Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av ivanl
 - 2009-02-06 19:32
Citat från: Kvasthilda skrivet 2009-02-05 21:07
Jag håller på faluruta och lingonsylt i filen!

Varje jul brukade min mamma komma hem med en 5 liters plåtburk fylld med pepparkaksbräck. Denna smulades ner i långfil. Mums!
Skrivet av Kvasthilda
 - 2009-02-06 11:21
Nä bort med choklad med fullkorn! Choklad ska inte vara nyttigt, det ska vara GOTT!

I alla fall ska man väl äta det för att det är gott, inte för att det är nyttigt...?

(Säger hon som blandade i fullkornsdinkel i kladdkakan och kollegerna tyckte att det var den gooodaste kladdkakan dom ätit, "får man ta en bit till?"   8))
Skrivet av agnetasch
 - 2009-02-06 11:03
...eller frukost. Undra på att alla ungar nöjer sig med lördagsgodis; dom får ju godis varje morgon i flingskålen ;)
Skrivet av Kvasthilda
 - 2009-02-06 10:22
Jaaa, precis vad  jag tycker också! Det blir liksom fel att äta choklad till middag.
Skrivet av PerG
 - 2009-02-05 23:40
Det hela låter lika dumt som de där "Chokladbars" man kan köpa för att gå ner i vikt (Allevo eller nåt)... Att äta choklad kan ju knappast vara en bra grund för en hälsosam kost även om chokladen i sig näringsmässigt kanske skulle vara okej. Det känns som det grundar för dåliga vanor (eller snarare att om man har dåliga vanor kan man nu behålla dessa, men lite mindre dåliga typ)...
Skrivet av Kvasthilda
 - 2009-02-05 21:07
Jag håller på faluruta och lingonsylt i filen!
Skrivet av Mickan
 - 2009-02-05 07:57
Skrattar lätt när jag ser kommentaren om knäcke i filen. Det är jag uppvuxen med. Min familj köpte aldrig flingor eller liknande utan stora runda knäcke att bryta i bitar. Vi hade dem som macka eller i fil med ingefära.
Skrivet av Kvasthilda
 - 2009-02-04 22:05
Citat från: agnetasch skrivet 2009-02-04 18:01
Då tycker jag det är skräp med müslisortimentet. Helt vanligt knäckebröd innehåller samma mängd fibrer; 15 g/ 100 g, förutom Fiber PLUS som innehåller 24 g, man kan ju knöckla ner lite sånt i en skål filmjölk. Eller hälla Pucko på om man gillar chokladsmaken ;D


Öh..Oboysull?  ???

Jag tror väl inte man enbart kan gå på fiberinnehållet när det gäller nyttan. Vanliga havregryn innehåller "bara" 10 g kostfiber per 100g.

"Frukostflingor har ofta en betydligt högre sockerhalt än en kexchoklad." står det i denna artikel om test av frukostflingor:

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=554&a=194011&;

Mja, man kanske ska köpa All-Bran Dark chocolate och testa. Som lördagsgodis?

Skrivet av agnetasch
 - 2009-02-04 18:01
Citat från: Andreas skrivet 2009-02-04 15:22
tänk om ALL-BRAN ändå är den mest fiberrika müsli som går att köpa?
Då tycker jag det är skräp med müslisortimentet. Helt vanligt knäckebröd innehåller samma mängd fibrer; 15 g/ 100 g, förutom Fiber PLUS som innehåller 24 g, man kan ju knöckla ner lite sånt i en skål filmjölk. Eller hälla Pucko på om man gillar chokladsmaken ;D
Skrivet av Andreas
 - 2009-02-04 15:22
Kan det alltså vara så tokigt att de avfettar för att det inte ska härskna? Ja allt är förstås möjligt. Men då tycker man att det borde finnas betydligt fler avfettade ingredienser i mat där ute i butikerna av den anledningen, fast det kanske det gör...

Citat från: agnetasch skrivet 2009-02-03 17:24
Nej, kolhydrater är inte automatiskt dåliga, men i det här sammanhanget är det lite löjeväckande att förhållandet fibrer/"socker" är så skevt. Av deras reklam att döma skulle man ju tro att det nästan bara är fibrer i ALL-BRAN.


Allt är ju relativt, men finns det någon färdig müsli som har högre fiberhalt, för tänk om ALL-BRAN ändå är den mest fiberrika müsli som går att köpa?
Skrivet av agnetasch
 - 2009-02-04 11:29
Att dom gör sig besvär med att avfetta o tillsätta vetegroddar! Dom kan ju inte tillföra nåt värdefullt, långt ner på ingredienslistan som dom står. Det hade väl räckt att öka på vetekli lite grann. Eller?
Skrivet av Mickan
 - 2009-02-04 07:36
Jag tror att Ivanl har alldeles rätt. En av få torra produkter som härsknar riktigt snabbt!
Skrivet av ivanl
 - 2009-02-03 21:36
Citat från: Andreas skrivet 2009-02-03 15:16
Avfettningmedel är bra när man tvättar bilen men varför avfettar de vetegroddarna?

Kan det vara för att vetegroddar härsknar snabbt?
Skrivet av Mickan
 - 2009-02-03 21:06
Citat från: Andreas skrivet 2009-02-03 15:16
Avfettningmedel är bra när man tvättar bilen men varför avfettar de vetegroddarna?


Kanske någon som är fettskrämd? Ja, om tallrikens sammansättning tvistar de lärde... En bra idé kan vara att testa själv vad man mår bra av.


Skrivet av agnetasch
 - 2009-02-03 17:24
Nej, kolhydrater är inte automatiskt dåliga, men i det här sammanhanget är det lite löjeväckande att förhållandet fibrer/"socker" är så skevt. Av deras reklam att döma skulle man ju tro att det nästan bara är fibrer i ALL-BRAN.
Häller man lite lättfil i flingskålen får man inget fett, pyttelite protein men en massa mer kolhydrater. Allt enligt SLV:s rekommendationer ;)

Annonser

Powered by EzPortal