Förvara och göra i förväg ?

Startat av Filippa, 2008-09-03 14:24

Föregående ämne - Nästa ämne

Filippa

Förlitar mig på den samlade hjärntrusten här för att få svar  ;D

Ska servera citronpaj på fredag kväll och körsbärschokladkaka på lördag kväll, tänkte förstås baka i förväg ....men klarar dom sig i kylen utan att bli soggiga ? Ska jag ha dom i plastpåse ?

Hjälp !  ???

Tusen tack i förväg :D

Andreas

Jisses vad mycket gofika det blir hos dig då!! Nu vet jag inte riktigt hur dina recept ser ut men vissa kakor blir ju bara godare av att stå ett par dar.

När jag förvarar paj i kylen brukar jag inte ha den i plastpåse utan under till exempel en uppochnervänd form så att det inte blir alldeles tätt, inbillar mig att plastpåsen ska stänga in fukt så att det blir just soggigt.

Ibland kan man ju även göra smeten (eller delar av smeten) i förväg och grädda kakan så sent som möjligt.
Den som inte frågar får inga svar.

Filippa

Bra, precis sånt jag behövde :-) Släkten kommer på besök så det blir mycket mat....och kaka !

Tusen tack ! Andra tips emottages förstås också lika tacksamt. Mina kakor brukar alltid gå åt samma dag....därav okunskapen ( förstår inte vem som äter upp dom...)

bryggens

Gör bara inte som jag gjorde.
Min kära sambo hade köpt hem semlor, hon hade dom i kylskåpet i sån där pappkartong.
Enda problemet var att jag hade ett paket med skivad salami som låg lite för nära.
Grädden smakade salami, ingen hit!

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal