Citat från: agnetasch skrivet 2010-09-07 17:24
Då kunde du ha stoppat ner en plastpåse i burken o fyllt den med vatten så den fyllt o tyngt.Har du ingen fantasi påg?
Citat från: Stefan skrivet 2010-09-07 16:54Då kunde du ha stoppat ner en plastpåse i burken o fyllt den med vatten så den fyllt o tyngt.Har du ingen fantasi påg?
Mmmm, men jag fick inte ner en tallrik i min glasburk med lock
Citat från: agnetasch skrivet 2010-09-07 10:18
För att hindra gurkorna från att flyta upp ska man lägga en tallrik med en tyngd på dem. Tyngden kan vara en mortel eller en skål med vatten.
Citat från: Hasse skrivet 2010-08-28 19:37
Stefan, köp en burk färdig gurka. Inlagd gurka brukar vara utmärkt färdigköpt. Lägg också in din västeråsgurka efter något recept du tycker verkar vara smarrigt. När burken med färdig gurka är slut, är det kanske precis lagom tid att börja på din heminlagda gurka.
Jag vet inte om man kan snabba på processen genom att picka gurkorna eller skiva dem. Men jag vet att processen tar tid, och att det är väl värt att vänta på resultatet.
Min erfarenhet av gurkinläggningar är begränsad till saltgurka. Det recept jag använder finns först i tråden, om du vill prova det.
Lycka till!
Citat från: agnetasch skrivet 2010-08-27 09:13
Jag skivar alltid gurkorna innan inläggningen. Det blir ju så mycket enklare när man bara kan hiva upp några skivor till mackan t.ex.
Citat från: Hasse skrivet 2010-08-26 16:44
Pressgurka är klart på en timme, men den är inte hållbar och görs på vanlig slanggurka. Du ska göra en "riktig" inlagd gurka istället, och den tar några veckor på sig för att bli färdig.