Citat från: Göteborgaren skrivet 2019-02-05 10:21
Jag brukar köpa köttfärs från Gröna Gårdar, när jag steker den blir det knappt någon vätska alls i stekpannan. När jag köper ICA:s köttfärs blir det mer som om färsen kokar i stekpannan på grund av all vätska som bildas. Så jag håller mig till den dyrare färsen från Gröna Gårdar. :-)
Citat från: Jayamila skrivet 2019-06-05 09:52
Jag undrar vad DU köper för kött då kött innehåller ca 70-80% vatten i rått tillstånd
http://matkalkyl.se/naringsamnen10.php
25-30% vatten mängd avser stekt kött, och torkat kött innehåller ca 10% vatten.
Fisk innehåller mer vatten än annat kött. Kött i bitar hittar du runt plats 650 i denna lista.
Citat från: webguide skrivet 2019-01-10 10:31
Undrar vad du köper för kött!
Vanligt kött innehåller ca 30% vatten och det förloras vid stekning, vad menar du med "rena produkter"?
Och nej det ligger ingen statlig konspiration bakom det här.
Citat från: Mat-Janne skrivet 2019-01-10 16:38
Webguide skrev: Vanligt kött innehåller ca 30% vatten och det förloras vid stekning
priffe skrev: Och sen vägde jag det. Hade 850 gram kvar av paketet som var märkt 1460.
850 / 1460 = 58% kvar. Kött från ICA?
Citat från: Klas-Göran skrivet 2019-01-09 13:53
Maten fylls med vätska bieffekt det blir mört och håller längre i disk
Sedan gasas köttet för att få en fräsch röd färg.
Allt bara för att få längre hållbarhet och tjäna pengar
en merkostnad för kund i kg pris och moms.
Sluta med detta hycklande
På 50-talet var inte köttet segt det var godare smaka kött och inte marinad.
Gasningen ger köttet en bismak det börjades med på 70 talet.
Hur mycke tjänar staten på mer moms på produkterna,
Hur mycke förlorar kunden i högre pris per/kg 200kr-80kr=120kr/kg
Staten klappar händer och inte skulle de opponerar sig.
Låt kunden få välja utan allt eller med
Hälsningar framför rena produkter allt annat blir man sjuk av på lång sikt det märks inte i nuet
Citat från: Klas-Göran skrivet 2019-01-09 13:53Hurdå inte segt? Åt du någonsin biff med lök (vanligast på fredagar)? Skosula för det mesta, men potatis o lök var gott Söndagssteken var inte heller att leka med. Tur nog hade vi en vass köttkniv, sen fick var o en slåss med sin köttskiva. Men såsen var god.
På 50-talet var inte köttet segt det var godare smaka kött och inte marinad.
Citat från: Klas-Göran skrivet 2019-01-09 13:53Gasningen ger köttet en bismak det börjades med på 70 talet.Detta kommer jag absolut inte ihåg. Är det fel på mitt minne eller på mina smaklökar? Är det någon speciell köttdetalj du menar?
Citat från: Klas-Göran skrivet 2019-01-09 13:53Hälsningar framför rena produkter allt annat blir man sjuk av på lång sikt det märks inte i nuetÄr det några speciella sjukdomar du menar att vi ska drabbas av eller är det bara en domedagspredikan i allmänhet?
Citat från: Andreas skrivet 2012-03-04 10:28
E. Puolanne, Marjo Halonen
Department of Food and Environmental Sciences, University of Helsinki Theoretical aspects of water-holding in meat