Vad blir/blev det till middag idag 2011?

Startat av Stefan, 2011-01-02 17:47

Föregående ämne - Nästa ämne

Stefan

Igår tillagades vinnarburgaren från Ultimate Gnarly Burger 2011-tävlingen: http://www.hamburgare.org/siljanburgare-med-californienflirt/ - en hamburgare toppad med bl.a. BBQ- och jalapeñodressing, ostflarn, knaperstekt bacon och avokadoröra - galet god!


Psilander

Fiskgryta med saffran - baserad på Per Morbergs utsökta saffranssås till gäddquenellerna. Quenellerna ersattes med blandade fiskbitar, räkor och lite morot och paprika. Champinjonerna tärnades i stora bitar och charlottenlöken hakades grovt.

Mickan

Dålig aptit ett tag... Inte ens halstrade pilgrimsmusslor kan locka. Blir att fylla magen med:

3 dl mjölk
2 dl havregryn
1 dl mager kvarg
1 rått ägg
1 dl proteinpulver
0,5 dl rapsolja
1 dl bär

Mixat... 3-4 gånger per dag... Ja, ris och lax kanske kan gå senare idag. Får se!
Video meliora proboque deteriora sequor

vilsjin

2011-07-24 14:55 #223 Last Edit: 2011-07-24 15:39 by vilsjin
Fläskpannkaka gjord med dinkelmjöl och kallrökt ryggsida. En klick rårörda lingon till, mums!
Igår gjorde jag en japansk köttfärsröra, Za Jan, med udon nudlar.
Röran består huvudsakligen av i fläskfärs, miso, ingefära, vitlök,strimlade babuskott, kycklingfond, soja, saké, sesamolja och majsstärkelse.

smakakarin


hbladh

Trevlig tråd!
Igår gjorde jag en egenkomponerad rätt som blev himla god.
Fänkålsrösti med spättfil'e,  hollandaisesås och basilikasås.  Blev galet gott. Recept och tillvägagångssätt på: http:// ensaligsoppa.blogspot.com

smakakarin



Niffen

Just nu har jag en chilligryta på spisen bestående av;
Ca ett kg tärnad och brynt högrev, en purjo, tre gröna paprikor, sex tomater, buljong (helst egen) och chilli i styrka efter egen smak.
Innan jag slår på buljongen låter jag grönsakerna koka lite och släppa från sig sin vätska så det inte blir för tunt.
Grytan får sedan svalna och gotta till sig i kylen till måndag.

smakakarin


annamaria

Fläskfilégryta med rökt skinka och körvel. Till det kokt potatis och broccoli. Snart ska det här semesterlivet återgå till lite mer sunda vanor. Än så länge är det dock semester och ett glas rött  ;D! Skål!

Adam

Jag har varit ute och fiskat en hel del den sista tiden, så har grillat och ugnsbakat laxfiskar till höger och vänster.
Senast blev det regnbåge och öring på grillen. Fylld med smör, dill, citron, peppar, salt och lök.
http://winendine.se/?p=6134

Niffen

Kokar tomatsås på 3kg tomater.

smakakarin


Psilander

Liten middagsbjudning igår

Fördrink - Pol Roger cuvée brut, snittar med gorgonzolakräm och ren och pepparotskräm
Förrätt - Gravad oxfilé med smetana och saltgurka - Palmer vintage 2004 champagne
Varmrätt - Kalvfilé Oscar -Zardoz Imbonita, chile
Efterrätt - Rabarber och kardemummapaj med ingefära och limesås - eiswine
Kaffe och punsch

annamaria

Citat från: Psilander skrivet 2011-08-20 13:14
Liten middagsbjudning igår


Om den är liten hur är då din stora?  ;)

I dag serveras det mat som barnen ville ha. Såklart Tacos. Inte det roligaste jag vet men Guacamole är ju alltid gott  ;D

Psilander

2011-08-20 20:22 #236 Last Edit: 2011-08-20 20:25 by Psilander
CiteraOm den är liten hur är då din stora? 

Mer folk, nu bara två par, kanske nån rätt till. Lite extra godis till kaffet, grogg med lite apmat efter kaffet, ev. en vickning. Högre dresscode, nu endast udda kavaj. Smoking är väldigt trevligt annars.

agnetasch

Citat från: Psilander skrivet 2011-08-20 13:14Liten middagsbjudning igår
Du är en modig man Psilander :D Såg att du valt dels genomgående vin o dels ingredienser som är lite "vinovänliga" i alla rätterna T.ex ättiksinläggning (saltgurka) till förrätten, sedan sparris o rabarber med oxalsyra till varm- o efterrätten. Gick det bra trots allt? Smakade maten bra?

PS "Grogg med apmat?" Bananer till groggen?

Niffen

Experimenterar lite med olika kycklingballotiner.

agnetasch


Annonser

Powered by EzPortal