Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - spenaten

1
Funderade på vad vi skulle ha till lunch, med det löste sig när jag läste ditt inlägg. Vattnas i munnen  ;D
2
Någon som testat att göra gurpi i fjälster, lite sugen att testa då jag inte har tillgång till renmage?
3
Kanske på sin plats att jag lämnar ett recept då jag startat tråden:-)

2 paprikor
2 chili
2 vitlök
1 msk paprikapulver
1 msk koriander
1/2 dl äpplevinäger

baka grönsakerna i grillen/ugn tills dom är mjuka, mixa till en gröt. Sila därefter. Såsen passar förträffligt till kycklingvingar.
gröten som blir över blir en tung deltagare i en köttfärssås.
5
Ja du vet små flaskor du kan köpa på affären med rött/orange innehåll typ tabasco.
Hur ser ditt recept ut?
6
Någon som testat att göra egen hot sauce?
7
Sitter vid min weber 57 och läser  agnetasch inlägg om grillkänsla, grillkänsla är troligen individuellt, för mig är det ritualen att tända grillen, blanda rubben, mixa till en glacé. Såga upp en bit äppelträd eller gå ut i skogen och leta en enkvist.

För grannen kanske det är något annat...
8
Jag brukar fylla mitt tändrör med björkved några gånger per år för att rengöra grillen (det blir mycket varmare än briketter/kol, passar även på att grilla när det har blivit glöd. Det ger en smak som påminner om när man var en liten palt och grillade korv ute i skogen.
Så nog är det skillnad på värmekällan när det gäller smak.
Men vi blir alla saliga på olika saker, det viktiga i slutänden är om din gäst är nöjd och tar två gånger ;D
9
Dom har erbjudit sig att slipa om knivarna, jag har avböjt.
10
Självklart har jag varit i kontakt med dom, det borde jag  ha skrivit i mitt inlägg.
Dock känner jag att förtroendet är förbrukat då dom totalt förändrade känslan/hållbarheten mina knivar, utan att jag bett om det.

11
Den här skönheten "1500 g högrev" har legat på grillen i 4 timmar nu "lätt smekt av ekspån", den kommer att förvandlas till pulled beef när den når 95 grader, tillbehör: rökt salsa med vete tortillas.
12
Tack för ditt svar, jag ska ta kontakt med dom, tur att jag har fler knivar då eggen är så ömtålig att knivarna inte går att använda.
Ett varningens ord kan vara på sin plats vad det gäller slipkliniken AB, dom tycks sakna kunskaper om vilka vinklar vissa knivar skall slipas med.
13
Lämnade in tre knivar till en slipare i Stockholm för några veckor sedan, idag när jag använde den ena kniven så kände jag att den bet sig fast i skärbrädan :-\. Tog en titt och upptäcker att eggen har vikit sig, så nu är jag på jakt efter någon ny knivslipare i Stockholm. Någon som kan rekommendera en sjyst firma som vet vad dom gör?





14
Tvärtom, du har skrivit en del om dina frost knivar och dom är intressanta med tanke på att dom är mycket prisvärda.
15
Smaksak, själv gillar jag äpple och al. Äpple är ganska förlåtande, risken att få en bitter smak är inte så stor.
Dessutom är äpple lätt att få tag i.
16
Ingen aning om det är någon skillnad, därav frågan om någon testat kniven, frost är deras märke för proffsen som jobbar i kök (vad jag förstått)
17
Vet inte om det är samma, antar att du har en frost? Gillar designen av den nya kniven, lite sugen är jag  ;D
18
Bakade ett surdegsbröd igår på:

200 g grovt vetemjöl
600 6 vetemjöl
15 g salt
460 g vatten
400 g surdegsgrund

Gräddade det i en form på 4 liter tills brödet nådde 96 grader.
19
En dum fråga, vilken sida är vi på inne eller ute?
20
Jag lägger till 200 gram späck till 800 gram nötfärs, det blir väl cirkus 30% fetthalt. Vänder ner späcket för hand, därefter formar jag burgare och låter dom vila någon timme innan dom ska på grillen. grillar på direkt värme så det blir fin färg, därefter på indirekt värme tills burgarna uppnår en temp på 70 grader.

Det ger en saftig burgare.

Annonser

Powered by EzPortal