Vad bakade du för matbröd senast?

Startat av Andreas, 2007-05-06 13:41

Föregående ämne - Nästa ämne

roffekock

God fortsättning på det nya året annamaria. Trevlig att höra att du fyller år snart,om det skulle visa sig att du skulle bli snuvad på din present så kan du köpa en själv. Här får du en ideé om var, i alla fall en trevlig sida till oss som gillar bakredskap gjorda i trä. ;)

http://tramakeriet.com/catalog/product_info.php?products_id=32

/rolf
Matforum är bäst

annamaria

Ja då blir följdfrågan omedelbums....vilken sorts kavel är bäst - den med två handtag - en normal variant eller den med bara ett handtag - mer som en målar-roller. Målar-rollern varkar roligare..... ;D

roffekock

Jag har båda sorter och använder nästan uteslutande mod "målaroller" den är nimmare att hantera. ;)

/rolf
Matforum är bäst

kryddburken

Grötbullat av frukostens överblivna havregrynsgröt! Sparsamt billigt!! *S*
http://kryddburken.wordpress.com/2008/01/04/grotbullar/

Kari

2008-01-04 15:33 #84 Last Edit: 2008-01-04 15:50 by elka
kryddburken: Oj så goda dom ser ut!

Fråga ett, ättika? Hur många %? Vad gör ättikan tro?
Fråga två, vetegroddar, groddade gissar jag? Hur/var köper man sånt? Riven morot som alternativ?

Ska se om jag kan muta Hjärtat med lite vin så kanske man får smaka redan ikväll..  ;D

Tack för tipset!

kryddburken

24% perstorps ättika. Syran i ättikan minskar farten på nedbrytningen och du får automatiskt ett bröd med lägre GI, precis som med surdeg.

kryddburken

Citat från: elka skrivet 2008-01-04 15:33
Fråga två, vetegroddar, groddade gissar jag? Hur/var köper man sånt? Riven morot som alternativ?


Missade din fråga två där!
Vetegroddar är inte "groddade groddar" utan från vetekornets grodd! Ett mjöl! Finns i de flesta mataffären alt. häslokost!
Kolla här :
http://www.risenta.se/Vetegroddar.htm

Kari

Du missade inte, jag uppdaterade efter Ditt svar..

Aha, om man nu inte har vetegroddar hemma, tips?

Tack igen!!

kryddburken

Aha!
Du kan utesluta vetegroddar helt & ersätta med 1½ dl lantrågmjöl, alt. rågsikt!
MEN har du nån annan grov mjölsort stå å skräpa kan du ta 1 dl av det! *S* Man tager vad man haver! Kornmjöl, graham, fullkorn, fibrex mm mm..

Mjölsorter som drar åt sig mkt vätska kan du minsta mängden på något, speciellt Fibrex.

Mimmi

I går bakade jag mjukkaka på paltspadet som blev över. Det var ett tag sedan sist så det var riktigt spännande. Gräddade kakorna i täljstensugnen och det gick bra, phu. Svårt att reglera värmen, men tillslut.......suveränt gott, nygräddat med smör.

Recept och bild finner du på http://mimmismaat.wordpress.com

kryddburken


annamaria

Brödet Bröd är mycket enkelt och supergott! Inget knådande här inte...

Brödet Bröd

7,5 dl rågsikt
0,5 tsk salt
2 tsk malda brödkryddor
2 tsk bikarbonat
4 dl filmjölk
1 dl mörk sirap

Smörj en avlång brödform (1,5 liter) och strö den med lite vetemjöl. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt filmjölk och sirap och rör till en jämn smet. Häll, putta ner den i formen och släta till ytan. Grädda i 175 grader i 1,5 timme. Täck med folie efter halva tiden. Låt kavringen svalna lite i formen innan den stjälps upp på galler. Låt den kallna inlindad i bakduk.

mani75

Har inte bakat sedan julas men då blev det knäckebröd och vörtbröd, klassiskt och gott  :)
Det är lättare att laga god mat än tvärtom!

justrom

Jag gjorde Dansk rågbröd från "Kärlek, oliver och timjan" av Anna Bergerström för några dagar sedan.
Denna innehåller mer rågmjöl än vetemjöl vilket var intressant. Brödet blev inte riktigt bra förrän det vilat i 2 dygn som det stod i receptet! Men då blev det gott, fast inget för agnetasch antar jag eftersom rågsmaken var den starkaste jag upplevt.

Jag fick göra lite inverkan på brödet  för jag hade inte två 2L formar som det stod i receptet varav min 1.5L form jäste över och jag fick karva lite i brödet för att få loss det.

agnetasch


Andreas

I Lördags bakades återigen Annes superbröd "Grovt bröd med hasselnötter och honung" (se inlägg 40 i tråden) och idag blev det ett enda stort långjäst lantbröd på 10x21x27 cm "Lottas lantbröd".
Den som inte frågar får inga svar.

Mimmi

2008-01-22 20:09 #96 Last Edit: 2008-01-26 14:01 by imse
Här i huset har det bakats ett surdegsbröd på 100% färskmalet grahamsmjöl. Det är mannen som har donat och grejat.

Anne

Tog just ut ett långpannebröd med linfrö ur ugnen. Ser lovande ut :)
Anne's Food - min matblogg

annamaria

Har precis provsmakat dagens bröd, supergott och saftigt - med Grahamsmjöl, linfrö och solrosfrön. Återkommer med receptet....

justrom

Igår gjorde jag Labans Surdegslimpa från Coop MerSmak nr 10 2007. (Receptet kan hittas på coop.se under Coop MerSmak).

Grymt gott är betyget. Antar att den långa jästiden plus surdegen är hemligheten.
Nu har jag även fryst in några surdegar så nästa gång blir det lite enklare att göra limpan.


Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal