Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - PerG

1
Jag improvisationsbakade ett rågsurdegsbröd (läste lite olika recept och hittade på en egen variant):

2
Kryddburken:

Mycket tänkvärt! Jag har liknande tankar kring barn och mat. Sonen (2 år) får alltid vara delaktig i matlagningen och har varit det sedan länge. Han får t.ex. en (slö) kniv och en egen skärbräda och lite lök/potatis/svamp eller vad vi nu har i maten så att också han får vara med och hacka. Vispa saker och att titta på och hjälpa pappa att baka bröd tycker han också om osv... Jag tänker att om han får vara med vid matlagningen (och senare också matplaneringen) så tror jag att både matlust och "modet" att smaka på nya saker blir större när man varit delaktig. T.e.x. så kan en (ur barnets synvinkel) "grön sörja" se och verka mer aptitlig om man varit med och sett pinjenötterna, basilikan och vitlöken, m.m. mixas till detta...

Ju mer man involverar barnen i matens alla stadier (planering, inhandling, tillagning) desto mindre problem får man tror jag.

Vi pratade lite om delaktighet i matlagning och sånt på jobbet och en av mina kollegor blev alltid utskuffad ur köket av sin mamma som liten och han lärde sig aldrig laga mat förrän han flyttade hemifrån... tragiskt.. så detta är också något som jag har som ambition att mina barn ska kunna (tidigt)... Risken är nog annars stor att man faller in i hel/halvfabrikatsträsket för att man helt enkelt inte kan något annat...
3
Penfolds Koonunga Hill Shiraz Cabernet är en favorit! Väldigt mustigt och kraftigt så det kanske inte passar till "allt" dock... ;)
4
Det blev rågsiktskakor senast. Supersnabbt och supergott!
5
Vätternrundan på gång? ;)...

Me too isåfall...

Citat från: Kari skrivet 2009-05-29 20:49
Pasta Carbonara. Förmodligen falsk men det var gott efter sex. Timmar på cykelsadeln :P
6
Raggmunk med fläsk blev det idag.

Lade upp dem fint och snyggt och tänkte fota dem för att visa er, men sonen var så otålig att vi fick skynda oss att äta istället! ;)
7
Jag gjorde en liknande för ett tag sedan på tips från denna tråden. Riktigt gott med riktigt kött istället för köttfärs!Tyvärr nästan lite för hett eftersom jag använde en för stark chili...;)

Citat från: kryddburken skrivet 2009-05-15 17:54
Har gjort en grym Chili con Carne! På rent nötkött, ingen färs och inga torra tråkiga bönor! Samt en hel flaska Hobogoblin! Det här blev vädligt lyckat och HETT!!  ;D
http://kryddburken.wordpress.com/2009/05/15/chili-con-carne-2/

8
Jag brukar köra en blandning på durumvete, siktat dinkelmjöl och vetemjöl special. Kanske ska prova enbart durumvete nästa gång... men det blir ju dyrt! ;)... Nån som vet någon som säljer större mängder durumvete än de där dyra pyttepaketen från kungsörnen?

Citat från: kryddburken skrivet 2009-05-12 20:30
Kari!

Har du provat baka pizzadegen med enbart durumvetemjöl? Om inte så prova! Det blir stor skillnad och väldigt mycket godare! :-D
9
Kan det ha något med risk för klumpar att göra kanske? Att om värmen är för hög så koagulerar det eller liknande innan den hinner smälta ordentligt?
10
Idag blir det kyckling inlindad i lufttorkad skinka med balsamsås: http://www5.arla.se/Default____17653.aspx?RecipeID=14474
11
Men problemet med detta piller liksom Xenical är väl att det bara hjälper för stunden? Om man inte tänkt livstidsmedicinera sig så kommer man ju gå upp när man avslutar behandlingen.

Det låter med andra ord som det är en bättre idé att försöka lägga om kosten och att röra på sig mer (kanske då i kombination av medicin för att påskynda viktnedgången)?
13
Stekt risgrynspudding blir aldrig över! ;)... Det är det godaste man kan göra av risgrynsgröt. Risgrynspuddingen är bara ett nödvändigt mellansteg för att kunna steka den... ;)

Citat från: agnetasch skrivet 2009-04-28 09:49
Finns det fortfarande stekta risgrynspuddingskivor över; lägg prickig korv på dom o ät som smörgås!! Till risgrynsgröt kanske? ;D
14
Finns det fortfarande risgrynspudding kvar; stek den!!!!  ;)

Citat från: agnetasch skrivet 2009-04-26 16:34
Koka en stor gryta risgrynsgröt. Ät gröten med mjölk. Finns det fortfarande gröt kvar; gör risgrynspudding o frys.
15
Fiskkakor med potatismos och spenatcreme
16
Ehum... en äppelpaj igen och hemgjord vaniljsås... ;)..

En kollega som var tillfälligt pappaledig idag var på besök och hälsade på mig och sonen (är pappaledig för tillfället)... så det var bebislek för de små och äppelpajsätande för "de stora"..
17
Det beror ju oftast på om matlådan varit fryst eller inte. Om man tar med sig gårdagens middag som matlåda till lunch så funkar potatis, potatismos och stekt falukorv alldeles utmärkt!

Citat från: Andreas skrivet 2009-04-21 14:24
Vet inte om jag håller med om att riktigt allt kan tas med i en matlåda, kokt potatis är mindre lyckat och även potatismos brukar bli sådär. Stekt falukorv har jag för mig inte blir bra. Men ris pasta och såsig mat som bryggens skriver om brukar alltid gå bra. Liksom kyckling.
18
Ja, det är klart att brytningen sött och syrligt kanske gör det extra gott.

Kanske är läge för att experimentera lite... ;)

Citat från: Andreas skrivet 2009-04-21 13:33
Kan det inte helt enkelt vara så att receptmakarna tycker det är godast när pajen smakar lite syrligt?
19
Så måste det vara! ;)

Citat från: agnetasch skrivet 2009-04-21 15:49
Det kanske är sockerproducenterna som skriver recepten. Dom får sälja mer om vi öser socker över sura äpplen ;D
20
Hmm... Jonagold räknas visst som söt.. ;)... korsning mellan Golden delicous och Jonathan...

Annonser

Powered by EzPortal