Söker tips om bra kastruller och grytor?

Startat av CII, 2008-09-21 18:39

Föregående ämne - Nästa ämne

CII

Jag behöver byta ut mina gamla IKEA kastruller och grytor och undrar vilka alternativ det finns om jag vill ha nya?

Vilka märken är bra?

Ledord: 18/10, rostfritt, tunga.


CII

Fler än 60 personer har tittat på min fråga, men ej svarat på den. Vad har jag gjort för fel?

ena

Inte säkert att du gjort nåt fel...kunskapen kanske inte finns bara...

Själv använder jag IKEA´s kastruller hemmavid, blandat med arvegods och loppisfynd... Min gjutjärnspanna kommer från Skepphult, därifrån kommer också mortel o andra tunga prylar...

Men så är jag ingen som jagar märken heller....märker ingen större skillnad hemma o på jobbet (där det säkert är mer kända märken på grytorna)
man kan prova allt -minst en gång!!;)

webguide

Jag kör hackman, vet dock inte vad serien heter, de är över 10 år, ska komplettera med en sauteuse.

Kari

Citat från: CII skrivet 2008-10-10 10:45
Fler än 60 personer har tittat på min fråga, men ej svarat på den. Vad har jag gjort för fel?


Hej CII!

Du ställer en fråga som ställer frågor..  ;)

Vad har hänt med dom? Hur ser dom ut nu? Vad beyder "behöver"? Lägg upp några bilder så får vi se!!

Ena skriver att arvegods och loppisfynd, precis så hade jag nog svarat å..

Själv har jag mycket goda erfarenheter av Ikea´s kastruller "365+" som har fått se mycket och blivit hårt använda. Fråga är om jag behöver skaffa nya alls?

Vi på Matforum kan säkert hjälpa Dig!! Välkommen i gänget CII!!


Marie

Jag tycker om Hackmans kastruller, dom har hållit bra för mig.

Patrik H

Hackman är det inget fel på, man får räkan med att betala några hundralappar för designen bara, detsamma gäller väl dom flesta märkes kärlen. Många kärls kommer ändå från samma fabriker i fjärran fast med olika "brand" o stålmängd/inblandning. Några saker jag skulle kolla på är att det framför allt är tillverkat i rosfritt stål min 0,8-1,0 mm och att det finns en inkapslad bottenplatta med aluminiumkärna, vilket är ger bra värmeledning samtidigt som man kan ha den på olika värmekällor ifall man byter spis etc. Handtaget bör man också kolla, är det kort kan det ju lätt bli varmt och man bränner sig lätt. Ett längre ihåligt handtag kan vara en fördel.

//patrik h

Kalle.holmqvist

Dom absolut mest prisvärda kontra kvalité jag har sprungit in i är kastruller, stekpannor och sauteuser från Patina. Riktigt bra grejer. Finns i dom flesta restaurangkök av bättre rang i Sverige. Jag vet att dom finns på "Martin Olsson Cash" som återfinns i dom flesta städerna i Sverige. Ska kolla om dom finns på någon e-affär som säljer det. Återkommer...

CII

Tack för tipset! Det var något sådant jag sökte efter, jag har hittat Patinas prylar hos BRT Shop.

http://brt1.e-butiken.se/

agnetasch

Citat från: Kalle.holmqvist skrivet 2008-11-26 20:30
"Martin Olsson Cash" som återfinns i dom flesta städerna i Sverige
Nja, några fler städer än Stockholm, Göteborg o Malmö finns det väl i Sverge? Eller har du hittat MO på fler ställen?

helfgren

Jag håller med elka , Ikea´s 365+ serie är riktigt bra . Har dem själv och tycker dem håller bra och till ett bra pris . När det gäller grytor tycker jag skeppshult har bra grejor .

MVH// Henrik
Carpe diem

helfgren

Vad tror ni om denna nya stekgryta som ikea har kommit med , verkar ganska använbar tycker jag .

http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/70101166

Bifogar länk så ni kan titta på den

MVH// Henrik
Carpe diem

agnetasch

Så lustigt, måtten är: Längd 40 cm o Bredd 25 cm men på bilden ser den rund ut!

helfgren

Den är oval , jag var på ikea och tittade på den .
Men jag håller med om att bilden inte är saningsenlig .

MVH// Henrik
Carpe diem

agnetasch

Utomordentligt bra storlek till stora fåglar som man vill grytsteka o andra kantiga, beniga saker som stora fläskläggar, långa revbensbatterier m.m.
Den är säkert lätt i motsats till dom tunga gjutjärnsgrytorna, i vilka man ändå inte bryner.
Jättebra med glaslock!

lillamatbloggen

Jag tycker Hackman och Dukas kastrueller är bra. Det jag tycker om är när det inte är plast på
locket eller handtaget och att det är genomskinliga lock. Jag tycker om när botten är tjock.
lillaMATbloggen

Proffsköket

Har man inte råd med Demeyere så är det nog Patinas kokkärl som gäller. Dom är helt klart mest prisvärda när det gäller proffskastruller och återfinns i dom flesta restaurang kök. Jag tror konsument kan köpa dom numera genom Verner och Verner.

Kapten

Det råd jag kan ge dig är att innan du köper grytor eller nått är att noga tänka igenom det behov du har. Vidare vad du har för typ av spis. Hur är köket utformat är det tänkt att dina gäster skall se på när du lagar mat. Har du tänkt att du skall prova att laga olika rätter och på så sätt "förbrukar" pannor så är IKEA bra. Även om du lagar ganska mycket mat håller IKEA bra standard. Men om du känner för att kastruller är något som skall förgylla köket så tycker jag att du kan ta en vända till Köpenhamn och ett varuhus som heter Magasin. Tänk bara på att induktionshällar kräver magnetism.

webguide


Patrik H

www.hemmakocken.nu har alla Patinas kokärl, pannor o sautöser...

Mvh

Patrik Hansen

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal