Laga mat åt pappa 50 år

Startat av Erik Fredriksson, 2014-07-12 20:36

Föregående ämne - Nästa ämne

Erik Fredriksson

Tjenare! Farsan fyller 50 nu till veckan så jag tänkte laga en finmiddag åt han. Så vad ska man göra? Han gillar kött och skaldjur lax osv. Men jag hade velat grilla eller dyligt till varmrätt, till efterrätt typ små kluttar pannacotta. Men vad har ni för tips? 

agnetasch

Stor skål med färska räkor, majonnäs, citronklyftor o gott nybakat bröd.
Grillat favoritkött, ugnsrostad färskpotatis, vitlökssmör (bearnaise) o melonsallad med citronmeliss.
Pannacotta med vildhallon

Det hade i alla fall jag önskat mig om jag vore födelsedagsbarnet ;D

Andreas

Pannacotta är bra eftersom man kan (bör så den hinner stelna) göra den dagen innan så det inte blir så mycket att göra samma dag!

Jag hade köpt en riktigt fin (rejält marmorerad) hängmörad entrecote och grillat den.

Kanske nåt slags chiliräkor till förrätt?
Den som inte frågar får inga svar.

Hasse

Lax är också gott att grilla och kan serveras med färsk, försiktigt kokt sparris och hollandaise.

MagnusH

Lax som görs i ugnen med ris eller gott hemlagat mos fungerar alltid tycker jag.

Det finns ju även många goda kötträtter som man serverar med klyftpotatis och morötter som värms i ugnen.

Servera med en god kall sås.


Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal