kan jag lova!

Ska själv göra en röra idag med böcklingfilér, matyoggi, rödlök som ska åka in i gapet på nybakat ljust, ja från affären, bröd med några skivade rådisor som ögongodis.

Lite senare på kvällen.... Röran och jag väntar på att Hjärtat ska komma hem och äta, bild så länge..! Smaka gott på provskeden iaf!

Anne

Andreas - jordnötssmör, soja, risvinäger, ingefära, vitlök, chili, vatten. Typ. :)
Anne's Food - min matblogg

crlhrv

Idag blir det Keema (indisk köttfärsrätt), raita och lepine-bröd.
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Urban

Det lät spännande Calle.. Vad innehåller den rätten egentiligen?.
Och vad är det för speciellt med bröden?.
Jag kan väldigt lite om Indisk mat och vill gärna veta mera  ;)

crlhrv

Bröden har jag ingen riktig koll på då jag inte fick tag i indiska nan-bröd men lepine är inte indiska, jag tror jag hörde att de antingen var polska eller från irak (mellanöstern) - någon som vet? Keema innehåller köttfärs, lök, tomat, garam masala, cayennepepper, färsk ingefära, färsk chili, potatis i bitar, ärtor och kardemumma. Blev rätt gott. Sedan fuskade jag rejält och köpte färdig tzatziki istället för att göra egen raita, det är inte riktigt samma sak men som vitlöksälskare fungerade det ändå. Serveras traditionellt med ris men jag valde bulgur.
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Kari

2007-07-04 09:56 #138 Last Edit: 2007-07-04 17:56 by elka
Idag blir det grillade färdigköpta hamburgare från Scan! *wow*
Och så ska jag röka två fina feta vårsikar som jag tog ur frysen igår.

--

Här kommer siken!

Anne

Vi firar fjärde juli idag med några kompisar, och då blir det såklart mat inspirerad av USA:  friterad kyckling, hemgjord rostad rökig salsa, macaroni&cheese, buttermilk biscuits och vattenmelon.
Anne's Food - min matblogg

Annonser

Powered by EzPortal